måndag, april 28, 2014

Älskade busunge!

Helgen var underbar för både två-och fyrbenta djur. Dock var inte det fyrbenta djuret så sugen på att posera i solen för kameran, nej. Det är ju roligare att gå in i kameran. Resultatet ser ni här.

Jag älskar min lilla busiga pälsboll!

söndag, april 27, 2014

Bilbravur

Jag och T åkte idag till MercedesBenz-firman i Linkeboda eftersom vi hade spanat in en bättre begagnad MB B-klass där. Vi letade upp en försäljare, som i sin tur letade upp bilen och vi gjorde oss redo för provkörning. Dock låg en skylt med texten "Köpt" i fönstret på det intressanta objektet så vi frågade försäljaren om den var såld. Han skulle ta reda på detta och hann göra så innan vi hade åkt mer än 10 meter. Den var såld. Jag höll masken, men inombords svor jag och härjade utav bara h-e. Försäljaren visade oss en annan MB B-klass. Begagnad, men nyare och mycket dyrare. Alldeles för dyr. Dock tänkte vi "Provköra kan man ju alltid göra", men då var det ju det där med nyckeln...de hittade den inte!

Paret Skude hade dock kollat MB B-klassbilar i resten av Sverige och sett att det fanns ett intressant fordon på kedjans systerfirma lite längre norrut. Vi hörde oss för och försäljaren hörde sig för och bilen fanns kvar. Denna låg dock något över vad vi hade tänkt oss i pris, men vi satte oss i lugn och ro och funderade och funderade. Då de bilar vi tidigare tittat på försvunnit framför näsan på oss, ville jag inte dra ut på en bilaffär för mycket (ingen bra egenskap om man ska pruta). Min fantastiske prutmaskin till make föreslog i alla fall ett ganska mycket lägre pris än utgångspriset och vi kohandlade en stund med försäljaren, innan beslutet togs att vi fick köpa bilen. Några samtal, lite papper och många fjärilar i magen senare var vi bilägare! Den är inte här än men den kommer att fraktas inom kort och jag längtar så efter att få köra vår lilla Merca!

måndag, april 21, 2014

På väg söderut

Sista dagen på påskledigheten och vi är på väg hem. T kör och jag sköter soundtracket!:-)

söndag, april 20, 2014

Påskpuss

Glad påsk från kycklingarna Skude!

onsdag, april 16, 2014

Ensam vid ratten

Jag fixade körkortet för sisådär 10 år sedan, men eftersom jag 1. började på universitetet, 2. flyttade till stan och cyklade/åkte buss överallt har jag inte kört sådär jättemycket senaste åren. I och med att vi flyttat ut till typ landet har dock bilbehovet växt (som ni kanske har märkt). Vi har lånat mammas och pappas bil några gånger och jag vill bara ha en egen bil mer och mer. Jag tycker att det är roligt att köra, men har oftast kört med någon bredvid mig. Idag körde jag själv för första gången på väääääldigt länge! Jag trodde knappt att jag skulle komma hem, men allt gick jättebra och mitt självförtroende i bilen har nog växt lite. Tricket för mig är att ha radion/favoritCD:n på så att jag kan sitta och sjunga med i låtarna, då slappnar jag av och kör bäst ;)

Jag vill ha min egen Merca nanananana....*sjunger*

tisdag, april 15, 2014

Påsklovstankar

Eftersom jag bytte tjänst i januari har jag påsklov den här veckan. Dock har jag jobbat både igår och idag, men nu tänker jag inte göra mer skolrelaterat. Jag skickade precis ett mail till personalsekreteraren och min chef då det i löneprogrammet står att jag ska jobba måndag-tisdag, trots att ingen sagt detta till mig. Fick svar från chefen alldeles nyss att "Du har LOV, njut av ledigheten". Så, chefens ord är min lag :)

Sitter och kollar bilar på olika bilsajter nu. Vi har ju fastnat för Mercedes Benz B-klass, men det finns ingen på nära håll, och vi vet inte hur/när vi kan ta oss till de städer där det faktiskt finns bilar som vi vill ha. Blir så trött. När vi äntligen hittat en bil vi vill ha, så måste vi ha en bil för att ta oss till den. Knäppt.
Om någon har vägarna förbi Västerås, Nyköping, Visby eller Skåne och vill köra ner/upp en Mercedes Benz B200 (gärna turbo) är det bara att höra av sig! :)

Bild från carfolio.com

torsdag, april 03, 2014

Filmtips

Om någon har missat det, så har Disney kommit med en ny film, Frozen. Vi såg den förra helgen och jag hoppas bara att det ska regna någon dag i helgen som kommer så att jag kan se den igen ;) Musiken är fantastisk, storyn är jättebra (och inte typiskt Disney) och skämten passar för både stora och små! Jag går omkring och sjunger på låtarna om jag inte lyssnar på dem på Spotify. Snacka om en film som satt sina spår!

En av mina favoritlåtar i filmen

Min stora fascination för den här filmen skulle kunna grunda sig i att jag själv är lillasyster....:)

tisdag, april 01, 2014

Vårkaka

Vi hade gäster i helgen och bakade lite. Det blev en del rester så jag tog med mig till jobbet. Behöver jag säga att det var uppskattat?



Recept
Kladdkaka i långpanna
400 g smör
10 dl socker
8 ägg
3 dl kakao
6 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt

Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker och sedan ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner detta i smeten. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i 175 gr i 30 min. Låt svalna och ställ sedan kallt i några timmar innan servering.


Mintfrosting (från Sockerrus, med några egna justeringar)
200g osaltat smör, rumsvarmt
350g florsocker
2 msk mjölk
1 tsk pepparmintsessens
Några droppar färg (jag brukar använda grön och/eller blå)
2 msk cream cheese
Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsocker, mjölk och pepparmintsessens. Vispa till en jämn smet. Blir den för lös så kan du tillsätta lite mer florsocker och blir den för hård så kan du tillsätta några droppar mjölk. Avsluta med några droppar färg. Fyll en spritspåse med valfri tyll och dekorera kakorna.
Dekorera med en liten sugarpasteblomma för att få rätta vårkänslan!