måndag, juli 29, 2013

Första dagen efter semestern

Kaffemaskinerna funkade inte på morgonen. Mitt konto på datorn var spärrat. Ingen ventilation var på i skolan. Skolans restaurang öppnar inte förrän om två veckor.

Det är tur att kollegorna är så bra att ovanstående inte spelar så stor roll.

fredag, juli 26, 2013

Semesterns sista dagar

Jag börjar jobba på måndag igen så för att krama ur de sista go'a stunderna åkte jag med mamma och pappa till landet. I morse vaknade jag av åskan men efter lunch sprack himlen upp och det blev badväder! Hoppas det håller i sig över helgen så att jag inte blir alltför avis på de som fortfarande är lediga nästa vecka...och nästa...

torsdag, juli 25, 2013

Bär var det här!

Rydskogen dignar av hallon. T och jag tog chansen att fylla på bärförråden ännu lite till och vi tog hem typ ett kilo hallon. Nu är frysen knökfull! Tur att vi köpte glassmaskin förra veckan ;-) Här ska göras sorbet!

onsdag, juli 24, 2013

En låda kommer lastad...

...med Hälsingeblåbär! Nu är hela frysen full. Tack världens bästa bärplockarföräldrar!

Bästa kompisen

T ska på intervju och vi passade på att käka lunch på stan innan, för att peppa lite ;-) Vi åt wok på Rendezvous och fick då sådana här Coca Cola Kompis-burkar. De är ju för söta! Dock saknar vi Fru/Man-burkar ;-)

För övrigt börjar Linköping kännas trångt....

måndag, juli 22, 2013

Minigolf i Valla

Varje sommar har T och jag som tradition att spela minigolf på minigolfbanan i Valla, som ligger väldigt nära där vi bor. Eftersom vi inte kände för att ta oss ner på stan och eftersom det var så fin kväll blev det spelande nu ikväll. Jag har alltid tyckt att T varit så mycket bättre än jag på minigolf men ikväll kom jag bara efter med två ynka slag och jag satte rundans enda spik! Jag var rätt nöjd efter det ;-) En liten boost för självkänslan kanske?

söndag, juli 21, 2013

Vart tog självkänslan vägen?

I och med min sjukskrivning i våras fick jag låna en bok av mamma och inte förrän nu har jag läst ut den. Den heter Good Enough (2009) och är skriven av Elizabeth Gummesson. Jag tänker inte göra någon bokrecension av den då den inte är en roman utan en självhjälpsbok, faktiskt den första av det slaget som jag läst. Jag började läsa den i april (när jag var utbränd), gjorde övningarna och analyserade mig själv. Och grät massor. Idag läste jag det sista kapitlet som handlar om bristande självkänsla. Jag insåg då att jag kunde bocka av i princip alla tecken på bristande självkänsla.

Tecken på bristande självkänsla (alla citat från Gummesson 2009, s.191-194):

  • "Du jämför dig med andra i din omgivning" [X]
  • "Du irriterar dig på andra människor" [X]
  • "Du kritiserar lätt andra människor" [X]
  • "Du är onödigt hård mot dig själv, särskilt när du gjort ett misstag" [X]
  • "Du tror på fullaste allvar att det är de yttre tingen som bygger självkänslan" [X]
  • "Du presterar för att visa för andra att du kan " [/]
  • "Du ältar, oroas, ängslas över stort och smått och gör därför också ständigt upp katastrofplaner" [X]
  • "Du fokuserar på omgivningens åsikter" [X]
  • "Du väntar på att omgivningen ska upptäcka dina fel och brister" [X]

Det känns väl lite sådär att erkänna för mig själv att jag har dålig självkänsla, men samtidigt kunde jag nog ana att så var fallet. Gummesson kommer med förslag hur man kan öva upp eller få en bättre självkänsla och jag tänker ta hennes ord på allvar. 

Jag ska försöka att inte jämföra mig med "alla" och jag ska försöka vara min egen bästa kompis. Och jag ska sträva efter att tänka att jag är good enough.

lördag, juli 20, 2013

Första klassens tågresa

Såhär kul har jag det på vägen hem från Hälsingland. Både T och syrran datar. Vi åker första klass och sitter i en egen kupé. Lugnt och skönt.

fredag, juli 19, 2013

Hälsingeluft

T och jag har åkt vidare norrut, till mamma och pappa i fäbodstugan i Hälsingland. Syrran är också här.

Igår bakade vi tunnbröd med släkten. Det var jättekul och vi var väldigt effektiva då vi var många som kavlade! På kvällen hade vi släktmiddag med nästan alla fastrar, farbröder, kusiner och kusinbarn. Så trevligt!

Idag har vi åkt ut i skogarna för att plocka myrarnas guld och vi hittade massor! Vi har ingen våg men vi har uppskattat det till 16-20 kg. Just i detta nu kokar vi sylt.

Jag är trött i rygg och ben men vi får iaf en massa härlig sylt och tunnbröd! :-)

tisdag, juli 16, 2013

Konsten att vara kvinna

Det verkar ju som att jag inte har läst något på länge här på bloggen, men så är inte fallet. Det är bara det att jag läser bokserien "A Song of Fire and Ice", Game of Thrones-böckerna alltså, och jag väljer att recensera dem i sin helhet när jag är helt klar.

Dock så har jag böcker som jag läser vid sidan av och när min fina vän L tipsade om Caitlin Moran sprang jag snabbt till skolbiblioteket och lånade Konsten att vara kvinna.


Fakta
Författare: Caitlin Moran
Antal sidor: 320
Utgiven: 2011

Konsten att vara kvinna är en självbiografisk och fantastiskt rolig (mestadels diskuterande) text om hur det är att vara just kvinna. Moran gör, i min mening, helt klockrena iakttagelser av hur män behandlar kvinnor, men även av hur vi kvinnor behandlar varandra. På bokens omslag står det att boken är ett "feministiskt manifest" och det kan jag hålla med om. Moran har verkligen sporrat mig i mina egna tankar om hur jag som kvinna väljer att leva mitt liv. Jag fick dessutom ett gäng tankeställare, vilket jag alltid uppskattar med en bok. Konsten att vara kvinna sällar sig till Bitterfittan som en av de viktigaste böckerna jag läst. 

Betyg och motivering till betyg: 9/10. Den svenska översättningen är sådär. Jag kom på mig själv med att översätta vissa meningar till engelska för att få den rätta tonen. 

(Betygsskala 1-10 där 1 är "borde inte getts ut", 5 är "godkänd" och 10 är "fantastisk")

lördag, juli 13, 2013

Soliga Sölvesborg!

Vi är i Sölvesborg med T's föräldrar i deras sommarstuga. Större delen av tiden har än så länge gått till att köpa möbler och inreda den nya friggeboden. T och jag har skruvat Ikea-möbler medan svärisarna servat med mat ;-) Idag invigde vi den härliga friggisen med skumpa! Det är alldeles sagolikt vackert här och jag är så tacksam över att få komma hit!

måndag, juli 08, 2013

Sommardag

Nu är även T på Unön och vi har haft ett par soliga dagar på bryggan. Igår gav vi oss ut på en kanotfärd men den blev kort då det var alldeles för mycket motvind ;-)
Salvia får vara utekatt här på landet men håller sig helst runt oss (och matskålen).

lördag, juli 06, 2013

Sommarskor!

Jag har köpt ett par Moheda snygg-sandaler från Sportamore. Har länge gått och suktat efter sådana här härligt robusta sommarskor och nu när de var prissänkta slog jag till! Det blev, efter att ha provat både röda och svarta, ett par bruna. Nu ska bara benen bli lite brunare också!

T och jag är ensamma på landet ikväll då mamma och pappa är på fest hos vänner. Strax ska vi äta kycklingburgare med basilikakräm och ta oss ett glas vitt. Härliga sommarkväll!

torsdag, juli 04, 2013

Shoppingdag i Eksjö

Jag, mamma och mammas bästa väninna B är i Eksjö och går i alla söta småbutiker. Än så länge levererar staden. Jag har köpt en mörkblå kavaj, en randig kofta och en rosa skjorta. Mamma och B prövar dyra kläder och jag är smakråd. Ett perfekt sätt att spendera en regnig dag!

måndag, juli 01, 2013

Premiärdopp!

Idag åkte jag, katten, mamma, pappa och mormor ut till landet och jag premiärbadade idag! Det var 21 grader i vattnet enligt mamma men det tror jag inte riktigt på, jag tyckte det var kallt. Salvia följde med oss ner till bryggan men vågade inte bada ;-)

Det är lugnt och skönt här. Jag njuter.