Vi har lagat Shanghai-kyckling ikväll och stiftat ny bekantskap med grönsaken Pak Choy. Jag ser verkligen fram emot mina matlådor den här veckan då det blev en supergod gryta/wok!:-)
Shanghaikyckling à la Skudez
Kycklingfiléer
Några knippen Pak Choy
Vitlöksklyftor
Paprika
Äggnudlar
Sesamfrön
Rapsolja
Kinesisk soja
Maizena
Sesamolja
Salt & svartpeppar
1. Skär kycklingen, paprikan och pak choy. Finhacka vitlöken.
2. Koka nudlarna och låt rinna av väl i durkslag.
3. Hett upp en wok eller stekpanna, häll i sesamfrön och rosta lätt i torr panna. Tillsätt olja och vitlök och fräs snabbt.
4. Tillsätt kycklingen och stek på hög värme i ca.4 min. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
5. Stek pak choy och paprika tills de mjuknat något och tillsätt soja. Häll i kycklingen och blanda ihop.
6. Blanda maizena i lite vatten och häll i det i woken, Rör tills det tjocknat lite.
7. Ta bort från värmen och tillsätt sesamolja och nudlar. Blanda väl och servera i djupa skålar.
Njut! :)
2 kommentarer:
Det låter gott! Vi provsmakar gärna någon gång!Kram
Blev woken bra som lunchlåda? Jag gjorde själv en wok och hade till lunchlådor en gång men den smakade inte alls lika gott dagen efter som när den var nygjord.
Skicka en kommentar