torsdag, juli 29, 2010

Hypnotisören

Jag köpte denna för ganska länge sen men jag är glad för att jag sparade den till sommarläsning. Det ska vara deckare på sommaren :)

Fakta
Författare: Lars Kepler (pseudonym för Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril)
Antal sidor: 572 (pocket)
Utgiven: 2009

Kriminalkommissarien Joona Linna tar sig an ett ruggigt fall där en hel familj, förutom sonen Josef, har blivit brutalt mördad. Josef är dock allvarligt skadad. I ett försök att skynda på lite i förhörsprocessen kontaktar Linna läkaren Erik Maria Bark som är specialist på hypnos. Hypnosen av Josef utlöser en kedjereaktion som varken Linna eller Bark var beredda på.

Som jag skrev ovan är jag glad att jag sparade denna till sommarläsning för det har varit njutbart att få läsa en sådan här bra deckare under sommarmånaderna! Liksom med så många andra böcker var den lite seg i början men när jag sedan i princip sträckläste den blev jag gripen av storyn och väldigt involverad i fallet med den mördade familjen. Det som är så bra med denna bok är att det tillkommer små tvister här och var, så man kan aldrig vara säker på att man vet vem mördaren är (vilket man oftast kan lista ut i dussindeckare).

Betyg och motivering till betyg: 9. Det lite småsega i början drar ner betyget.

(Betygsskala 1-10 där 1 är "borde inte ha getts ut", 5 är "godkänd" och 10 är "fantastisk")

3 kommentarer:

Ida sa...Best Blogger Tips

oh vad bra med betyg på denna som jag länge funderat på att införskaffa! Får kanke bli nästa veckas läsning då =)

Annie S sa...Best Blogger Tips

Kul att kunna hjälpa till :) Berätta gärna vad du tyckte om den sen när du läst den.

Jossan sa...Best Blogger Tips

Jag tyckte nog att den dalade lite mot slutet, som om de krutade allt de hade från början och sen fick ta det lite lugnt för att hinna reda ut det. Hypnoserna tyckte jag var rena sömnpiller! :)