söndag, april 19, 2015

Enkel hummersoppa

Jag åt hummer igår (T var skeptisk och åt räkor) och på inrådan av mamma och pappa sparade vi hummerskalen till idag för att göra soppa. Inte varje dag man får hummersoppa till lunch och vilken god soppa sen!

Skudes enkla hummersoppa
Skalen från 1 hummer
1 liten gul lök
1 morot
3 vitlöksklyftor
5 dl vatten (kan bytas mot 2 dl vitt vin och 3 dl vatten)
2 msk tomatpuré
2 dl grädde
Smör
Salt, peppar, cayennepeppar,  paprikapulver och lite Maizena för redning
Räkor och dill för garnering

Banka sönder hummerskalen. Fräs hummerskal,  grovhackad lök, vitlök och morot. Häll i tomatpuré och låt fräsa någon minut. Tillsätt vatten och låt koka under lock 30 minuter. Sila bort hummerskal och grönsaker och låt buljongen koka ihop i ett par minuter. Om den är för vattnig kan man reda med Maizena. Häll i grädden och smaka av med salt, peppar, cayennepeppar och paprikapulver. Häll upp i skålar och garnera med en dillvippa (vi hade frusen dill i soppan istället) och räkor.
Smaklig spis!
Servera med bröd! Supergott att doppa i soppan!

0 kommentarer: