lördag, september 27, 2014

Papperslördag

Rätta prov. Betala räkningar. Gå igenom högar med papper som ackumulerats senaste åtta månaderna. Kasta gamla räkningar. Sätta in viktiga papper i pärmar. Gå igenom kvitton och kasta hälften. Få ordning på min sida av skrivbordet.

Det enda jag inte orkat är att försöka få maken att göra allt av ovanstående (förutom provrättning) så att det blir ordning i vårt arbetsrum någongång. Det får bli söndagens projekt.

fredag, september 19, 2014

Höst i vår trädgård

Eftersom vi själva aldrig tidigare har haft ansvaret för ett helt hus inklusive trädgård, visste vi inte att man skulle gallra fruktträden för att få större och finare (?) frukt. Jag tycker dock att äppelträdet har klarat sig rätt bra ändå ;-)

Trädgården har än så länge gett oss rabarber, hallon, vinbär, krusbär, vindruvor och äpplen, och jag tackar min lyckliga stjärna (eller något) för att vi hittade och köpte det här huset!

torsdag, september 11, 2014

Höstljus

Disigt och dimmigt men ändå solklart. Höstljuset är vackert.

tisdag, september 09, 2014

Läs en bok!

Här på bloggen har jag under några år gett mina boktips (se här), recenserat och tyckt till. Detta för att jag älskar att läsa! Nu har jag inte skrivit om böcker här på bloggen på länge, men tro mig, jag läser fortfarande mycket. Jag väntar ivrigt på fortsättningen i The Song of Ice and Fire, jag älskar att botanisera bland pocketböckerna i bokhandeln (eller Ica Maxi) och jag läser minst 10 minuter varje kväll. Mina favoritstunder när jag var liten var när mamma eller pappa läste högt. Mina favoritstunder som vuxen är då jag kan sätta mig i soffan med en kopp té och en bra bok. Ingen telefon, ingen dator. Bara jag och boken.


När jag läser om hur ungas (och vuxnas) läsförståelse blir sämre och sämre blir jag mörkrädd. Jag ryser när jag hör ett barn eller en tonåring säga att han eller hon aldrig har läst en hel bok och verkar stolt över det! Att läsa böcker gör dig kanske inte till Einstein, men du lär dig mer om dig själv och om din omvärld. Du lär dig att tänka på andra sätt, att reflektera över varför du gör som du gör och hur saker och ting hänger ihop. Du utvecklar ditt språk, får språkförebilder och inspiration till egna kreativa tankar.

Jag är en sådan lärare som tycker att alla (eller de flesta) texter är bra texter och huvudsaken är att man läser. Om man så hellre läser dagstidningen eller Kalle Anka så må det vara så, för jag tror på variation i såväl läsning som i livet i stort. Men med skönlitteratur kan man variera sig nästan in i det oändliga....


Såhär i valtider vill jag slå ett slag för läsningen. Bli klok, läs en bok!

måndag, september 08, 2014

Fotofilm

Istället för att lägga upp ett (stort) antal bilder här på bloggen sammanställde jag en liten film med favoriterna från lördagens plåtning. Enjoy!

söndag, september 07, 2014

Harraj Potta

Vi var inte bara på Modellfabriken igår utan vi passade också på att gå på "Harry Potter - the Exhibition". Vi var ju ändå i Norrköping och vi hade hela eftermiddagen på oss.

Utställningen var jättefin och vi lärde oss mycket nytt om t.ex. Hermiones julbalsklänning, alla personliga trollstavar och Gryffindorsvärdet. Så intressant att höra hur kostymören m.fl. tänkte när de skapade hela HP-världen!  Tyvärr var det väldigt mycket folk då det var sista helgen utställningen var i Sverige, och det förtog intrycket en smula. Jag försökte att hålla mig lugn när någon mupp trängde sig in precis framför men det som störde mest var alla som skulle fota allt! Min man brukar säga att jag fotar för mycket...han skulle ha blivit galen om han hade varit med ;-) Jag tog endast ett par foton på utställningen och försökte uppleva desto mer! :-)


Jag, Buckbeak och ett (jobbigt) kepsbarn

Jag och en Mandrake. De skrek högt!

Tog ett vil i Hagrids (stora) fåtölj

Det var himla kul att se utställningen och jag och syrran hade en härlig och trevlig dag tillsammans! 

lördag, september 06, 2014

Modeller för en förmiddag

Syrran och jag har åkt till Norrköping för ett besök på Modellfabriken. Bjuder på en bakom-kulisserna-bild på syrran. Om bilderna blir bra får ni kanske se fler någon annan dag.