fredag, mars 20, 2015

Rocka sockor

Så gullig idé. Så enkelt.

Jag gjorde något liknande i somras då jag hade ett slags örhänge i höger örsnibb och ett annat i vänster (kusinbarnens idé) :-)

söndag, mars 15, 2015

Vårgarderob

Bruna "gubbskor" och klassiska koftor. Annie goes Elin Hammar!

Enkelt, snyggt och bekvämt, det blir vårens stil för mig.


Bruna gubbskor från Vagabond, rosa ballerina från Åhléns, grå kofta med insydda skjortdetaljer från H&M, svart och aprikos kofta från Åhléns samt grå kofta med applikationer på axlarna från Cubus

torsdag, mars 12, 2015

Vårens spellista


Spellista våren 2015
  • Meghan Trainor - Title (hennes senaste album, och alla andra låtar som jag hittar med henne på Tuben)
Bild från: Daily Mail
  • Marit Bergman (a.k.a husguden) - ALLA album (det vill säga 3AM Serenades, Baby Dry Your Eye, I think it's a Rainbow och The Tear Collector)
Bild från: Sveriges Radio
  • First Aid Kit - ALLA album (alltså The Big Black and Blue, The Lion's Roar och Stay Gold)
Bild från: Blip

Idag såg jag tussilagos i diket när jag åkte hem från jobbet. 

Det känns lite lättare att andas....(höhö, säger hon med pollenallergin)

måndag, mars 02, 2015

Hej vår!

Jag och Salvia hittade Snödroppar i trädgården när vi gick ut en liten sväng och det var lite ljusare än vanligt i morse när jag vaknade.

söndag, mars 01, 2015

Mellokommentar

Jag har så länge jag kan minnas tittat på Melodifestivalen och jag har även lyckats få min man att titta på den med mig. Under våra år tillsammans har vi kanske inte sett alla program, men han har snällt hjälpt mig att få hem alla låtarna till mobilen så att jag kan lyssna hur många gånger som helst utan att han behöver höra ;)

Nu är de fyra deltävlingarna för i år slut, kvar är Andra chansen och Finalen. Jag tänkte här dela med mig av mina tankar om Melodifestivalen 2015.

Startfältet
Vissa låtar har fastnat så att jag direkt lärt mig texten (typ Dolly Style "Hello Hi" - svår att få bort från hjärnan, I tell you), andra har jag lämnat TV:n för därför att de är så pinsamma (till exempel den där operalåten, Rickard Söderberg och Elize Ryd "One by one"), några har varit *gäääsp* (Emelie Irewald "Där och då med dig"), några riktigt klassiska schlagers (Magnus Carlsson "Möt mig i Gamla stan) och andra har varit helt OK bidrag i Melodifestivalen liksom (Molly Pettersson Hammar "I'll be fine").

Det finaste och coolaste bidraget var ändå Måns Zelmerlövs "Heroes". Jag gillade också skarpt den Bond-inspirerade "Black swan" med Caroline Wennergren. Jag gillade även hennes "A different kind of love" 2005. Hon har cool röst!

Programledarna
Även om de är skåningar så sköter de sig riktigt bra ;), förutom det irrelevanta intronumret i lördags. Jag har alltid gillat Robin och hans intervjuer i "Robins". Sanna såg vi live i Sölvesborg i somras, så hon får + för det :)

Filippa Bark
Tydligen har Sissela Benn fått mycket kritik för sin Filippa Bark. Hallå, vilken sten har folk legat under senaste åren? Filippa Bark har synts både här och där och tycker man inte om den sortens humor behöver man inte kolla när hon är med. Man kan till exempel gå ut i köket och poppa popcorn ;)

Jag själv älskar henne och önskar ibland att det var jag som kommit på henne som karaktär (kanske skulle börja uppträda som "Doris" igen, eller vad säger ni som vet vad jag talar om?!?). Det finns en stor igenkänningsfaktor i det hon säger och så är hon så fantastiskt obekväm. Dessutom gillar jag att hon ska vara en så kallad "underdog", men att hon inte skäms för att vara det. Lite som min idol Grynet så tar hon ingen skit.

Här är ett klipp på fina Filippa från Kristallen-galan. Hon har ju så rätt :)




Sådär, det var mina tankar. Kommentera gärna. Jag är van vid kritik. Jag är lärare :P