onsdag, juli 15, 2009

Istället för ett vykort...

...skriver jag här på bloggen där fler kan läsa :) Insåg idag att vi inte har köpt några vykort och nu är det lite sent att skicka. Vi åker ju hem i övermorgon! Kanske någon även kan få sig ett och annat tips på vad man kan hitta på i Málaga?!

¡Hola amigos!
Nu börjar semestern i Málaga lida mot sitt slut och vi har haft det underbart! Den stora nyheten är såklart förlovningen :) Tor noterade häromdagen att han börjar få "ringbränna". Det är otroligt att en liten ring kan gör en så lycklig :D



Förutom att ligga och steka på stranden har vi hunnit med två utflykter. Den första gick till den stora sevärdheten i Málaga: Gibralfaro och Alcazaba, den arabiska borgen och palatset som ligger högst upp på en kulle mitt i staden :) Oerhört vacker arkitektur och bästa utsikten över staden :)

Den andra utflykten tog oss bort från Málaga och närmare Afrika, vi tog bussen till Gibraltar! :) Åkte linbanan upp och såg aporna (jag tyckte att de verkade lite oberäknerliga) och återigen underbar utsikt :) Vi såg Marocko långt bort vid horisonten, trés cool! :D Tor hade gärna promenerat runt på klippan men jag fick skoskav efter att vi hade varit nere i St. Michael's grotta så vi tog det lugnt. Han visade även upp att han alltid finns där för mig när han skällde ut en taxichaufför som touchade mig med sin backspegel på en trång gata uppe på klippan! Jag har lovat honom att vi ska åka tillbaka så att han får se resten ;)

Vi bor på ett fyrstjärnigt hotell med tio minuter till stranden och två minuter till ett av Málagas stora shoppingcenter så ni förstår säkert att det mest har blivit stranden eller shopping som gäller :) Bästa shoppingen har vi ändå gjort på "el rastro de Huélin" - en gatumarknad som hålls på onsdagar och lördagar här i området där vi bor :) Billiga väskor, t-shirts, linnen, shorts, bälten och mycket mycket mer! Försäljarna står och skriker ut sina varor och priser och det är knökfullt med köpsugna spanska tanter. Riktigt rolig kulturupplevelse :)

Värt att nämna är också den underbart goda spanska maten, speciellt tapas! Vi har hittills ätit två gånger på vår favorit-tapería Pepa y Pepe och vi ska dit imorgon igen och äta en sista tapas-middag innan vi far hem :)

Berenjenas con miel = friterad Zucchini med honung

Bästa gambas pinchitos ever!

Det är vår semester i korthet :) Vi ses när vi kommer hem :)
Besos y abrazos
//Annie (+Tor)

Vi två på Málagas vackra huvudgata Calle Larios

(Fler bilder kommer senare. Ska bara flytta över dem...)

1 kommentarer:

Ida sa...Best Blogger Tips

haha!! han heter Daniel =)

Vad mysigt ni verkar haft!'

Kram kram!