måndag, december 06, 2010

Vinterweekend i huvudstaden

Helgen har varit så underbar! Jag har inte tänkt ett dugg på plugget (men kanske lite på det här med jobb) och bara tagit det lugnt :)

Vi tog bussen från Linköping till Stockholm i fredags. Kom fram runt 16.30 och åkte tuben ut till Hägersten, där T's föräldrar har lägenheten. Slängde in väskorna och åkte och handlade. På kvällen käkade vi sushi från Svenska sushiköket. Såååå gott! T's kompis kom över och vi käkade, drack lite vin och lite glögg, kollade på På Spåret och Skavlan och bara slappade.

På lördagen fick vi pallra oss upp tidigt (för en lördagsmorgon) för att åka ut till Skeppsholmen och gå på Östasiatiska museet och se Terrakottaarmégubbarna från Kina. Det var jättelång kö för att komma in men vi hade,som tur var, köpt biljetter innan så när de väl öppnade kl.10 gick det fort att komma in :) Det var häftigt att se Terrakottasoldaterna. Vilket jobb med att göra individuella håruppsättningar, ansiktsuttryck, kläder med mera! Lokalen bidrog också till en häftig känsla. Utställningen av Terrakottaarmén hålls nämligen i bergrummen under Östasiatiska. Vi tog lång tid på oss i bergrummen och gick sedan upp till det "vanliga" museet och kollade på utställningarna där. Riktigt bra museum måste jag säga! Efter vår lilla tur på museet tog vi oss in till stan och åt lunch med T's kompisar på Vapiano. God mat och trevligt sällskap! Efteråt gick vi på stan men jag blev snabbt trött i ben och fötter så vi drog oss hemåt. La upp benen en stund för att sedan göra oss i ordning och åka in till stan igen. Käkade på BarbeQue, Steakhouse & Bar. Vi delade på en pitcher öl och jag åt supergoda lammkotletter! Kan rekommenderas :) Gick på bio och såg "RED - retired, extremely dangerous". Den var helt OK, Bruce Willis är ju alltid bra :) Vi har ju blivit så gamla så när filmen var slut blev det inget svirande på stan, utan vi åkte hem till lägenheten för att sova sött :)
Kändisspotting lördag: bloggerskan Kenza

I söndags tog vi sovmorgon och käkade frukost framför nyhetsmorgon. Tog tuben ut till Skärholmen för lite julklappsshopping! Hittade julklappar till syrran och till mig själv ;) Vi åkte hem till lägenheten för att städa och äta, och sen var det bara att åka in till Centralstationen för att ta bussen hem till Linköping.
Kändisspotting söndag: ex-politikern Sven-Otto Littorin

Helgen har som sagt varit riktigt bra! En sådan här helg behövs ibland :)

0 kommentarer: