fredag, november 27, 2015

I väntan på...

...ny bandmedlem men också på säsong 6 av Game of Thrones, har jag nu börjat se om hela serien från början (+ att jag läser böckerna från början). Än så länge har jag bara sett de fem första avsnitten, så jag har alltså 45 avsnitt kvar att se. Hoppas att jag hinner! ;) GoT-maraton, here I come! :)

Bild från Variety

onsdag, november 18, 2015

Väntan väntan väntan

Den här veckan var den magiska gränsen för "due date", så att säga, men än har vi inte blivit fler bandmedlemmar i Skudez. Salvia verkar i alla fall uppskatta att en ny säng kommit på plats.

Jag har nu varit hemma i lite mer än tre veckor. De första två veckorna var jag ju sjuk så de försvann rätt snabbt, men nu när jag känner mig kryare går dagarna lite långsammare. Jag har faktiskt inte börjat klättra på väggarna än, utan jag försöker sysselsätta mig med småsaker som att plocka i/ur diskmaskinen, dammsuga trappan, se på Game of Thrones och läsa läsa läsa. 

För någon månad sedan trodde jag inte att jag skulle fixa att bara vara hemma, men jag har insett att den här ego-tiden är välbehövlig. Snart kommer någon annan att vara beroende av min uppmärksamhet hela tiden. Då tror jag att jag kommer längta tillbaka till dessa långsamma dagar ;) 

Snart är det advent och då kan jag använda minst en hel dag till att julpynta huset! En annan slags väntan...:)

En liten egobild bjussar jag på idag :)


P.S. Kul med kommentarerna på förra inlägget. Det är ju tur att vi bor i ett demokratiskt land och får säga vad vi tycker! D.S. 

lördag, november 07, 2015

Om jämställdhet

Man hör ju titt som tätt om hur ojämställt Sverige är. Lönemässigt håller jag absolut med. Att en manlig lärare,som gör samma jobb som jag, tjänar mer än mig gör mig galen så den diskussionen tar vi inte idag. Nej, idag tar vi den eviga frågan om uppdelningen av hushållsarbetet.

Under föräldrakursen togs denna fråga upp och jag kände att för mig och T är detta ingen stor sak, men det skulle ändå diskuteras. Jag vet inte om det har med manligt/kvinnligt att göra eller om det är för att T och jag bott ihop i typ 10 år som jag reagerar som jag gör. Vi har alltid klarat av att dela på hushållsarbetet så att båda är nöjda och det är väl det viktigaste? När vi flyttade ihop hade vi kravet att det skulle finnas diskmaskin, för ingen av oss gillar att diska. Denna princip står fast, men T handdiskar stekpannor och grytor. När vi städar gör vi det tillsammans och eftersom jag hatar att dammsuga gör T det. Jag tycker inte det är så jobbigt att tvätta, så det gör jag (så länge han kastar smutstvätt i rätt tvättsäck). Och som idag, jag känner mig inte helt kry och tog därför "inre tjänst" och strök en massa skjortor och tvättade, medan T hade "yttre tjänst" och bytte däck på bilen och säsongsstädade gräsklipparen. Hushållsarbetet avklarat och båda är nöjda. Jag gör det jag tycker är minst tråkigt och så gör T det han tycker är minst tråkigt. Var finns ojämställdheten i det?


Idag stör jag mig också på beslutet om en tredje pappamånad. Varför ska staten bestämma över hur föräldrar väljer att vara hemma med sina barn? Föräldrarna borde få bestämma sådant själva. Men nej då, staten ska såklart bestämma så att det blir lika dåligt för alla.

Nog med politiskt rantande. Ge mig kaffe! :-)