onsdag, april 11, 2012

From Lithuania with love

Kaunas visar sig från sin bästa sida med strålande sol, god öl och "barska baltiska butiksbiträden" (citat: T)! Igår åt vi en klassisk lituaisk rätt till lunch, soppa i bröd, innan vi fixade biljetter till kvällens basketmatch mellan hemmalaget BC Zalgiris och det ryska laget Lokomotiv Kuban. Matchen var rolig men eftersom vi hade gått upp så herrans tidigt (03.00) satt jag och nickade till i andra perioden ;) T köpte Cola för att jag skulle orka hela matchen.

Idag har vi promenerat genom gamla stan (där vi bor) bort till Kaunas stora köpcenter Akropolis. Dock hann vi inte vara där så länge då det var mycket att kolla på på vägen, till exempel Kaunas Apoteks - och medicinmuseum. T har lovat att vi ska tillbaka till Akropolis eftersom jag inte hann med mina favoritaffärer Bershka, Stradivarius, Zara, Pull & Bear och New Yorker (som för övrigt öppnar i Linköping den 19 april).
Kaunas är tydligen vänort med Linköping vilket vi upptäckte när vi gick förbi stadshuset. Där satt Linköpingslejonet uppsatt på en tavla tillsammans med andra stadsvapen.

Hotellet är jättefint och vi njuter av ledigheten!

0 kommentarer: