lördag, mars 31, 2012

I just wanna dance...

Typiskt att jag ska vara förkyld "hela tiden". Jag vill ju träna/dansa Zumba. Och gå ut och dansa med polare. Helst till reggaeton. 
Idag går denna låt på repeat:


Jag vill vara frisk. Jag vill dansa! Kom igen immunförsvaret, jobba jobba!

fredag, mars 30, 2012

Fredagsmusik

Jag har åkt på en ny förkylning :( Jag var på jobbet i förmiddags, men åkte raka vägen hem efter sista lektionen som slutade 11.30. Har sovit hela eftermiddagen och haft radion på. Hörde en svinbra låt,"Closer". Jag är ju svag för starka tjejröster så jag kollade upp vem det var som sjöng och hittade Frida Amundsen. Nu lyssnar jag igenom alla hennes låtar på Youtube och längtar till hennes skivsläpp 27/4. Frida Amundsen blir nog vårens soundtrack! :)


måndag, mars 26, 2012

Those were the days

Jag har, som sagt, plockat ner mina gamla dagböcker och börjat läsa dem. Mycket vatten har runnit under broarna må jag säga. Jag har pratat med T om hur dåligt självförtroende jag hade när jag gick på högstadiet, men jag kommer faktiskt inte ihåg att jag hade SÅ dåligt självförtroende som jag läser om i dagböckerna. Sida upp och sida ner skriver jag att jag skriver dåligt på prov och är allmänt dålig i skolan, att jag är ful, ensam och olycklig. Visst, jag som tonåring förstorade upp bagateller men ändå....

När jag läser dagböckerna önskar jag att Annie 29 år kunde prata med Annie 15 år. Jag skulle säga att du är så himla bra som du är, att du kan bara du vill och att du är fin och unik. Det är synd att jag inte insåg det då. Jag var inte dålig i skolan, jag hade massor av vänner och jag var väl inte den som skrämde iväg människor med mitt utseende direkt ;)

Jag är så glad att jag skrivit dagbok under alla dessa år. Nu för tiden skriver jag ju mer om vad jag gör varje dag och inte så mycket om vad jag känner, tror och tycker, men att skriva dagbok vill jag aldrig sluta med. Dagböckerna speglar ju verkligen vem jag är, hur jag har utvecklats och varför jag är den person jag är idag.

De senaste dagböckerna har egentligen varit jobbigast att läsa, för det livet känns fortfarande så nära. USA-året, 2:an och 3:an på gymnasiet, åren på universitetet, pojkvänner och inspaningar som kom och gick, egen lägenhet, byte av universitetsprogram, självförtroendet blev bättre, vänner kom och gick (de flesta stannade dock kvar) och jag hittade mig själv. Självklart är T omnämnd X antal gånger! ;)

Förutom allt detta, måste jag tacka mina föräldrar och syrran som orkat med mig under alla dessa år! De har lyssnat, stöttat och alltid funnits där, såväl genom tonårstrots som kärlekssorg.

Och tack till alla som varit med i mina dagböcker.
Ni har gjort mig till den jag är idag.

fredag, mars 23, 2012

Fina fredag

Den här veckan har gått så himla snabbt och det känns som att jag inte har hunnit med någonting. I själva verket har jag hunnit med jättemycket, iaf på jobbet. Jag behövde inte ta med mig något hemarbete när jag gick från skolan idag. Så skönt! Dessutom lämnade jag jobbet med ett stort leende på läpparna. Mina elever är så himla härliga och jag blir så glad av sådana här trevliga dagar på jobbet! Det gör att jag (nästan) längtar till måndagen och en ny veckas början :)
Det är dagar som denna som gör att jag trivs som lärare.

Direkt när jag kom hem satte jag mig ute på vår uteplats och lapade sol. Helt fantastiskt! Kokade kaffe och så kom Häst över och vi pratade bort några timmar i solen.
Sedan fick Häst ett ryck och började rensa vårt land...egen trädgårdsmästare, man tackar! ;)
Vi pratade även med våra grannar om det stora paradisäppelträdet som skuggar/skräpar ner våra gräsmattor, och om hyresvärden går med på det kommer hela trädet att ryka snart! Yippie, säger jag!

En fin avslutning på veckan och en fantastisk start på helgen!

söndag, mars 18, 2012

Knashelg

Den här helgen har både varit bra och dålig.
I fredags efter jobbet träffade jag Carro och jag provade några klänningar på Esprit. Jag har kanske hittat en klänning som jag kan ha på alla bröllop i vår och sommar! På kvällen tog jag och T det lugnt och gick och la oss runt 23! Så tidigt har vi nog aldrig lagt oss på en fredagskväll.

Lördagen inleddes med lite rättningsarbete. Blev glad när 9 av 15 hade G (eller bättre). Då har jag gjort någonting rätt! :) Sedan var det premiär för oss att geocacha ! Vi hittade två stycken. Det var riktigt kul! Vi sa att vi ska försöka köra åtminstone en cache varje helg. På kvällen var vi ute och åt med familjen och sen gick vi och såg "Pang på pensionatet" på Konsert&Kongress. Kom hem vid 22.30, datade lite och gick och la oss. Läste lite innan vi somnade. Jag vaknade av panikont i magen och gick på toa flera gånger under natten, kunde inte sova och spydde till sist. Mådde kasst.

Det var antagligen matförgiftning då jag har mått ok idag, bara lite trött. Tog det bara lugnt idag.

Har börjat läsa gamla dagböcker. Det är både roligt och lite sorgligt. Började gråta när jag läste om dagen då Bolla dog. Alla känslor kom tillbaka. Saknar ett husdjur. Läste om gamla inspaningar, pojkvänner, vänner, skolan -både gymnasiet och universitetet, om mina livsval,  om när T och jag träffades....jag är så glad över att jag har skrivit dagbok så pass mycket som jag gjort! Jag glömmer ju så snabbt. Därför gillar jag min blogg också. Det är kul/intressant att gå tillbaka och se hur man tänkte, hur man skrev, vad man gjorde. Jag har även kommit till insikt: jag är en bra människa ändå, även om jag tvivlar ofta.

Det viktigaste har jag ändå lärt mig från min idol Grynet: jag tar ingen skit ;)


onsdag, mars 14, 2012

Språket förfaller

Som språklärare blir man ju lite extra uppmärksam på fel som görs i vårt vackra svenska språk, men när inte ens journalister eller "folk i media" kan säga eller skriva vissa saker på korrekt svenska blir man ju mörkrädd.

Till exempel:

  • I ett reportage på Rapport säger reportern "Ju....blablabla...ju....bla bla bla". Korrekt svenska är väl fortfarande "Ju...blablabla....desto....blablabla", eller är jag bakåtsträvande?
  • I gratistidningarna som vi får kan de så kallade journalisterna inte skilja på reflexiva possessiva pronomen (sin/sitt/sina) och possessiva pronomen (hans/hennes/deras). Jag vill inte läsa en text där jag blir förvirrad av huruvida skribenten menar att Lisa vill ta ansvar för sina egna barn eller om Lisa vill ta ansvar för någons annan barn. 
  • Ytterligare ett exempel från Rapport är att när de har namnskyltar skriver de (ofta) organisationsnamn med små bokstäver, såsom försäkringskassan och skolinspektionen. Stor bokstav på namn på organisationer/myndigheter/företag fick iaf jag lära mig på lågstadiet.


Spelar det någon roll vad jag försöker lära våra nysvenskar när inte ens gammalsvenskar kan skriva/tala ordentligt ?
Don't get me started on stavning ;)

måndag, mars 12, 2012

Tråkig?

Jag har blivit erbjuden att få vara med i en sånggrupp, men tackat nej. Jag har fortfarande inte orkat ta tag i ridningen, som jag så gärna vill börja med igen. Jag orkar inte träffa kompisar efter jobbet, utan åker direkt hem.

Jag läste någonstans att om man är stressad så har man inte lust eller ork till någonting. Alltså är jag stressad?

Grejen är ju den att jag känner att jag har tillräckligt ändå. Halva april och hela maj månad är uppbokad så jag behöver få känna att jag hinner med T, lägenheten och allt annat som man ska hinna med. Varför sitter jag här och hittar på ursäkter egentligen? Jag är ingen superkvinna som kan ha tusen bollar i luften samtidigt. Jag behöver space och tajm!

fredag, mars 09, 2012

Klänningspanik

Jag gjorde misstaget att prova igenom mina klänningar som jag skulle kunna ha på bröllopen som vi ska på i år. Som sagt, misstag. Nu känner jag mig bara tjock och ful. En enda av mina "finklänningar" kan jag tänka mig att ha och det är min kära Kaffe-klänning för Tysklandsbröllopet. En var bara för liten så den får syrran om hon vill ha den, en annan på väg att bli för liten och ser "korvig" ut och den tredje är för enkel för bröllop. Så nu måste jag ut och hitta något IGEN!

Jag blir så trött på mig själv. Om jag ändå bara ska bli tjock, kan jag väl lika gärna bli gravid på en gång. 

torsdag, mars 08, 2012

Kort vecka

Jag gick hem från jobbet i måndags då jag hade huvudvärken from hell och kände mig svimfärdig. Jag sov hela eftermiddagen, hela tisdagen och halva onsdagen. Antagligen en släng av influensan.
Idag mår jag bättre så imorgon ska jag till jobbet, för att sedan ta helg.
Roligare kan man ju ha det....

söndag, mars 04, 2012

En dag

Vi såg den underbara filmen "One day" igår. Jag har nog aldrig gråtit så mycket till en film sedan jag såg (och läste boken) "P.S.I love you". Det är svårt att placera "One day" i ett fack. Imdb tycker att det är drama/romantik, men jag skulle nog säga att det är drama, romantik, tragik och komedi. Igenkänningsfaktorn är hög. Jag har tänkt på filmen hela natten. Har som en klump i magen. Tänk om någonting skulle hända T? Eller min familj? Min värsta mardröm.

Anne Hathaway + Jim Sturgess + Skottland = perfekt!

lördag, mars 03, 2012

Vårfika


Ska strax fika med en vän på stans mysigaste café, Åbacka.
Om det är tillräckligt varmt blir det fika utomhus!