lördag, december 31, 2011

في مصر = i Egypten

I torsdags morse, tidigt (kl. 4.30), åkte vi med taxi pappa till Norrköpings flygplats. Checkade in och väntade på planet, som var en timme försenat. Spelade flera banor Angry Birds för att fördriva tiden ;)

Vi fick gå på planet och så lämnade vi Sverige. På planet hamnade vi såklart framför en skrikande unge, men min man visar sig ha god hand med barn så ungen lugnade ner sig (något) efter att ha fått ett tuggummi. Landade efter 5 timmar och 20 minuter på Hurghadas flygplats. Köade för att få visumet inklistrat i passet, köade för att få en stämpel på visumet och till sist köade vi för att en gubbe skulle kontrollera visum/stämpel. Det gjorde inte så mycket att det tog tid för när vi skulle hämta bagaget hade någon redan lyft av våra väskor från bandet, så det var bara att ta dem och gå till transferbussen. 20 minuters bussresa genom Hurghada. Måååånga hotellkomplex, många ofärdiga hotell och byggnader som ser ut att aldrig bli klara, många små butiker med krimskrams och en massa taxibilar som kör med tutan. Vi kom fram till vårt hotell, fick en "välkomstdrink" (= juice) och blev visade till vårt rum. Vi hade skrivit till hotellet och sagt att vi är på vår bröllopsresa så vi fick "Honeymoon suite". Ett stort kalt rum, mycket yta men inte så mycket möbler och med utsikt över havet OCH bilvägen, dvs. ingen mysig stämning på balkongen. Efter ett tag insåg vi att värmen inte heller fungerade och med tanke på att det är som svensk försommar här och hotellen är dåligt isolerade blev rummet riktigt kallt. Vi gick på Fritidsresors informationsmöte och pratade med en av guiderna som var supergullig och hjälpte oss! Så igår fick vi titta på två andra rum, varav det ena hade balkong in mot "gården" med poolområdet vilket passade oss perfekt. Det här rummet är så mycket bättre och framför allt varmare på kvällarna/nätterna! Igår satt vi på balkongen och drack lite rosé, riktigt najs! :)

Vi har provat på några restauranger i närområdet. Jag har ätit bönrätten fuul och Egyptens svar på grekernas gyros, schwarma. Jättegott! Dessutom har de riktigt god och billig lokal öl, Stella, på restaurangerna, så vi kommer nog komma hem med ölmagar ;) Ikväll är det nyårsmiddag på hotellet. Skönt att inte behöva gå ut och leta efter någon restaurang. Försäljarna här är väldigt på, men oftast trevliga om man säger tack, men nej tack.

Idag har vi varit nere en sväng på stranden. Det blåser ganska mycket så ingen av oss blev badsugen, men solen värmer skönt när man ligger i lä. Förhoppningsvis har vi fått lite färg på kinderna när vi kommer hem igen :)
Jag är fortfarande förkyld, hostar och har ont i huvudet och det känns som bihåleinflammation. Men men, vi har iaf inte blivit magsjuka *knack knack*.

Nu ska vi försöka leta upp ett apotek och köpa förkylningsmedicin så att vi orkar med nyårsfestligheterna ikväll!

GOTT NYTT ÅR önskar jag er alla!

1 kommentarer:

Kattis sa...Best Blogger Tips

Kul att höra ifrån Er!
Hoppas ni får det trevligt och att förkylningen släpper greppet fort!
Gott Nytt År! Hoppas din födelsedag blir riktigt mysig! Grattis grattis!
Kramar från Ljungsbro