onsdag, mars 30, 2016

Efterdyningar

Jag vet inte om det här blir för personligt men jag måste få det ur mig på något sätt. Jag vet inte heller hur många av er som läser det här som planerar att bli gravida eller har barn.

Jag fick Lillan för snart 4 månader sedan. Min graviditet var en dröm jämfört med många andra, bara lite tröttare och mer halsbränna än vanligt. Dock tyckte jag förlossningen var fruktansvärd och jag får ångest bara av att tänka på amningen. Där trodde jag att "problemen" skulle ta slut, men nähädå. I februari åkte jag in på akuten för hemska magsmärtor. De hittade ingenting men trodde att det kunde vara gallsten. Jag blev ordinerad smärtstillande och smärtorna gick över efter en vecka. 

Förra veckan fick jag ont i magen igen plus att jag fick svamp i underlivet (kände igen symptomen då jag haft det x antal gånger tidigare). Magvärken kom och gick och jag tog medicin för svampen. Värken blev bara värre och klådan i underlivet övergick i ren smärtvärk. Ringde Vårdcentralen som rekommenderade gynekologbesök akut och de hade dåligt med tider. Ringde min "gamla" mottagning Specialistläkarna och fick tid dagen efter! Diagnos: cysta på äggstocken som tömt sig så att jag fått vätska i buken plus inflammation "därnere" plus svamp. Antibiotika och annat gott skrevs ut.

Inte nog med att småbarnslivet är tufft som det är med skrik, bajs och sömnbrist. Kroppen ska minsann jävlas också.

Det jag fortsättningsvis vill säga med detta är att om du fått barn (eller planerar att få barn), och om du inte mår bra efteråt, gå inte och må dåligt utan sök vård så fort du kan! Det finns bra folk som kan och vill hjälpa dig.

2 kommentarer:

Arwenohusseomatte sa...Best Blogger Tips

Nämen ajdå vännen, det låter inget vidare. Bra att du fick hjälp till slut! Hoppas du snart kryar på dig. Kramar från familjen Petersson samt Arwen och Simba

Kattis sa...Best Blogger Tips

Tur att du fick en fantastisk läkare till slut! Stora varma Kryakramar från Mamsen