måndag, mars 07, 2011

Chicago-style pizza

Idag har vi provat att göra pizza Chicago-style, det vill säga mer som en paj-pizza än den vanliga "svenska" pizzan vi är brukar göra. Nedan följer "receptet".

Börja med att ta 55% av pizzadegen, kavla ut och täck en springform. Det ska hänga ut över kanten. 

Bottna med 2,5 dl riven ost (vi använde riven Gouda), 450 g korv (vi använde Chorizo-salami och dansk salami) och en röd paprika eller någon annan grönsak efter eget tycke och smak. Toppa med parmesan.

Ta resten av pizzadegen, kavla ut och lägg som ett lock över det hela. Ta sedan kantdegen som hänger ut och rulla in som en sarg i formen. Ingen deg ska nu hänga kvar utanför formkanten.

Häll på tomatsås (gjord på gul lök, vitlök, olivolja och krossade tomater). Lägg ut mozzarella-bitar som "öar" i tomatsåsen och toppa det hela med ännu mer parmesan. 

 Grädda i ugn i 190 grader C i ca.45 min (kan behövas längre tid, känn efter om degen fortfarande är degig).

 Ta bort springformen och låt pizzan svalna i ca.15 min. 

Ät och njut av en riktig feting till pizza!


Här kan man se hur en riktig amerikan gör pizzan. En mycket pedagogisk film om man är sugen på att göra ovanstående.

4 kommentarer:

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer sa...Best Blogger Tips

åh nom nom nom vad gott!

tack för att du kom med en åsikt! det betyder massor!
kram

Kattis sa...Best Blogger Tips

Oj, så gott det ser ut! Det riktigt vattnas i munnen!
Kram Mamsen

starsailor sa...Best Blogger Tips

Åh fy faen vad mumsigt!!!

Annie S sa...Best Blogger Tips

@starsailor Ja riktigt göttans var det :) Och roligt med omväxling mot den "vanliga hemmagjorda pizzan" :)