måndag, maj 27, 2013

Försommarförkylning

Jag har blivit dunderförkyld och ligger hemma i soffan och tittar på Game of Thrones. Katten vill visst också vara med.

Det är trist att knappt kunna prata (jag har jätteont i halsen och är heltjock i näsan) och som lärare funkar det inte alls...

Tips på huskurer mottages tacksamt!

tisdag, maj 21, 2013

Dagens överraskning

På väg till jobbet mötte jag en kille i blå regnponcho som bar på en ekorre. Det är inte något man ser varje dag!

torsdag, maj 16, 2013

Ljusare tider

Körsbärsträden blommar för fullt. Jag har i princip planerat klart resten av terminen. Jag har världens bästa kollegor. Idag köpte jag rosa pumps. T och jag åt middag på stan idag och ska grilla imorgon.

Små glädjeämnen som förgyller vardagen.

fredag, maj 10, 2013

En 30-årig gräsänkas tankar

Jag brukar inte dela med mig av så mycket känslor här på bloggen, men jag måste få pysa ur mig lite.

Jag har ju skrivit tidigare att jag har någon slags 30-årskris. I helgen är det SOF för femtielfte gången och det gör inte att jag krisar mindre. 2011 var året då jag och T gifte oss, och den våren var det också SOF. Jag trodde (i min enfald) att det skulle vara sista SOF-året för min, då blivande, make. Jag trodde att vi kanske skulle stå med en barnvagn och titta på SOF-kårtegen år 2013. Tji fick jag! I år sitter jag också ensam hemma, dock har jag katten som sällskap, men jag känner mig fortfarande ensam. Jag ångrar att jag inte, så fort T bestämt sig för att gå på SOF även i år, bestämde mig för att åka iväg någonstans, själv, med föräldrarna eller med en kompis. Eller åtminstone bokade upp mig varje dag, denna ensammaste helgen varje udda år. Jag hade kunnat åka och hälsa på någon av mina pärlor till vänner som flyttat härifrån, jag hade kunnat åka norrut, till paradiset på jorden, jag hade kunnat åka på weekend till London (eller Bath), jag hade kunnat tänka efter i förväg.

T och jag firade 9 år tillsammans i onsdags och vi gick ut och käkade och gick på bio, sedan känns det som att han försvann. Han kommer ju hem och sover på nätterna, men då sover ju jag. Jag gick en promenad över campus för en stund sedan och såg hela "festivalgänget" och jag funderade på hur många fler ensamma SOF-helger jag kommer att få spendera bitter och ensam.

Några av er kanske tänker att jag borde gå på SOF själv och hänga med T och övriga, men jag känner att jag har kommit förbi den perioden i livet. Universitetstiden var en av de bästa sakerna i livet, men livet måste gå vidare. Dessutom skulle jag bara känna mig tjock, ful och patetisk bland alla unga och fräscha studenter.

Jag är 30 år. Jag vill ha ett nytt jobb. Jag vill flytta härifrån. Jag vill bilda familj.

torsdag, maj 09, 2013

Ombrehår

Idag var jag hos Lina och fixade ombre i håret, det vill säga ljusare slingor i botten. Det är svårt att se på bilden men jag är jättenöjd med färgen! Lina klippte lite också så nu känns håret jättefint och fräscht.

Jag och Salvia är "ensamma" hela helgen. T är på SOF. Hoppas han känner sig riktigt gammal bland alla små studenter ;-)

onsdag, maj 01, 2013

Glad första maj!

Vi hade Valborgsfika igår och serverade mina/våra egenkomponerade vårcupcakes.

Det är kladdkakemuffins i botten, mintfrosting och rosa sugarpasteblommor. Det finns ett gäng kvar, så hör av er om ni är fikasugna!

Jag firar första maj i solen på uteplatsen tillsammans med katten ;-)