onsdag, mars 26, 2014

High hopes, crushed dreams

Jag har en dålig egenhet att ha alltför höga förhoppningar. Jag fantiserar om saker, som jag tror är realistiska, men som sedan visar sig vara onåbara. Och jag blir lika besviken varje gång. Hur ska jag bli av med denna fula ovana att hoppas på för mycket och springa händelserna i förväg?

tisdag, mars 25, 2014

Ett viktigt samtal

Idag hade jag lönesamtal med min chef. Jag har gruvat mig för det eftersom jag har svårt att framhäva mig själv och mina styrkor. Dock gick samtalet över förväntan och jag är glad över att vara där jag är. Dessutom fick jag några positiva indikationer inför hösten så nu kör jag bara på! Får väl hoppas att chefens uppskattning visar sig i lönekuvertet också...

fredag, mars 21, 2014

Andras tyckande och tänkande

Förra våren, när jag var sjukskriven, insåg jag att jag är väldigt lättpåverkad av andras åsikter om mig. Det är lätt för T att säga "Bry dig inte om vad andra tycker", men det är svårt att ändra på något som präglat hela mitt 30+-liv.

Nu när vi har flyttat till hus blir andras åsikter om mig och mitt liv ännu tydligare. Jag vet inte hur många som har sagt att vi nu måste skaffa barn eftersom vi har ett sådant stort hus, och det är ju nästa steg att skaffa familj nu när både vi båda har tillsvidareanställningar, och dessutom så har vi ju ett så stort hus (ja, det tjatas om detta hus).

OM vi vill skaffa barn behöver folk inte ha åsikter om detta. Det är en högst privat sak. Vem frågar pensionärer om deras sexliv? Ingen!
OM vi väljer att bo själva med vår underbara katt i vårt hus behöver folk inte ha åsikter om detta. Vi är lyckliga som har råd att bo i ett sådant stort och fint hus. De extra rummen passar oss perfekt då vi gärna tar emot gäster som sover över.


De här tankarna har snurrat i mitt huvud i flera veckor och jag var tvungen att få ut dem, så att ni vet vad ni inte ska prata/fråga om nästa gång vi träffas.


lördag, mars 15, 2014

Bilbesvikelse

Vi har provkört bilar idag. Jag blev förälskad i en Mercedes-Benz B170 med automat. Rolig att köra och bra med plats. När vi kom tillbaka efter provturen sa säljaren att bilen var reserverad :-( Vi anmälde oss som intresserade, men nu på eftermiddagen fick vi meddelande om att han/hon som hade reserverat bilen hade köpt den.

Så nu går jakten vidare. Det var fasen-i-mig lättare att hitta hus än en bil...

torsdag, mars 13, 2014

Vårhår!

Jag har suttit hos Lina, min fantastiska frisör, hela eftermiddagen och är så nöjd med resultatet! Katten tyckte att håret luktade gott och mannen tyckte att jag blev fin. Alla är nöjda och glada! :-)

söndag, mars 09, 2014

Ny Facebookpaus

Facebook tar upp alldeles för mycket av min fritid och jag känner mig stressad av alla andras perfekta liv, så återigen tar jag en Facebookpaus, s.k. Facebreak ;) Jag har en del planer på vad jag ska göra med tiden som "frigörs", men mest av allt kommer jag att må mycket bättre psykiskt.

Vill man nå mig finns jag på mobilen eller mailen, eller varför inte komma och hälsa på? :)

Yeah, Facebreak! :D

fredag, mars 07, 2014

Rättningseftermiddag

Jag har haft två ganska stora prov (läsförståelse och uppsats) med min SAS Grund-grupp och jag har verkligen inte haft tid att rätta i veckan, så idag lämnade jag jobbet tidigt och släpade hem allt.

Jag är klar med läsförståelsen och tar en fikapaus som belöning. Den snea semlan lär behövas inför uppsatsbedömningen....!

måndag, mars 03, 2014

Mysiga måndag

Jag har väldigt långa måndagar då min första lektion börjar 8.10 och min sista lektion slutar 20.00. Jag läste någonstans en artikel på hur man ska "överleva" måndagar och tipset var då att hitta något som sätter lite guldkant på denna, annars så tråkiga, dag. Jag tror att jag har hittat min guldkant. Jag unnar mig en chai latte från Espresso House på Resecentrum. Jag ska nog överleva mina monstermåndagar!