söndag, juni 30, 2013

Semestertankar

Imorgon börjar semestern på riktigt! Den här helgen har ju varit en, i princip, vanlig helg ;) T och jag har hunnit med att gå på stan och handla lite på rean. Vi har också städat lägenheten (välbehövligt) och rensat ut kläder och el-skrot. Bästa sättet att börja semestern på!

Jag har ett envist munsår i mungipan som jag försöker behandla med alla olika knep som jag hittat på the good ol' Internet:
- Compeeds munsårsplåster (funkar väl sådär)
- Sprita med alsolsprit (svider som as)
- LHP-salva (det bästa än så länge)
- Idominsalva (det är tydligen zinkoxiden som ska hjälpa)
- Nån naturläkemedelssalva från Apoteket (som inte hjälpt)
- Tagit kosttillskott i form av L-lysine (har förkortat mina munsårsutbrott förut)

Nu hoppas jag att munsåret försvinner snabbt. Har ni fler tips på vad man kan göra? Jag har ju inte kunnat pussa på varken katt eller make på en vecka!

Nu till något annat. För att komma in i semesterkänslan ordentligt och koppla bort "allt" har jag bestämt mig för att ta en Facebook-paus under hela semestern. Jag är en person som jämför mig med andra mest hela tiden och det har lett till att jag bara mår dåligt. Jag läste en bra krönika från Aftonbladet och bestämde mig då för pausen.

Om ni vill nå mig så kan ni maila, ringa eller skriva en kommentar här på bloggen, eller varför inte träffas IRL? :)

Jag kommer i alla fall göra mitt bästa för att koppla av och njuta den här sommaren! Kom igen nu solen! :)

torsdag, juni 27, 2013

En dag kvar!

Idag firade jag och några kollegor att vi får semester imorgon. Vi gick till Storan och käkade och drack gott. Supermysigt! Som jag redan sagt flera gånger, jag har fantastiska kollegor!

onsdag, juni 26, 2013

Nedräkning

Jag jobbar ju som lärare, men har semestertjänst vilket betyder att jag inte har lov som "alla andra lärare", utan jag har semester som vanliga knegare. Idag är det två dagar kvar till semester, och idag slutade alla kurser för våra elever. Jag och min kollega hade avslutningsfika med vår grupp och det var jättetrevligt, men samtidigt lite sorgligt för gruppen, som den är idag, kommer att splittras till höstterminen. Så det blev såklart ett stort kramkalas och jag och kollegan fick superfina blommor!

Jag är glad att jag är tillbaka på jobbet igen. Jag har helt fantastiska kollegor och ett gäng solstrålar till elever!

Det verkar som att de förstått att jag gillar rosa...:)

lördag, juni 22, 2013

Glad midsommar!

Glad midsommar alla mina vänner! Bara en vecka kvar till semester :-)

fredag, juni 21, 2013

Halvnakna människor på stan

Jag tycker själv att jag har ganska hög toleranströskel när det kommer till hur folk klär sig, men nu när det har varit så varmt kan jag inte låta bli att klaga. Går man på stan ska man åtminstone ha en ordentligt överdel på sig! När jag stod och väntade på bussen kom flera killar och karlar i bar överkropp. Det är ok på stranden men inte inne i stan. Man får tycka att man är hur snygg som helst men inne i stan klär man på sig på både överkropp och underkropp, banne mig!



måndag, juni 17, 2013

Svullna fingrar

Jag har två fina ringar som jag har fått av min man. Tyvärr tycker inte mitt vänstra ringfinger om att vara "instängt" i dessa ringar, varma dagar svullnar det och blir rött. I morse var ringfingret så svullet att jag inte ens kunde få på mig ringarna. Vad gör man då om man alltid och överallt vill ha på sig dessa jordens finaste kärleksbevis? Jo, man gör ett halsband :)

Så nu blir det nog ringhalsband hela sommaren och så får jag sätta ringarna på fingret när höststormarna börjar vina....

Så att jag alltid kan ha dig med mig

måndag, juni 10, 2013

Husvisning

Ikväll var T, jag och mamma på husvisning i mina gamla hemtrakter kring Göta Kanal. Huset var byggt 1974 men fint underhållet så inga "bums-åtgärder" behövdes i vårt tycke; köket var helt ok (mest trä), badrummen fräscha och fönstren bytta 2010. Dessutom fanns det gott om förvaringsutrymmen och ett superfint uterum.

Tyvärr har vi inte råd att köpa detta hus just nu. T måste ha jobb innan vi kan få lånelöfte :-( Jag vill att 2013 blir året vi flyttar från Ryd men än känns det som att den drömmen är väldigt långt bort...

söndag, juni 02, 2013

Försenad bröllopspresent!

T och jag fick en försenad bröllopspresent av vår fina vän Kakan idag. Det är en tavla signerad Kakans sambo Mikael Hammarberg och vi satte upp den på väggen direkt!


Här är originalbilden också.

Tack tack tack för en superfin present!

lördag, juni 01, 2013

Salvia 1 år!

Vår lilla rackarunge till katt fyllde ett år i veckan! Tyvärr låg matte i sjuksängen den dagen så det blev inget firande, men idag fick hon två godispinnar i försenad födelsedagspresent. Stort grattis vårt lilla pälstroll!