onsdag, augusti 28, 2013

Jag vill flytta!

Ikväll är det München Hoben och vi hör det ända hit. Precis som tidigare år. Jag vill inte bo kvar här. Jag vill flytta. Jag måste flytta. Varför har vi inte kommit härifrån?

Höstens första förkylning

I måndags kväll hade jag ont i halsen och när jag vaknade i tisdags var jag genomförkyld. Jag har varit hemma från jobbet och mest sovit, ibland med katten på magen.
Jag är så trött på att jag ska få alla baciller!

Hoppas på att vara tillbaka på jobbet på fredag.

söndag, augusti 25, 2013

Stockholm, sehr schön!


Det var en gång tre tyskar, två svenskar och en schweizare som åkte till Sveriges huvudstad. De provade på vad staden bjöd på i form av fast och flytande föda, de åkte tunnelbana hit och dit, de gick med ryssar genom Gamla stan, de tittade på ett gammalt skepp och de njöt av den strålande solen. De önskade att helgen aldrig skulle ta slut! Tyvärr fick svenskarna brått för att hinna hem till sin enkla boning innan arbetsveckan åter tog vid. Ett snabbt avsked och löfte om återseende får avsluta sagan.




Tack N,M,C och M för att vi fick ta hand om er! Tack Häst för mysigt fika och sällskap (förlåt att jag tvingade dig att baka franska våfflor)! Tack mamma och pappa för kattvakten! :-)

söndag, augusti 18, 2013

Sill, bad och kräftor

Vi har haft en härlig helg tillsammans med tyskarna. De fick den kompletta svenska upplevelsen: middag på en uteservering fast det bara är 15 grader ute, röd stuga, bad i en sjö, hjortronsylt, sillunch och kräftskiva (med alltför många nubbar...)! Vi har haft jättekul och helgen gick alldeles för fort! 




Tack mamma och pappa för all hjälp och tack för lånet av stugan!

torsdag, augusti 15, 2013

Upp och ner, ner och opp

Den här veckan har varit lite bak-och-fram. I måndags kom jag till min arbetsplats och då fanns inte min dator kvar där. Jag hade blivit flyttad till ett annat rum. Så det var bara att packa ihop alla grejer, säga hejdå till mina gulliga kollegor i rummet och säga hej till två andra rumskompisar. Jag kan verkligen inte klaga på mitt nya "kontor". Det är jättelugnt och skönt och jag har plats för en massa fina kort och vykort på väggen! Dock hade jag gärna uppskattat att få en förvarning...

På grund av sömnbrist (tack SJ) har jag liksom inte gjort så många knop den här veckan. Som tur är har jag sparat många av mina egengjorda övningar så jag har bara kunnat skriva ut och kopiera det jag tycker passar. Jag har inte känt mig så inspirerande, men idag vände det. Jag hade en helt fantastisk eftermiddag med mina gulliga C-are! Vi hann inte hälften (inte ens en tredjedel) av det jag hade planerat, men vi hade så roliga diskussioner och alla hade så härliga tankar och idéer att jag nästan blev tårögd...;) Eleverna tyckte att det var jättekul och när de tycker att det är kul då får jag energi och blir överpeppad! :)

Imorgon kommer världens bästa tyska till Linköping tillsammans med make och kompisar! T och jag ska visa dem staden och ha kräftskiva! Pratade precis med N (tyskan i fråga) och det ska bli så himla kul att spendera några helger tillsammans (vi åker till Stockholm nästa helg)!

Pepp pepp. Over and out.

söndag, augusti 11, 2013

Värsta tågresan ever ?

Vi har spenderat helgen i norr då T's kusin gifte sig med sin söta igår. Vi hann träffa släkten en stund även idag innan tåget skulle ta oss söderut. Trodde vi. När vi kom till Hudiksvall blev vi stillastående i ca 2 h på grund av att Norralatunneln var översvämmad.

Nu är vi på väg tillbaka norrut, till Ånge, för att ta inlandsbanan ner till Gävle. Det beräknas ta ca 4 h extra. Vi kommer alltså att ha spenderat mer tid på tåget den här helgen än vad vi har gjort med släkten. Hurra vad kul.

Jag har förvarnat jobbet om att jag nog kommer sent imorgon.

Även om jag inte trivs så bra i lägenheten som kallas hemma, vill jag inget annat än att bara komma hem.

fredag, augusti 09, 2013

På tåget norrut

Jag har tjänstledigt idag för vi ska på bröllop i Sundsvall imorgon.

Min andra jobbvecka försvann i en rasande takt. T och jag har hunnit fira 2-årig bröllopsdag, vi har promenerat mycket och vardagen gör sig påmind. Då känns det skönt att sätta sig på ett tåg och inte göra någonting.

söndag, augusti 04, 2013

Bergsbesök

Vi har spenderat större delen av söndagseftermiddagen i Berg. Promenerat runt och tittat på folk och båtar, ätit glass och varit på husvisning. Och njutit av det fina vädret såklart! Jag är inte alls pepp på att jobba imorgon....

Jag längtar ut till mina gamla hemtrakter. Till vattnet, lugnet och tryggheten.