torsdag, februari 28, 2013

Att hålla näsan över ytan

Vissa säger kämpa på. Andra säger byt jobb.
Jag står på tå och försöker hålla näsan över ytan, men vattnet har redan slagit över.

söndag, februari 24, 2013

30-årsfest

Det tog lite tid innan jag bestämde mig för om jag skulle ha 30-årsfest eller ej, men igår gick det hela av stapeln till slut. Jag har ägnat sportlovet åt att baka tårtor, cake pops, snacks och andra små godsaker och mot slutet av veckan fick jag även hjälp av min käre make.

Jag delade upp min fest i två delar då jag ville att så många som möjligt skulle kunna komma. Den första delen var mer som Öppet hus och eventuella barn fick följa med. Den andra delen var endast för vuxna då vi öppnade upp spritförrådet. Förutom att det blev mycket att fixa med i köket så fungerade upplägget helt OK! Dessutom har jag ju så hjälpsamma vänner omkring mig och det är jag mycket tacksam för.

Det kom iaf en hel drös med folk, släkt, vänner och kollegor. Jag fick en massa fina presenter och en massa blommor, gästerna tyckte om plockmaten och tårtorna och några spritflaskor tog slut. Dock trodde jag ju att det skulle gå åt mer av allt så nu får vi äta tårta/chips till middag varje kväll.....nädå, jag tänker att jag får bjuda över några vänner i taget tills allt är uppätet ;)

Min 30-årspresent till mig själv var att gå till Lina, min frisör, och få håret uppsnofsat. Det gjorde verkligen allt för mitt partyhumör! Jag kände mig superfin hela dagen! Önskar dock att jag själv kunde åstadkomma fina festfrisyrer....

Hann inte ta så mycket kort men här kommer iaf några bilder.
Matbordet med plockmat och fika

Presentbordet. Helt galet! Tack alla fina!

Jag fick en massa fina blommor som gör mig så glad!

Såhär såg frisyren ut framifrån...

...och såhär såg den ut bakifrån (taget precis när jag kom hem från Lina)


TACK alla fina som kom och firade mig! 
Extra stor puss och tack till T som hjälpte mig så mycket med alla förberedelser!

måndag, februari 18, 2013

Stackars lillfia...

Idag var Salvia inlagd på veterinärkliniken för kastrering och ID-märkning. Jag lämnade henne i morse och då var hon pigg och busig. Vi hämtade henne i eftermiddags och hon var som en helt annan katt. Så tlött! Inget onormalt då hon blivit sövd, men mattehjärtat klappar extra oroligt ändå....
Hon har sovit i sin lilla igloo sedan vi kom hem. Stackars gosan, hon undrar väl vad som hänt.

Som ni ser på bilden är hon lite rakad på magen och blobben i örat är tatueringsjox som kommer att ramla loss. Men hon ser ju inte ut som vanligt! Tur att jag kan vara hemma med henne den här veckan...

söndag, februari 17, 2013

Förberedelser

Idag har jag gjort sugarpasteblommor. Det var såååå kul! Det blir nog många blommor på tårtorna på lördag då jag har min 30-årsfest!

Jag har lagt upp en planering för veckan. I den ingår bakning, matlagning, städning och diverse annat fix ;-)

måndag, februari 11, 2013

Lärare som särskriver

Jag jobbar, som ni alla vet, som språklärare. Jag reagerar ofta på att mina elever särskriver och har därför planerat in ett par lektioner då vi ska behandla just särskrivningar. Detta för att förhoppningsvis lära eleverna att skriva korrekt. Men vad gör jag med de kollegor som särskriver? Jag sitter just nu och läser en del gemensamma dokument och det är särskrivningar på var och varannan rad! Det är jobbigt att läsa, jag kan inte fokusera på innehållet och jag blir så frustrerad. Som ny lärare vågar jag inte sticka ut hakan och börja rätta de andra lärarnas språk.

På Lärarprogrammet fick vi lära oss att "alla lärare är språklärare", vilket innebär att alla lärare är språkförebilder för sina elever. Jag undrar om de har hört det på min skola?

Språk förändras och så också svenskan, men snälla lärarkollegor, klaga inte på elevernas språk innan ni har analyserat ert eget! Risken finns att vi får vänja oss vid särskrivningar som dessa:
"Inte rädd för att visa fram fötterna", "Jag skriver just nu på min doktors avhandling" och "Jag har bra grund men ingen vidare utbildning".

söndag, februari 10, 2013

30-årskris

Mina vänner och bekanta blir gravida "på löpande band". Jag vill ha barn men T vill ha jobb. Man måste vara två för att bli gravida. Vi vet ju inte ens om vi överhuvudtaget kan få barn. 

Mina vänner och bekanta flyttar till hus. Vi kommer visst aldrig ifrån Ryd. Jag är kanske för petig men tegelhus med källare och närhet till vatten går tydligen inte att hitta i den här staden. Inte med min lärarlön i alla fall.

Jag är självklart jätteglad för mina vänners skull men det känns som att mitt vuxenliv stannat upp. Och jag som trodde att bröllopet var början på nästa steg i livet...

Jag kallar det 30-årskris eller Facebook-ångest.

tisdag, februari 05, 2013

Kropp mot vilja 1-0

Andra dagen på nya jobbet och jag har troligen fått magsjuka. Pratade med Sjukvårdsrådgivningen och de tyckte att jag skulle stanna hemma i två dygn eller tills jag känner mig frisk. So much för att komma igång på jobbet liksom...är så besviken på min kropp.

måndag, februari 04, 2013

Egen sugarpaste

T och jag har beställt lite nya bakgrejer och vi fick för oss att göra egen sugarpaste som vi kan använda nästa gång vi bakar cupcakes. Det finns ju att köpa, men det är alltid roligare att göra saker från grunden (så att man kan skryta lite hehe) :)

Receptet hittar ni hos vår guru.

Hemmagjord rosa, blå och vit sugarpaste :)

Nytt jobb, nytt liv?

Idag var jag då äntligen på plats för min nya tjänst. Det blev ju aldrig någon riktig överlämning då jag blev sjuk, men när jag kom till min nya arbetsplats (min femte sedan jag började i huset) fanns där i alla fall papper och grejer att ta tag i med en gång. Då jag har ett ganska stort kontrollbehov började jag med att sortera allt och sätta in i pärmar enligt mitt eget system (en "klasspärm" för varje grupp med elevlistor, kursplaner etc. och minst en pärm med elevers inlämningar och resultat). Det är ett system som fungerar bra för mig och de jag har lämnat över grupper till har inte klagat, så därför fortsätter jag. Det tog hela dagen och jag är fortfarande inte klar med två grupper. Dock är jag nöjd med ordningen på skrivbordet med tidskriftssamlare, arbetsyta och så har jag fått upp mina foton och vykort så att det syns vem som sitter där ;)

Nu får vi väl se hur länge ordningen håller....

Som ni kanske förstod så hade jag inga lektioner idag. Det var ganska skönt att bara få hinna träffa kollegorna som sitter i samma rum, få lite överblick och liksom känna av stämningen. Imorgon träffar jag den första elevgruppen! :)

 Lite ego, men det här är ett kort jag har vid mitt skrivbord.

fredag, februari 01, 2013

Nytt jobb...eller inte...

Jag skulle ha börjat på min nya tjänst som sva-lärare på gymnasiet idag. Det gjorde jag inte. Jag blev sjuk i onsdags. Gick hem tidigare från jobbet, sov hela eftermiddagen, sov hela torsdagen och har sovit nästan hela dagen idag. Jag har ont i huvudet, halsen och har yrsel. Influensa? Jag hoppas det så att jag slipper skiten framöver.

En rolig nyhet är iaf att tjänsten som jag ska börja på troligen blir lite "mer", från 60% till 80%. Troligtvis utan något lektionstillägg utan bara mer tid för de grupper jag har, vilket jag verkligen behöver!
Jag ska vila hela helgen så att jag kan mjukstarta nya jobbet på måndag. Jag har nämligen inga lektioner på måndagar så då har jag tid att sätta mig in i allt det nya.