måndag, juni 30, 2014

Bröllop nr 1 av 3 2014

En av de roligaste sakerna med att gifta sig är att man blir bjuden på bröllop tillbaka :)

I år är vi bjudna på tre bröllop och nu i helgen var vi på det första. CC och Mackan svarade i Ulricehamn klart och tydligt ja på frågan om de ville leva tillsammans i nöd och lust och bjöd sedan på en hejdundrade fest med tre-rätters middag, tårta, härliga tal och dans hela kvällen lång! Vi långväga gäster bodde på samma hotell som bröllopsfesten var på, vilket var superbra då  man inte hade långt till sängen efter att ha dansat sina fötter svullna ;)

Här kommer lite bilder från helgen.


Jag och T på hotellrummet precis innan vi åkte iväg till vigseln 
(vi kom för sent pga fel i GPS:en...PINSAMT!)


Sååå fina!


CC:s håruppsättning och klänning var to die for! Får man gifta sig igen?!?


Fina flickor på festligheter!

Stort tack CC och M för en superhärlig helg! 

Avslutar med några rader ur Stefan Anderssons "Bröllopsvals" som spelades under bröllopet (ny låt för oss men vi tycker om den sååå mycket nu. Repeat!):

Det är dig jag har kär, det är dig jag vill ha 
Bara du gör mig lycklig, att ge och att ta 
Bara du kan få mig att skratta, åt just ingenting, åt just ingenting 
Bara du kan trösta när gråten, trycker på innanför 

Så kom bara kom låt oss dansa en vals 
Om du inte kan det gör ingenting alls 
Såvitt jag förstår så skall det gå bra 
att dansa en vals nu när du har sagt ja 

Klockan har slagit att nu är det klart 
Ringar har bytts mellan var part 
Någon torkar en tår från kinden 
Nån som lovat inte gråta 
Men under den tår som rinner finns ett leende och ett skratt 

onsdag, juni 25, 2014

21 grader vid ytan

Det blev baddag idag. 21-gradigt vatten är svårt att säga nej till. Det är förvånansvärt lugnt på sjön också, så bryggläge är det enda rätta!

söndag, juni 22, 2014

Regn eller sol eller vad?

Vi har firat midsommar på landet och jag (och katten) blir kvar här några dagar till. Stackars Tor fick åka hem idag för han jobbar en vecka till innan vi får lite ledigt tillsammans. Precis som jag gjorde förra året, när jag gick på semestertjänst. I år lyckades jag ju knipa en ferietjänst så jag har lite längre ledighet!

Midsommarafton 2014 var kall men fin.  Det var ju faktiskt uppehåll hela dagen! Idag verkar dock vädret inte kunna bestämma sig. Ömsom sol och varmt, ömsom regn och kallt...jag ville ju sola och bada ju!

Katten verkar stortrivas här. Hon har retat småfåglar (eller är det småfåglarna som retar henne?) och fångat näbbmöss. Inte lika roligt för matte som för katten...;-)

Det är skönt att vara ledig...säger hon som tog hem ett gäng engelska romaner över sommaren för att vara förberedd för höstterminen!
Nu kom solen så hasta la vista för ett tag!

måndag, juni 16, 2014

1 dag kvar och annat snack

En dag kvar innan ledighet och idag skrev jag på pappren för en tillsvidaretjänst på Komvux! Jag hade fått löftet muntligt, men nu är pappersexercisen avklarad också, så det känns bra. Allt är osäkert fram till att man sätter sin namnteckning på anställningspappren. Schemat är fortfarande inte klart, men jag tror att det kommer att bli ungefär som den här terminen....om allting går som det ska.

Jag funderar på hur jag trott att saker och ting skulle bli. Vissa saker kan man styra över, andra inte. Jag funderar över orättvisor och snedfördelning. Jag funderar över ansvar och förutsättningar. Jag funderar över att aldrig vara nöjd, eller att nöja sig med minsta möjliga. Jag funderar över tacksamhet, skuldkänslor och åldersångest. Jag funderar på om jag kunde gjort något annorlunda.





söndag, juni 15, 2014

Sommartid

Såhär härligt kan man ha det i Berg en helt vanlig söndag i juni. Jag mår bra här.

söndag, juni 08, 2014

Utekatt på deltid

I helgen hade vi fest för att fira att vi varit tillsammans i tio år, och festen hölls delvis i trädgården. Då vi hade gott om gäster användes soldäcket och uterummet och då det var väldigt varmt hade vi alla dörrar öppna. Därför fick Salvia prova på att vara utekatt, vilket hon verkade uppskatta. Så fort hon fick på sig halsbandet och jag öppnade glasdörren tog hon ett skutt ut och började äta gräs.

Salvia ska få vara utekatt på deltid och bara när vi är hemma. Hennes matte är något av en hönsmamma och oroar sig för allt...;-)