Vi hade gäster i helgen och bakade lite. Det blev en del rester så jag tog med mig till jobbet. Behöver jag säga att det var uppskattat?
Recept
Kladdkaka i långpanna
400 g smör
10 dl socker
8 ägg
3 dl kakao
6 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker och sedan ett
ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner detta i smeten. Häll
smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i 175 gr i 30 min. Låt svalna
och ställ sedan kallt i några timmar innan servering.
Mintfrosting (från Sockerrus, med några egna justeringar)
200g osaltat smör, rumsvarmt
350g florsocker
2 msk mjölk
1 tsk pepparmintsessens
Några droppar färg (jag brukar använda grön och/eller blå)
2 msk cream cheese
Vispa smöret fluffigt. Tillsätt
florsocker, mjölk och pepparmintsessens. Vispa till en jämn
smet. Blir den för lös så kan du tillsätta lite mer florsocker och blir
den för hård så kan du tillsätta några droppar mjölk. Avsluta med några
droppar färg. Fyll en spritspåse med valfri tyll och
dekorera kakorna.
Dekorera med en liten sugarpasteblomma för att få rätta vårkänslan!
1 kommentarer:
Jag förstår att det blev uppskattat! Mums så gott! Mamsen
Skicka en kommentar