onsdag, december 31, 2014

Sista dagen på året

Gott slut och med förhoppning om ett bättre år 2015!

söndag, december 28, 2014

Snorksaknad

Vi har varit borta från katten en vecka och jag saknar henne tokmycket. Jag får för mig att hon ska komma upphoppandes i sängen när jag går och lägger mig, att hon ska komma och stryka sig och fjäska när jag tar en ostskiva och ibland tycker jag att jag ser hennes svans försvinna runt hörnet. Tänk vad knäpp man blir.

Jag kommer nog bli en crazy cat-lady till slut...

torsdag, december 25, 2014

Juldagen

Det kom en massa snö inatt och det är ca. -15 grader ute. Vi har varit ute och njutit av vinterlandskapet samt suttit inne och druckit Irish Coffee. Snart blir det julmiddag och julklappsutdelning del 2. Det är juldagen 2014.

tisdag, december 23, 2014

God jul!

Jag vill med detta inlägg önska alla er en riktigt god jul!

fredag, december 19, 2014

Sista dagen på terminen

Idag var sista dagen på terminen.  Jag har sett fram emot den här dagen länge men idag känner jag mig ledsen. Arbetsår 2014 är snart slut och nog har jag jobbat. Men vad har jag gjort mer? Inte mycket tydligen, vilket visar sig när jag kollar igenom dagboken för att göra årsbokslut genom vårt julmail. Jag har inget fritidsintresse, inga kvällsaktiviteter...ingenting förutom jobb och att "sitta bort" x antal timmar vid datorn. Jag får dåligt samvete över att jag inte träffat vänner men orken har verkligen inte räckt till.

Jag får dåligt samvete när jag sitter kvar länge på jobbet och jag får dåligt samvete när jag går tidigt från jobbet. Jag vill inte jobba "för mycket" men det finns alltid lite mer man kan göra. Jag blir aldrig nöjd.

Samma känsla i allt jag gör. Jag skulle kunna vara en bättre lärare, kollega, vän, fru, dotter, matte, barnbarn, kusin...ja, vad fn som helst. Jag blir aldrig nöjd.

Jag lämnade skrivbordet på jobbet såhär fastän jag vet att jag hade kunnat göra så mycket mer.

onsdag, december 17, 2014

Julavslutning

Mina elever verkar tycka om mig :-) 
En dag med mycket fika, många kramar och så några presenter.

söndag, december 14, 2014

Tredje advent

Den här helgen har jag faktiskt inte jobbat någonting. Inga uppsatser att bedöma, inga prov att rätta. I fredags skrev jag in betygen för engelskakursen och imorgon ska jag och mina kollegor enas om sva-betygen.

Då jag lätt blir rastlös när jag inte har något att göra, förutom den vanliga tvätten/disken/städningen, bestämde vi oss för att baka den här helgen och följa vår nystartade tradition med att gå ut med små bakade julklappar till grannarna. Vi fick ihop ca.100 saffranskringlor under lördagseftermiddagen (vi tog helgens längsta sovmorgon först). Mamma och pappa fick komma och provsmaka och godkänna bullarna sedan.


Idag var vi ganska trötta så vi fick helgens andra sovmorgon, även om Salvias kattmatare satte igång vid 6.15. Jag somnade så lätt om ;) Efter snabb mathandling på Maxi åkte vi in till stan och träffade Peterssons i Trädgårdsföreningen. Vi fikade i Tropikhuset och gick sedan årets Vinterljus-sträcka. Supermysigt söndagsnöje! När vi sedan kom hem gick vi varvet runt på gatan och delade ut bullar till alla grannar. Det verkar som att det var uppskattat! :) Även om vi inte umgås med grannarna så tycker vi att det är roligt att få visa vår uppskattning för att de är så bra (och inte psykogrannar som vissa har...)! 

Helgen går mot sitt slut och kommande vecka är sista jobbveckan, sedan är det julledighet. Det känns helt otroligt att jag både har jobbat på Komvux ett år och att vi bott i huset lika länge! Jag har hittat hem. 

onsdag, december 10, 2014

Bara att vänja sig?

Jag är mycket noga med att mina elever får komma till mig om de undrar över något som har med uppgifter eller bedömningar av uppgifter att göra. Denna kritik tar jag gärna åt mig för att förbättra mig själv som lärare.

Idag hände dock något som jag aldrig varit med om förut, men som säkert kommer att hända igen; jag blev kontaktad av en anhörig till en elev som hade kommentarer på en uppgift och bedömning som jag gjort.

Mer än så vill jag inte säga, då jag ju kan bli polisanmäld, för jag jobbar ju som lärare i Sverige. För även om jag kände mig illa till mods eftersom jag var tvungen att försvara mig och mitt jobb, även om samtalet ledde till att jag började tänka tankar om att byta jobb, även om jag mådde skit på bussresan hem efteråt så kommer det ändå att vara mitt fel i "alla andras" ögon. För alla har ju gått i skolan och vet hur det funkar. För vem som helst kan ju bli lärare. Och lärare och deras arbete kan man alltid ifrågasätta.

söndag, december 07, 2014

Korma med fläsk

T och jag har snöat in lite på indisk mat efter några middagar på Amazing India i Hägersten så ikväll blir det fläskkarrékorma till middag (och matlådor). Det doftar fantastiskt gott i köket!


Här finns receptet som vi använde. Vi bytte ut Quorn-bitar mot kött, som ni säkert förstår.

lördag, december 06, 2014

Frisyren på Instagram

Ni kan hitta ytterligare en bild på frisyren här.

Flätan är fortfarande fin, men håret är rakt nu. Dags att börja använda iCurlen? :)

Fredagsboost

Veckorna bara springer förbi och jag försöker hinna med så gott jag kan.

Idag var det fredag igen och äntligen dags för uppfräschning av håret. Hela eftermiddagen (i princip) har jag blivit ompysslad, klippt och fixad av världens bästa frisör! L klippte av några centimeter och färgade slingor i rödrosa och mahogny. Hon stylade sedan med lockar och en liten cool fläta. Jag kände mig så fin! Tyvärr regnade det när jag gick ut så när jag träffade T på stan var jag inte lika fin :-(

T och jag hade fredagsdate med lite shoppande, Bistro-middag och bio, The Hunger Games: Mockingjay Part 1. Supermysigt och filmen var såååååå bra! Synd att det är så långt kvar till Part 2 bara.

måndag, december 01, 2014

Oh du mörka tid!

Det är kolsvart när man åker till jobbet och det är kolsvart när man kommer hem.  Tack och lov har vi fått upp julljus i fönstren! Jag är väldigt nöjd med idén om att ha ljusslinga på balkongen!


Idag var det lite mörkt på jobbet också. Dels tråkiga besked från en elev och dels så jobbade en av mina allra bästa kollegor sin sista dag hos oss. Hon ska börja jobba närmare hemmet och jag förstår henne så väl. Jag orkade ju bara tågpendla i ett par månader!

AP, det var några saker som inte fick plats på kortet: det stöd jag fick från dig när jag kom tillbaka efter sjukskrivningen har betytt mycket för min fortsatta lärargärning på Komvux. Du peppade och fick mig att tro på mig själv igen. Ingenting var jobbigt med dig och allt gick att lösa. Senaste året har vi inte jobbat tillsammans på samma sätt som då men lika fullt har du alltid brytt dig om mig och peppat när det har behövts. Du är en fantastisk kollega och vän och hela skolan kommer att sakna dig!