onsdag, juli 30, 2014

Jag kan andas!

Igår kom det bara fyra droppar regn, knappast tillräckligt, men nu regnar det iaf "normalt". Inget skyfall utan ett stilla sommarregn. Underbart! Jag har öppnat i princip alla fönster och dörrar för att få in frisk luft och vädra ut huset.

Nu ska jag fortsätta städa tillsammans med Nettan.

tisdag, juli 29, 2014

Let it rain!

Sitter på balkongen och hoppas att de här molnen kommer att börja regna snart. Den här värmeböljan är jättehärlig men min huvudvärk och vår trädgård vill ha regn!

Kom igen nu då! Give me thunder!

onsdag, juli 23, 2014

Värmebölja

Såklart blev det kalasväder i Hovra just när vi skulle åka hem. Nästa år åker nog jag och syrran upp så att vi kan stanna lite längre. Hoppas bara att det blir lika fint väder som i år ;) Hovra-vistelsen var fantastisk! Vi bakade tunnbröd, träffade släkten (tunnbröd + släktträff = trevligt och produktivt), badade vid hällarna, träffade våra gamla hästkompisar Jaki och Svea, träffade Nygårn's tio (!) gråhundsvalpar, gick på marknad och såg årets Fâlakarneval. Jag anmälde mig frivilligt som lektant/badtant till mina (mestadels) söta och trevliga kusinbarn! :) Flodhäst FTW! ;)


Solnedgången sista kvällen i Hovra. Magiskt!


Nu är vi hemma i Berg igen. Vi bor ju vid sjön Roxen, men tyvärr har värmen gett upphov till algblomning så det är inte så roligt att bada i vattnet. Häst är här på besök och eftersom värmen håller i sig blir det till att åka en sväng till stugan imorgon. Jag MÅSTE bada! :) Det får gärna vara dö-varmt och soligt, men då måste jag ha tillgång till (fräscht) vatten, annars blir jag så grinig. Igår blev det bad i vattenspridaren som lösning på algblomningsproblemet. Nostalgiskt roligt (speciellt eftersom det var mammas och pappas gamla vattenspridare som jag sprang igenom som barn)!

Salvia har blivit utekatt på heltid, i princip. Hon verkar dock tycka att det är lite fööör varmt för hon springer ut en sväng på morgonen och kommer sedan in och lägger sig "schkuggigt" någonstans i huset. När vi var i Hälsingland var hon hos min kollega/kompis A och skötte sig exemplariskt! Jag är så glad över att vi har en sådan trevlig katt som man inte skäms för att lämna bort till folk när man behöver åka iväg.

Nähäpp, dags att förbereda kvällens grill! Ta hand om varandra i värmen!

fredag, juli 18, 2014

Up north

Obs! På grund av otillräcklig mobiltäckning publicerades detta inte igår....

Från söder till norr på mindre än en vecka.

Hovra hälsade oss välkomna med tre (!) caféer med tillhörande loppis, strålande sol och runt-20-gradigt älvvatten som svalkade gott efter caférundan. Jepp, vi betade av alla tre på en dag. Dessutom har jag fått hoppa studsmatta och barnbusa :-)

Helt fantastiskt att komma tillbaka hit där jag spenderat så många härliga sommar(och vinter)dagar!

fredag, juli 11, 2014

Underbart!

Älskar den här stranden. Aldrig för mycket folk,  långgrunt, fin sand och fantastiskt klart vatten. Varför åka till Grekland när man har detta fyra timmars bilresa bort?

fredag, juli 04, 2014

Sommarkväll

Såhär på USA:s nationaldag behagade solen komma fram och värma oss! Vi tillbringade ett par timmar på stranden, åt middag (Texas-ribs) utomhus och gick ner till stranden för att njuta av en fantastisk solnedgång.

All in all, en underbar dag!:-)

torsdag, juli 03, 2014

Road trip

T och jag åkte ner till stugan i Sölvesborg igår. På vägen stannade vi i Eksjö och käkade lunch. Sedan fortsatte vi till IKEA:s vagga, Älmhult, där vi shoppade loss och även åt middag.

Vi tog det väldigt lugnt, åkte på "småvägar", lyssnade på First Aid Kit och skrattade åt roliga ortsnamn, t.ex. Böglarehult :-) Hur mysigt som helst att åka i egen bil i sin egen takt!

När vi kom fram möttes vi av tre vildkaniner som åt gräs på "vår" parkering. Jag vill ta med mig en ninis hem! Såååå himla söööta!