måndag, juni 25, 2012

Vi blir med katt!

T och jag har länge diskuterat om vi ska skaffa husdjur eller ej, och då har det mest handlat om att ha en katt som extra familjemedlem. Vi har ju kattvaktat Arwen och Simba några gånger och ljudet av små katttassar är som balsam för själen. När tillfället att få en "riktig bondkatt" infann sig, var vi inte sena med att bestämma oss, så i augusti flyttar en liten kattflicka vid namn Salvia in hos oss!


I lördags var vi och hälsade på kattmamma Chill och den tre veckor gamla syskonskaran Salvia, Basilika, Timjan och Meliss hemma hos matte M. Salvia var den första ungen som jag höll i och hon är även den som är mest framåt och busigast. It was love at first sight! Hon somnade i min famn, låg och tvättade sig och verkade trivas hos mig. Så underbar!


Korten nedan är tagna med T:s mobil och det var lite svårt att fånga något så sött på bild men....hur fantastiskt fin är hon inte?!


Lilla pluttan

söndag, juni 24, 2012

Midsommar 2012

Jag "ställde upp" och jobbade två dagar av midsommarveckan, då jag går från ferietjänst till semestertjänst under sommaren.

På onsdagen åkte vi söderut till Fun-Fun-Funningen tillsammans med syrran och brumbrumbilen. Äntligen dags för besök hos Gunder och Ingarid *med amerikansk engelska* och världens bästa husky, Gina! :) Förutom god mat och en massa trevligt sällskap har vi shoppat på Ullared, flyttat möbler, byggt ett halvt partytält och sedan monterat ner det och firat midsommar i regn ;)

Lite bilder från dagarna som gått kommer här.

In the brumbrum car

T fick hälsa på Gunders bin

Promenad i Funningemarker

Gina gillade min innovativa bäddsoffa
(bestående av en vanlig soffa och en tältsäng)

Vår Ullaredsvagn (ja, vi hade en vagn tillsammans)

En liten extra gäst vid midsommarlunchen

Dukat för midsommarfest! 

Tack G & I för härliga dagar! You put the fun in Funningen. 
Och bra kört syrran! ;)

tisdag, juni 19, 2012

Tryggheten i ett jobb

Jag har nu arbetat i kommunen i lite mer än ett år och idag skrev jag på pappren om en tillsvidareanställning.

Under tiden som jag har pluggat till lärare har jag fått höra att det kan ta flera år innan man får en fast tjänst, så jag har allt varit lite nervös. Hur skulle det gå med lärarlegitimationen? Kommer vi att behöva flytta för att hitta jobb? Hur lång tid kommer det ta innan jag får ett fast jobb? Sådana där saker som man har funderat på.

Nu har det alltså löst sig. Jag kommer att jobba heltid som SFI-lärare på de högre nivåerna, vilket känns jättebra! Igår och idag har jag haft möten med de lärare som jag ska samarbeta med och de är supertrevliga. De "hintade" om att det är bra att jag, som är så ung, kommer in nu så att de tryggt kan gå i pension om några år ;)

Men innan jag börjar jobba väntar några veckors SOMMARLOV! :)

söndag, juni 17, 2012

[fuwl]

Jag känner mig ful. Har en finne precis vid läppen, en begynnande finne i pannan, känner mig tjock och har fula ärr efter eksem på låren. Dessutom är jag blek. Blekfet.

Vid den här tiden förra året var jag i mitt livs bästa form.
Vad är det egentligen som har hänt?


fredag, juni 15, 2012

Sommarhyllning

Det är juni månad och skolavslutningarna avlöser varandra. Idag avslutade jag min sejour på Komvux och SAS Grund, men inledde samtidigt min fortsatta yrkesbana som SFI-lärare. Igår hade jag överlämning med damen som jag ska ta över efter på SFI och idag fick jag ett hyllningstal av densamma. Vi satt i aulan, all personal på hela skolan (ca.150 pers), och där blev lilla jag lovordad av denna underbara människa.
Snacka om bra avslutning på det gamla och bra början på det nya!

Vi blev bjudna på sommarlunch på Storans uteservering och det var så härligt att vi blev kvar på AW när lunchen var över :) Sååå himla mysigt!

Jag är så glad att jag tackade jag till tjänsten på EB. Just nu finns det ingen bättre arbetsplats...!
Vi ska bara strejka lite för att få högre lön ;)

måndag, juni 04, 2012

Jobb i höst och för all framtid...

Jag tackade ja till erbjudandet om SFI-tjänsten. Bara så att ni vet :)

Det känns skönt att veta att jag får vara kvar på samma arbetsplats med samma go'a kollegor. Håll tummarna för att jag får undervisa på de högre nivåerna....

Nu ska vi bara se till att Hästen kommer till EB också.