tisdag, april 28, 2015

Jobbigaste terminen hittills

Jag trivs väldigt bra med den tjänsten som jag har nu, men den här terminen har varit och är den mest krävande hittills. Kurserna är roliga att ha, då jag har både grund- och-gymnasiekurser, men eleverna är oerhört krävande. Jag trodde i mitt stilla sinne att på Komvux, där det är vuxna som studerar, tar studenterna eget ansvar för att skaffa böcker, göra läxorna, läsa igenom det vi gått igenom på lektionen, repetera osv.....men nej, allt ska repeteras i helklass (fastän vi bara har en termin per kurs) och allt ska man "serva" med, från lösenord till föreläsningsanteckningar. Vilket jag har gjort.

Jag har hört från en del elever att jag är "hård" och ställer "för höga krav", men när jag har en kursplan att förhålla mig till och eleverna inte ens är halvvägs i närheten av att klara kursmålen efter att 75% av terminen har gått, då vet jag inte vad jag ska göra mer. Ska jag ha privatundervisning med var och en? Ska jag klona mig själv?

Under terminens gång har jag förvarnat min rektor om detta och hon är, som tur är, helt på min sida och tycker att jag gör rätt som ställer krav utifrån kursplanen. Att hon dessutom hjälpt mig oerhört mycket med ett annat problem den här terminen ska hon ha all eloge för. Nu kan jag förhoppningsvis andas ut och satsa stenhårt på att göra slutet, av den här annars så slitiga terminen, bra för såväl eleverna som för mig själv! :)

onsdag, april 22, 2015

Vår katt och vårkatt

Salvia älskar verkligen att vara ute. Allra roligast verkar hon tycka att det är när även husse och matte är ute, för då kan hon till exempel få lyfthjälp upp på lekstugetaket ;-)

måndag, april 20, 2015

Varning för katten

Ända sedan vi flyttade in i huset har vi tänkt sätta upp vår "Kampfkatze"-skylt som vi hade på innerdörren i Ryd. Nu har vi ju en massa bra platser att sätta upp skyltar på. MEN efter flytten hittade jag inte skylten! Jag letade i varenda möjlig låda, men gav snart upp. I helgen frågade jag min käre make om han visste var skylten var. Han letade lite på sitt skrivbord och vips, där var den! Jag hade alltså letat i lådor alldeles i onödan. Suck.

Nu har vi i alla fall satt upp skylten på garaget. Lika roligt varje gång vi parkerar bilen :)


söndag, april 19, 2015

Enkel hummersoppa

Jag åt hummer igår (T var skeptisk och åt räkor) och på inrådan av mamma och pappa sparade vi hummerskalen till idag för att göra soppa. Inte varje dag man får hummersoppa till lunch och vilken god soppa sen!

Skudes enkla hummersoppa
Skalen från 1 hummer
1 liten gul lök
1 morot
3 vitlöksklyftor
5 dl vatten (kan bytas mot 2 dl vitt vin och 3 dl vatten)
2 msk tomatpuré
2 dl grädde
Smör
Salt, peppar, cayennepeppar,  paprikapulver och lite Maizena för redning
Räkor och dill för garnering

Banka sönder hummerskalen. Fräs hummerskal,  grovhackad lök, vitlök och morot. Häll i tomatpuré och låt fräsa någon minut. Tillsätt vatten och låt koka under lock 30 minuter. Sila bort hummerskal och grönsaker och låt buljongen koka ihop i ett par minuter. Om den är för vattnig kan man reda med Maizena. Häll i grädden och smaka av med salt, peppar, cayennepeppar och paprikapulver. Häll upp i skålar och garnera med en dillvippa (vi hade frusen dill i soppan istället) och räkor.
Smaklig spis!
Servera med bröd! Supergott att doppa i soppan!

fredag, april 10, 2015

Vårhår

Såhär sista dagen på påsklovet har jag och håret blivit omhändertagna av världens bästa Lina! Min egen färg fick vara kvar i botten och topparna blektes så att det blev en s.k. sombre (soft ombre). Sen klippte Lina av en liten bit på längden och klippte upp håret så att det blev en lättskött frisyr. Lina stajlade håret med en slarvig fläta och lockar. Det blev väldigt somrigt och jag känner mig jättefin! :-)

måndag, april 06, 2015

Skam den som ger sig

T och jag har funderat på hur vill vi ha trädgården och vi har enats om att öppna gräsytor är trevligt.  Därför har vi den här helgen brottats med den största och fulaste busken/trädet på tomten. 

Först klipptes alla grenar ned och sedan grävde vi upp runt om och högg av rötterna. Efter ett par timmars spettande (mest av T, min starke karl) lyckades vi med gemensamma krafter få upp hela rotsystemet! 

Vi trodde att vi skulle behöva fortsätta jobba med åbäket imorgon, men imorgon blir det istället utsådd av gräsfrö! Ljust,  grönt och fräscht!

onsdag, april 01, 2015

Påskpyntat

Vi har påskpyntat entrén. Hoppas fjädrarna sitter kvar över påsk bara.