lördag, september 29, 2012

Vuxenlördag

Världens bästa Lillis hörde av sig i torsdags och berättade att hon skulle vara i stan i helgen, så vi bestämde att vi skulle hitta på något. Det blev middag för mig, I och Lillis på Texas Longhorn. Tre timmars middag som bestod av BBQ-ribs, öl och margarita (för mig). Servitrisen frågade om jag och Lilia var släkt med nån Emelie Dahl från Åtvidaberg, och sen sa hon "För ni är väl systrar?". Haha jag blev smickrad! Lilla Lillis är ju såååå söt!
Kvällen var hur trevlig som helst och när vi hade betalat på Texas tog jag bussen hem och var hemma innan 23.30. Snacka om vuxenlördag!

Jättegammalt kort på mig och Lillis från 80-talssittningen

onsdag, september 26, 2012

10000 kr mer?

Är g-a-n-s-k-a upprörd just nu. Lärarfacken tackade ja till medlarnas bud. 4,2 % löneökning det här året, 2,6 % nästa år och sifferlöst 2014 och 2015. Va' F*N är sifferlöst? Och vart tog de 10000 kronorna vägen som LR och Lärarförbundet tryckt så mycket på?
Jag har pluggat i princip lika länge som många av T's kompisar och de tjänar nästan dubbelt så mycket. För att jag har valt fel yrke? Jag vet inte vad jag skulle göra annars. För att jag är kvinna? Kanske...? För att lärarfacken är för fega? Svar: JA!

Imorgon ska jag diskutera med kollegorna, sen får vi se om jag blir kvar i facket.

Är det någon som har tips om något annat jobb?

måndag, september 24, 2012

Här ska sovas!

I bröllopspresent önskade vi oss pengar till en dubbelsäng. Och det fick vi. Med råge :)
Det tog lite tid för oss att prova ut och bestämma säng, men idag kom Kungsängen Stay 180x200cm äntligen innanför vår dörr!

Har längtat hela dagen efter att få prova den, så jag säger godnatt nu! 

tisdag, september 18, 2012

Pengar är inte allt?

En kollega bad mig kolla upp vad jag skulle få för lön nu i september och döm av min förvåning när jag såg att jag fått löneförhöjning. Vi har inte hört något om detta, vare sig från löneansvarig eller ledningen, så det var ju en liten överraskning.

Jag blev först jätteglad men när jag sedan tänkte på hur dålig lön svenska lärare har i jämförelse med övriga Europa, blev jag bitter igen.

Jag får se till att mannen min blir wealthy...

onsdag, september 12, 2012

Törstig katt

Jag filmade Salvia igår när hon vågade sig på att dricka från kranen :)



söndag, september 09, 2012

Äventyr för lillkissen

Idag fick Salvia utöka sitt revir, vi öppnade balkongdörren och släppte ut henne :) Hon tyckte att det var väldigt spännande att sitta och titta på alla fåglar i rönnen på gården, men när en liten kille kom åkandes på sin sparkcykel lät det läskigt så då sprang hon in.

Svansen är där, men den syns inte...

Hon har även, utan tillåtelse, utforskat arbetsrummet på egen hand.

Vår lilla kisse växer snabbt!

torsdag, september 06, 2012

Låt mig sova!

Jag är så trött för jag får inte sova på nätterna. Min käre make är en riktig nattuggla som sitter uppe vid datorn till långt efter midnatt. När han går och lägger sig vaknar jag och är vaken en stund innan jag kan somna om igen. Det ska bli så skönt när han börjar med ex-jobbet på måndag. Jag hoppas verkligen att han lär sig att han måste skaffa normala sovtider då!

Såhär mysigt kan man ha det i sängen när man sover gott :)

onsdag, september 05, 2012

Bussbitching

Jag åker ju buss till stan och jobbet på morgnarna (ja, jag kanske är lat men jag tycker det är obehagliga cykelvägar till jobbet, med alldeles för mycket trafik och idioter) och så även idag.

Nästan varje dag tar jag bussen som går 07:21 för att vara på jobbet 07:35. Idag hade jag tänkt förbereda en hel del innan lektionen, så jag gick ut 07:15 för att hinna med 21-bussen. Jag, och några andra människor, väntade och väntade. Klockan närmade sig 7.31, då nästa buss skulle komma. Den kom 07:35...och åkte förbi busshållplatsen utan att stanna! Den var inte ens halvfull! Vi väntade till 07:41 och då kom en proppfull buss. Om man tar 07:41-bussen får man alltid räkna med att bussresan tar längre än de 11 minuter som det vanligtvis tar, för det är alltid en massa skolbarn som åker med och de ska av och på...och det går inte jättesnabbt. Det är därför jag alltid tar 07:21-bussen.

Jag kom således instressande på jobbet, i min mening för sent, och fick förbereda allt jag hade tänkt fixa i lugn och ro på fem röda! Ingen rolig start på dagen!

Tänk att jag betalar pengar för att få stessmage...tack för det Östgötatrafiken (Östgötatragiken)!

lördag, september 01, 2012

Uppdatering på böcker jag läst

Jag insåg häromdagen att jag inte bloggat om böcker på länge. Jag har avverkat en hel drös sedan jag senast skrev, så det blir inga långa utläggningar. Alla bilder från Bokus och CDon.

Jonathan Franzen "Frihet"



Ska jag skratta eller gråta? Vad är syftet med denna roman? Om en familj som inte kan kommunicera som vanligt folk. Enda höjdpunkten är att den utspelar sig i Minnesota, så jag kände igen ortsnamn och kände igen mig i miljöerna.


Jan Guillou "Madame Terror"



Janne skriver bra, och det är ju roligt att Mouna är en sådan stark personlighet som kickar butts, men Hamilton-böckerna är inte min kopp té. Helt ok nöjesläsning om man är militäriskt intresserad.


Elizabeth Gilbert "Eat, pray, love"



Jag är nog för ung för att läsa denna nu. Borde kanske ha väntat 20 år till (alternativt ha skiljt mig). Boken har gjort stor succé i USA men jag ser inte riktigt poängen.


Cecelia Ahern "P.S I love you"



Jag har sett filmen för många gånger och vissa saker ändras ju när man gör film av böcker. Dock grät jag minst lika mycket ändå. Helt klart läsvärd om man känner sig lite extra romantisk.


Denise Rudberg "Ett litet snedsprång"



Så kallad elegant crime, spänningsroman i fina miljöer. Läste den som en vanlig deckare och tyckte att den var ok, inte mer.


Anne Holt "Frukta inte"

Eeeh...kommer inte ens ihåg vad den handlade om. En deckare som många andra med en handling som innefattar både privatliv och polisiärt arbete.


Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren "Cirkeln" och "Eld"




Nu snackar vi! Inte sedan Harry Potter-böckerna har jag velat sluka böcker så mycket som när jag började med "Cirkeln". Skrivna som ungdomsromaner, men jag känner igen mig i så mycket att det inte spelar någon roll. Moderna häxor och andra övernaturliga händelser blandat med ungdomars känslostormar och sökande efter identitet gör denna serien till något helt i sitt slag. 10/10 och därmed basta.