måndag, december 30, 2013

Dagen före nyårsafton

Kö in till Systemet. Säger väl allt ;-)

lördag, december 28, 2013

En vecka går så fort!

För precis en vecka sov vi vår första natt i VÅRT hus! Sedan var det julafton och mys med familjen hemma hos mamma och pappa och då hann vi inte göra så mycket, men nu i mellandagarna har vi fått upp farten med husfixande. Vi har iordningställt hallen, fått upp datorerna, målat hyllorna i matkällaren (ska målas en gång till innan vi kan sätta in grejer där), fått upp en hel del glas och porslin i skåpen och försökt att tömma så många flyttkartonger som möjligt (med det obligatoriska utropet "Woohoo!"). Dessutom har vi bakat ett stort gäng pepparkakscupcakes och gått runt med till alla grannar på gatan! Bra konversationsstartare och alla grannar blev glada :)

Vi trivs väldigt väldigt bra än så länge! Salvia verkar också ha fattat att det här är hennes hus. Hon följer med oss runt i huset och älskar att leka tittut i trappen, så hon kommer nog att vara riktigt smal och fin till sommaren ;)

Kommande dagar ska vi styra lite med lägenheten, som vi kommer att hyra ut i andrahand, och se till att vi har lampor till alla rum i huset. Vi har redan varit ett varv på IKEA och lär behöva åka några gånger till....

Fint som snus, det här med hus :)

lördag, december 07, 2013

Snabba ryck... med flytt!!!

Jag tror fortfarande inte att det är sant men jag och T har skrivit på pappren för vårt drömhus! Vi kommer nog knappt hinna med, men vi får tillträde redan den 20:e december, alltså om 13 dagar! Senaste veckan har vi packat varenda kväll och de två helgerna som är kvar är det inget annat än packning som gäller. Vi har beslutat att leja ut städningen, då vi känner att vi inte orkar med det ;)

Huset ligger i mina gamla hemtrakter, nära sjön, så mamma och pappa kommer nog att komma och hälsa på med jämna mellanrum! ;) De är så välkomna! Likaså alla våra vänner. Vi kommer att ha gott om plats för gäster, då det är ett stort hus.

Igår gick jag och maken igenom alla prospekt på hus som vi har tittat på innan vi hittade detta drömhus. Det var hela 9 stycken som vi har varit på visning på. Sen vet jag inte hur många vi bara har tittat på på både Booli och Hemnet. Som en kär vän sa, drömhuset är värt att vänta på!

Det stora pluset i denna historia är att mitt mål om att flytta från lägenheten under 2013 kommer att förverkligas!

Kök och vardagsrum i nya boendet! Jag älskar det redan!