Häromdagen gjorde vi sjukt goda enchiladas så jag tänkte dela med mig av receptet.
Ingredienser
3 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 liten burk majskorn
Tacokrydda efter behag
2 dl tomatsås (gjord på krossade tomater, lök, vitlök, salt och peppar)
Ett paket tortillas
2 dl riven ost
Gör såhär
Finhacka lök, vitlök och paprika. Skär kycklingfiléerna i små kuber. Stek lök, vitlök och kyckling. Släng i paprikan och majsen och en nypa ost när kycklingen börjar få färg. Krydda med tacokrydda och häll på hälften av tomatsåsen. Lägg blandningen i tortillabröden, rulla tortillan och lägg i en ugnsfast form med skarven nedåt. Häll på resten av tomatsåsen och ös på ost. Gratinera i 200 grader i 10-15 minuter eller tills osten smält. Servera med gräddfil (vi tog créme fraiche) och sallad.
Det ser kanske inte helt hundra ut, men det smakar kalas!
Ingredienser
3 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 liten burk majskorn
Tacokrydda efter behag
2 dl tomatsås (gjord på krossade tomater, lök, vitlök, salt och peppar)
Ett paket tortillas
2 dl riven ost
Gör såhär
Finhacka lök, vitlök och paprika. Skär kycklingfiléerna i små kuber. Stek lök, vitlök och kyckling. Släng i paprikan och majsen och en nypa ost när kycklingen börjar få färg. Krydda med tacokrydda och häll på hälften av tomatsåsen. Lägg blandningen i tortillabröden, rulla tortillan och lägg i en ugnsfast form med skarven nedåt. Häll på resten av tomatsåsen och ös på ost. Gratinera i 200 grader i 10-15 minuter eller tills osten smält. Servera med gräddfil (vi tog créme fraiche) och sallad.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar