torsdag, november 27, 2008

Dålig start på dagen

Vaknade alldeles för sent. Skulle skriva på uppgiften men datorn dog och startade om sig tre gånger utan att jag hann göra något. Tur att man har en datakunnig karl hemma :) I allafall så gjorde detta att jag inte alls ville ta tag i uppgiften utan jag har övat låtar till konserten istället. Inte blev det något städat i lägenheten heller men jag bryr mig inte längre. Orkar inte vara den som alltid tar initiativet till städningen.

Snart kommer flickorna i schlagetlaget, vi ska repa lite och sen blir det fulsittning, mellanfest och kravall! Sitter i overallen nu och känner mig väldigt....studentikos ;)

Nu styr vi kosan mot Kårallen....bättre än en back i hallen....

onsdag, november 26, 2008

TyckarAnnie

Usch jag skäms nästan. Klagade en massa på repet idag. Men jag vill ju bara att konserten ska bli bra!!!

Borde vara mer stressad än vad jag är. Jag är otroligt lugn för att ha så mycket att göra...
* Jag har bara skrivit 1 och en tredjedels sida på fördjupningsuppgiften. Jag har iofs två sidor med direkta citat som ska bakas in på ett snyggt sätt och sen ska jag ju "reflektera" kring teorierna, så det är nog lugnt.
* De nya låtarna till konserten på söndag sitter inte...;)
* Musikrådet (i vilket jag är med) har inte fått upp alla låtar i Sibelius
* Schlagetkoreografin sitter inte men texten börjar sätta sig. Kom och heja på oss på lördag 29/11 kl.12 på Nationernas Hus i Linköping!
* Jag måste sy märken på overallen
* Vi ska ha förfest här inför kravallen och lägenheten är ostädad.
* T vill ha uppmärksamhet

Ska försöka kombinera märkespåsyning och uppmärksamheten till T nu :)
Puss

PS. Saknar tomaten. DS.

måndag, november 24, 2008

Snö :)

Usch för att gå upp på morgonen när det är kallt och mörkt men det är ändå trevligt när snön kommer och lyser upp landskapet. Synd bara att det ska smälta bort i slutet av veckan...:(

Jag är jättetrött idag. Har läst fem artiklar och en roman till seminariet imorgon, så jag orkar helt enkelt inte göra nåt på fördjupningsuppgiften. Det får bli imorrn eftermiddag, onsdag och torsdag...då måste jag verkligen göra det. Jobbar bäst med inlämningsuppgifter under stress.
Har faktiskt svalnat av mitt ämne nu också så det inte är sådär kanonbautajättestort längre.

Strax kommer Schlagetflickorna hit. Öva öva öva!

fredag, november 21, 2008

Jag vet vad som måste göras, ändå sitter jag kvar här

Fantastiskt att en textrad av Melissa Horn kan sammanfatta mitt liv idag. Jag har en massa att göra, men vill helst bara sitta och vara. Lyssna på musik, dricka en stor mugg té och njuta av att jag lever.
Varför blir jag alltid så anti allting på hösten? Jag vill inte gå upp på morgnarna, vill hellre ligga och sova tills det blir mörkt igen. Ingen motivation till att plugga heller. Jag gör bara det jag måste för att få G.
Jag har faktiskt läst en bok och en artikel till min fördjupningsupgift och fått lite ny inspiration. Känns bra. Men man blir lite deprimerad av att läsa om hur svenskar (ja jag är också en av dem) inte vill hjälpa "de nya svenskarna" att komma in i samhället utan istället håller dem utanför genom att inte ens försöka förstå deras försök att kommunicera...Läs t.ex. Kallifatides "Ett nytt land utanför mitt fönster" eller Marjaneh Bakhtiaris "Kalla det vad fan du vill" eller avhandlingar av Inger Lindberg (min nya idol) för att få en bild av problemet.

Ögat är bättre. Ögondroppar fyra gånger om dagen gör susen!

Nu ska jag försöka ta tag i nån av alla tusen saker jag måste göra. Tors föräldrar kommer och hälsar på i helgen så jag ska rycka upp mig :) Är ju ledig från jobbet för 17!! :)

onsdag, november 19, 2008

Inte igen...

Mitt högeröga är rött och uppsvullet och det känns som om det är alldeles torrt i tårkanalerna. Fick ju samma sak för ungefär ett halvår sen så jag sprang iväg till Apoteket direkt och köpte allergitabletter och ögondroppar. Det känns lite bättre men när jag vaknar så är ögat alldeles igenkletat ...bläääää!
Inte orkar jag sitta och läsa eller data för länge heller för då känns ögat ännu torrare. Så himla bra när jag har en massa att läsa och en fördjupningsuppgift att skriva! *sarkasm*

söndag, november 16, 2008

Melissa Horn

Bild från skivkoll.se

Tack Maria! Jag har hittat novembers soundtrack!

RAG 10 år


Vilken rolig kväll det blev! Först träffades L och jag här hemma och försökte få igång Singstar ABBA utan större framgång, så det blev att snacka skit istället. Sen gick vi bort till lokalen där gossarna hade ordnat det så fint med fanor och en bar full med diverse alkoholhaltiga drycker. De bjöd på fulsittning med borstj till förrätt, potatis, sallad och stroganoff till huvudrätt och till efterrätt chokladkaka med grädde och supergod jordgubbssås (jag tog en portion med bara jordgubbssås)! Efter sittningen var det fritt mingel. Det roligaste var nog minglet i köket samt i "fyllecellen" där jag fick sjunga spex-spritvisa med Christo :) Fick även chansen att prata med gossar som jag förut inte pratat med. Alltid lika kul att lära känna nya gossar! Festen avslutades med att vi sjöng/skrålade "Stad i ljus" utanför lokalen :)

Tack L för att du var med och gjorde kvällen så himla bra! Har alltid jätteroligt med dig och ser verkligen fram emot att ha dig tillbaka i stan!!! :)

PS. RAG= Röda Arméns Gosskör.DS.

lördag, november 15, 2008

Ingen djupsömn precis

Har inte sovit gott. Grannarna som bor över oss drog igång värsta partyt runt tre-snåret inatt! Tor gick upp och sa till dem att sänka och det gjorde de men vi kunde ändå inte somna om. De pratade fortfarande jättehögt, ingen normal samtalston direkt, och hade fortfarande musiken på ganska högt. Vi försökte verkligen somna om men när de inte hade lugnat sig vid fem gick Tor upp igen och sa till dem. Då var det några av gästerna som ville "diskutera". Va *** är det att diskutera om!!! Visst att det är fredag kväll och man får gärna ha fest men klockan 5 på natten/morgonen är inte OK! Eller vad säger ni andra som bor i hyreshus? Är jag bara en gnällig kärring? Som sagt, en fredag kväll/lördagsmorgon men vad tror de? Att alla är lediga en lördag? Somliga kanske jobbar, ska åka iväg nånstans eller behöver plugga och då vill man få sina viktiga timmar med sömn!

Dessutom pratar dessa grannar jättehögt i trapphuset....ok, det där var den gnälliga kärringen i mig som kom fram.

Hur ska jag orka med att både jobba på dagen och vara trevlig på festen ikväll? ***** grannar!!!

fredag, november 14, 2008

Vinterpäls

Idag har jag rakat benen på första gången på länge. Ni kanske tycker det är konstigt. Hallå, man rakar ju benen åtminstone varannan dag! Men inte jag. När sommaren tog slut sådär i mitten av augusti lades rakgelén och min kära Venus Vibrance undan. Jag är ingen kjolmänniska utan gömmer mina bleka ben under jeans och andra byxor, det tunnaste jag bär är svarta bomullsleggings som har god täckningsförmåga. Men imorgon kräver festen "Klädsel: Kavaj" det vill säga att jag måste ha klänning och alltså måste visa benen. Alltså krävs ansning av benhåret.

Men efter det ska jag göra som djuren, byta till vinterpälsen. Och den åker inte av förrän solen kan värma mina ben igen (eller kanske till nyår när festblåsan ska på)!

Bild från text.nu

Huvudvärksplugg

Nu har jag pluggat så mycket att jag fått ont i huvudet, är det meningen det?

Satt först och letade artiklar, böcker och doktorsavhandlingar som behandlar det ämnet jag ska skriva min examinationsuppgift om. Trodde först att det var omöjligt men nu sitter jag här med två avhandlingar och två artiklar som på något sätt handlar om interaktionens och kommunikationens betydelse för språkinlärning. Har även beställt två böcker på biblioteket. Om ni har tips på artiklar eller böcker eller liknande som behandlar ämnet kan ni ju maila mig/lämna en kommentar.

Efter artikelsöket var det bara att sätta igång med att läsa de kapitel som vi ska ha läst till nästa seminarium det vill säga fyra mastodontkapitel i boken Svenska som andraspråk: i forskning, undervisning och samhälle samt ett kapitel i en annan bok. Jag orkade läsa kapitlet i den andra boken och två i Svenska som andraspråk...men nu tar jag helg!

Ger mig huvudvärk
(Bild från adlibris.com)

onsdag, november 12, 2008

En snooze till...


Hur många gånger kan man snooza på alarmet på en SonyEricsson? Jag lyckas iallafall snooza tills larmet stänger av sig själv. Behöver jag säga att jag är väldigt trött om morgnarna?

måndag, november 10, 2008

One of those days

Tor och jag gick ut och åt på Plaza i lördags för att vi firade 4½ år tillsammans. Efteråt skulle vi ha gått på bio men magkrångel de luxe satte stopp för det.
Det känns fortfarande inte riktigt bra i magen men jag är iaf bättre än i lördags. Hoppas det går över! Orkar inte med det.

fredag, november 07, 2008

Tur i Linköping City

Vi gick av campusbussen på US och tog en mysig promenad ner till stan, förbi några Novemberljus-installationer i Trädgårdsföreningen.

Väl på stan hittade jag supersköna sneakers på DNA för 299:- (vad säger du om dem då syrran?) och plockade ihop ett jättefint set med vantar, mössa och halsduk på H&M för 157 pix (hade kupong från H&M Club online, det tackar man för!).
Jag är väldigt nöjd med dagen, vi har haft det supermysigt!

Mina fin-fina sneakers!

Mössa, halsduk och vantar som passar till min ullkappa

Nu är det dags för sushi :) ÄNTLIGEN!!!

Norrköpingstur!



Eftersom Stockholmsresan blev inställd pga pengabrist åkte T och jag gratis med campusbussen till Norrköping! Vi har fikat, strosat runt i galleriorna och ätit god lunch på SpicyHot! Nu ska vi strax ta bussen tillbaka till Linkan och kolla lite på stan där oxå ;) Ikväll blir det Sushi!

onsdag, november 05, 2008

Rock'n'roll

Sittning på HG med töserna igår. Ruggigt skoj! Tema var rock'n'roll och alla var sjukt snygga. Det var många bra gyckel och vi sjöng massor :)

Meny
Kantarellsoppa kryddad med konjak, serverad med krutonger


Helstekt fläskfilé med parmesanchips och rostad vitlökssås och potatisgratäng


Jordgubb-och limepannacotta toppad med passionsfrukt och italiensk mandelskorpa


Efter sittningen ägde vi dansgolvet...som vanligt när Lihtösen är ute på galej! Lovade syrran bilder på hur jag såg ut...och ja, ni får skratta ;)

Min söta bordsdam och jag

Hade kul med bordsdekorationerna

Vi är the stars :)


Nu ser vi fram emot Schlaget med allt vad det innebär av gyckel och sittningar, eller hur flickor?!? :)

måndag, november 03, 2008

Tiden rinner iväg...

...och vad gör jag med den?

Har ingen inspiration till bloggen. Jag skyller på november.