måndag, januari 30, 2012

Magen gör sig påmind


Det ser ut att vara en fin dag men jag får inte ta del av den. Vaknade med världens magont och spykänslor. Försökte äta frukost och komma iväg till jobbet men jag fick sjukanmäla mig istället. Jag kan ta nästäppa, feber och huvudvärk, men magbesvär är något jag inte ens önskar min värsta fiende.

torsdag, januari 26, 2012

High hopes

Vi har haft mycket att göra med arbetslaget den här veckan och det har kommit upp behov av att starta en ny grupp i uppsatsskrivning. Vem behöver fylla ut sina tjänstgöringstimmar? Jo, jag! Förhoppningsvis kommer jag alltså att få gå upp lite tid tack vare detta. Dessutom har önskemål om fler språklärare i skolans "pedagogiska verkstad" kommit upp, och rektorn frågade mig om jag var intresserad av fler timmar där. Vad jag svarade? Ja, såklart! Jag vill inget hellre än att fylla ut min tjänst till 100%. Hela förra helgen gick åt till att försöka komma underfund med hur jag skulle lägga upp mina futtiga timmar. Har jag 100% är det så mycket lättare, då ska jag göra 35 timmar på skolan och 10,5 förtroendetid liksom.

Det var jobbsnacket det. Senaste dagarna har jag även hunnit med lite socialt liv. I tisdags träffade jag Engelska-M, som jag läste Engelska 1 med, våren 2006! Ett helt fantastiskt återseende! Så mycket vatten som har flutit under broarna sedan dess. Vi pratade bort flera timmar! I går var jag hos min kära vän L och pratade bort ännu fler timmar. Otroligt välbehövligt då jag och L inte har hunnit träffats sedan...i somras?! Dessutom bjöd L på fantastiskt goda varma mackor med mozzarella. Youmie! Och imorgon ska jag träffa miss C. Och lördag är det fest (inklusive chokladfontän) hos Lenin. Vilken härlig kompisvecka!

 Besties!

torsdag, januari 19, 2012

Läst december 2011 - januari 2012

Jag har liksom inte tänkt på att uppdatera med senaste tidens läsning, så det får bli ett komprimerat bokrecensionsinlägg idag.


Håpas du trifs bra i fengelset

Bild från Cdon
Fakta
Författare: Susanna Alakoski
Antal sidor: 343
Utgiven: 2010

Ett syskonpar, Anni och Sami. Sami dricker, röker på och hamnar på sniskan i samhället. Anni har ett "normalt" liv med man, barn och jobb. Hon vill att allt ska ordna sig för Sami, samtidigt som hon tycker att han kan skylla sig själv.

Bra språk, men "train-of-thought"-avsnitten kan bli lite jobbiga i längden.

Betyg och motivering till betyg: 3. Alldeles för tragisk för att jag ska kunna njuta av den.



Metro 2033 - den sista tillflykten


Bild från Cdon
Fakta
Författare: Dmitrij Gluchovskij
Antal sidor: 478
Utgiven: 2011

Moskva, eller rättare sagt Moskvas tunnelbana, år 2033. Jordens yta är obeboelig på grund av ett kärnvapenkrig. Människorna har skapat sina egna stater i tunnelbanan. En ung man, Artiom, får ett uppdrag som innebär att han måste företa sig sin livs resa. I tunnelbanan är inte andra människor den stora faran. Det finns andra, mycket värre, faror som lurar i mörkret i tunnlarna.

Betyg och motivering till betyg: 9. Så spännande! Betyget dras ned något på grund av att det inte finns en enda stark och framstående kvinna med i historien.


Askungar

Bild från Cdon

Fakta
Författare: Kristina Ohlsson
Antal sidor: 401
Utgiven: 2010

En liten flicka försvinner från ett X2000-tåg på väg till Stockholm. En ung kvinna är rädd för sin sambo samtidigt som han säger att han älskar sin "docka". Fredrika Bergman kämpar för att göra sig hörd som akademiker inom polisväsendet. Hon tar sig an fallet med den försvunna flickan. Fallet utvecklas hastigt när ytterligare ett barn försvinner och en ung kvinna hittas mördad.

Betyg och motivering till betyg: 7. En av de bättre deckarna jag läst. Bra språk, spännande vändningar och intressanta (fast ganska stereotypiska) karaktärer.


Spionen på FRA

Bild från Cdon

Fakta
Författare: Anders Jallai
Antal sidor: 483
Utgiven: 2011

Anton Modin är dykare och före detta flygofficer. Han har även jobbat inom SSI, Sektionen för särskild inhämtning inom militära underrättelse -och -säkerhetstjänsten. När hans jobb verkar ha haft ett finger med i Estonia-katastrofen, där hans fru och två barn omkom, säger han upp sig. 14 år senare får han tips om att en sovjetisk ubåt ska ha blivit sänkt i Stockholms skärgård. Tillsammans med några av sina vänner ger han sig ut för att leta efter denna ubåt, vilket ska få allvarliga konsekvenser för alla som är inblandade.

Betyg och motivering till betyg: 6. En riktigt grabbig bok, men ändå spännande. Jallai har forskat på och använt sig av dokument från SÄPO, UD, Krigsarkivet m.fl. vilket gör att boken känns trovärdig.



Svensk maffia - fortsättningen

Bild från Cdon
Fakta
Författare: Lars Wierup och Matti Larsson
Antal sidor: 408
Utgiven: 2011

Wierup och Larsson fortsätter granska svenska MC-gäng, brottsyndikat och andra kriminella gäng. I den här boken följer de upp det som de berättade om i första delen av Svensk maffia. De undersöker hur polisen och övriga myndigheters hårdare bevakning har påverkat de kriminella gängen och vilka nya gäng som dykt upp.

Betyg och motivering till betyg: 9. Det är en samhällsskildring av högsta nivå. Wierup och Larsson är journalister, men tyvärr märks inte alltid det . En hel del små (stav-)fel stör i läsningen.


(Betygsskala 1-10 där 1 är "borde inte getts ut", 5 är "godkänd" och 10 är "fantastisk")

onsdag, januari 18, 2012

Could you be loved?

Idag är en dag som jag kommer att minnas som en väldigt bra dag och som jag ska tänka på när jag har sämre dagar. De dåliga dagarna brukar det kännas som att ingen älskar mig (fastän jag vet att det finns en hel drös med folk som diggar mig). Idag var dock inte en dålig dag, utan snarare en superduperbra dag!

* flera av mina studerande sa att jag var en bra lärare och att jag förklarade bra. Vilken lärare vill inte höra det?
* mina gamla SFI-kollegor lovade att höra av sig till mig om de ville ha vikarie, eftersom de vill ha någon med lite erfarenhet (inte för att jag har så stor erfarenhet...). Jag kände mig väldigt uppskattad iaf!
* en kollega sa till mig att jag hade fina skor. Jag hade mina älskade Kavat Ida-kängor :)



Trots att jag redan jobbat alldeles för mycket den här veckan (hur 17 ska man klara av att hålla 45%?) längtar jag till på fredag då jag har lektioner igen!

måndag, januari 16, 2012

Back to where it all started

Idag började jag på EB igen! Denna gång har jag 45% på SASX, alltså på samma nivå som jag hade förra våren. Jag träffade gruppen för första gången idag och det kändes bra. I morgon kör jag igång stenhårt med grammatiklektioner för att sätta ribban högt ;)

Det är tråkigt att det bara är 45%. Jag har två lektioner på måndagarna, och sedan ett lektionspass vardera på tisdagar, onsdagar och fredagar. Alla på förmiddagarna. Jag hoppas verkligen på att få "internvicka" på skolan så att jag får lite mer att göra (och lite mer pengar). Torsdagarna har jag inget schemalagt så då blir det väl att vara tillgänglig i Vikariebanken.

Jag tänker att om jag har tålamod och håller mig framme så kan jag utöka procenten framöver. Jag har alltid tänkt att deltid skulle vara skönt, men just nu vill jag inget hellre än att jobba 100%.

söndag, januari 15, 2012

Årets 2011...

Här kommer (äntligen) en sammanfattning av året som gått.

Bästa plats: bredvid T på honnörsbordet på vår bröllopsfest!
Bästa årstid: sommaren. Jag var ledig och vi fixade med det sista inför bröllopet.
Bästa val: T :)


Jobb: har haft flera jobb under året. Kungshögaskolan, vikariebanken och EB.
Resa: vi åkte till Kreta, men hann också med några helgresor till Stockholm och Uppsala
Konsert: Jul i folkton var lika bra i år också!
Investering: bröllopet med allt vad det innebar!
Fest: vårt fantastiska bröllop såklart!

Film: här skulle jag kunna säga bröllopsfilmen, men det ska ju vara spelfilmer. Jag älskade "The King's speech"! Sista Harry Potter-filmen "Harry Potter and the Deathly Hallows part II", "Contagion" och "The adventures of Tintin - the Secret of the Unicorn" var också bra.
Låt: The Moniker "Oh my god!", Adele "Rolling in the deep", "Turning tables" och "Someone like you", Tove Styrke "Call my name" och sommarplågan Eric Amarillo "Om sanningen ska fram".
Bok: "Kokain - drogen som fick medelklassen att börja knarka och länder att falla samman" / Lasse Wierup och Erik de la Reguera, Keplers "Paganinikontraktet" och såklart "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson.
Tv-program: HippHipp tredje säsongen, Game of Thrones, Solsidan (både nya och gamla säsonger) men vi tittat egentligen mest på Rapport.


Panik: skrivande och framläggning av min sista C-uppsats.
Besvikelse: att jag inte orkade med pendlingen till Mjölby. Kände mig värdelös!
Roligaste: att gifta sig!
Sorgligaste: att T's farmor inte kunde vara med på vårt bröllop.
Mysigaste: dagarna efter bröllopet när vi var med båda familjerna på Unön.
Elakaste: jag tycker att alla har varit väldigt vänliga....
Jobbigaste: pendlingen till Mjölby och osäkerheten om jobb när jag sagt upp mig.


Polare: Häst (E), Hanna, Lisa, Bellan och Carro, samt mina gamla Lihtös-vänner.
Gäng:  Möhippegänget! GULD! Även kollegorna på EB/SFI är värda att nämnas här.
Förhållande:  min man :)
Nya vänner:  pojkvänner och flickvänner till våra gemensamma vänner.


Måste: fortsätta söka jobb (så att jag får tillsvidare någon gång...)
Vill: så mycket att jag inte vet var jag ska börja!
Ska: sträva efter att göra ett så himla bra jobb att arbetsgivaren aldrig vill släppa mig! 

Nyårslöfte: att må bra!

fredag, januari 13, 2012

Utvärdering: Hurghada, Egypten

På planet hem från Egypten kom jag på att jag ville göra en bra/dåligt-lista över Hurghada, så här kommer den. Jag hoppas att den kanske kan hjälpa den som är sugen på att åka dit. Dock måste jag varna för att denna lista är helt subjektiv och att andra människor kan ha helt andra uppfattningar.

Bra saker med Hurghada

+ Det är hyfsat varmt även när Sverige och Norden har noll-gradigt. Vi åkte 29/12 - 12/1 och hade omkring 20 grader varje dag. Dock blåste det ordentligt. Det är ju ökenland vilket gör att det är kallt på nätterna och morgnarna, bara några plusgrader.

+ Den behagliga "svensk senvår eller försommar"-temperaturen gör att det passar väldigt bra att åka på utflykter i öknen eller till Luxor.

+ Horseriding i Hurghada drivs av brittiska kvinnor (och deras egyptiska män). De har en västerländsk syn på hästhållning. Inga skinn-och-benrangel som man rider på, utan hälsosamma hästar som sköts bra. Ökenritten på deras underbara hästar och med en kunnig guide var helt fantastisk! Antonio in my heart :)

+ All historia som landet har att bjuda på! Utflykten till Luxor med Karnaktemplet, Hapschetsus dödstempel och Konungarnas dal är ett minne för livet. Så otroligt häftigt! Vi kom tyvärr inte iväg till Kairo eftersom resebolaget ändrat programmet på grund av demonstrationerna och oron kring dessa. 

+ Röda Havet. Snorklingen och livet under ytan. Jag tyckte att folk på olika reseforum tjatade om detta men nu stämmer jag in i tjatet. Ett tips är att åka ut på en båttur med egyptiska guider som kan visa de bästa korallreven. Vi trodde att vattnet skulle vara kallt eftersom det var så blåsigt men det var som att stiga ner i en pool, eller snarare ett akvarium, eftersom man hade fiskar runt sig så fort man hoppat i! Vi trodde även att det skulle vara dött utanför hotellets strand men vi såg en massa fiskar och T såg till och med en bläckfisk när han simmade ut en bit! Ett underbart hav att snorkla i som nybörjare!

+ Det är billig mat.

+ De har den lokala ölen Stella som är billig och god. 12 kronor för 0,5 l.

+ Flygplatsens andra säkerhetskontroll (ja, de har två) då de delade upp kön i män och kvinnor.Det gick fortast för mig att komma igenom säkerhetskontrollen då kvinnorna i kön hade förberett sig på säkerhetskontrollen, vilket männen tydligen inte hade gjort (enligt T hade de "glömt" ta av klockan, bältet etc.).



Dåliga saker med Hurghada

- Alla försäljare som drar i en och vill ha in en i sin lilla "shop". De använder sig av klassiska frågor som "Where are you from?", "Why are all the Swedes so negative?" och "Can you help me with this question?", bara för att få igång en konversation så att de sedan kan locka med dig in i shoppen. På utflyktsmålen är försäljarna hemska! T sa "Stop harassing my wife!" till en försäljare i Luxor som var på mig som en j-la fluga.

- Att man måste pruta på allt och att prutningen är ett spel som man måste lära sig att bemästra för att inte bli lurad. Om jag inte hade haft T med mig hade jag varit pank nu.

- Ingen strandpromenad. Alla hotell och hotellkomplex har privata stränder, så det finns ingen sammanhängande offentlig strandremsa. Vi höll oss till hotellets lilla strand eftersom det var gratis handduk, solstol och vindskydd där, men vi var tvungna att gå upp tidigt på morgonen för att få en bra (vindskyddad) plats.

- Alla ryssar. De väsnas, springer och skriker i hotellkorridorerna, de dricker, de inkräktar på min privata sfär, de är otrevliga. Och de är överallt. Vissa butiker har till och med sina skyltar på ryska.

- Maten är ungefär densamma överallt. Pasta, pizza och hamburgare. Anpassat efter turisterna. Vi såg samma menyskylt på flera restauranger.

- Utbudet av varor att shoppa är ungefär detsamma överallt. Sjalar, kläder (mest T-shirts), vattenpipor, kryddor, alabaster, papyrus och parfym.

- Det är skyhöga trottoarer (där det finns trottoarer) så man får akta sig så att man inte stukar fötterna.

- Det är smutsigt. Hurghada ligger ju i öknen så det kommer in sand i staden när det blåser, men det slängs sopor lite här och där och det luktar inte alltid blomma överallt. Vi bodde i den äldsta delen av Hurghada, El-Dahar, eftersom vi ville vara lite närmare det "riktiga Egypten". De nya delarna är renare. Dock mycket mer turistiga! Det beror ju lite på vad man uppskattar mest...

- Hurghada har växt väldigt snabbt senaste åren vilket medfört att det står halvfärdiga byggen överallt och det är inte många byggen där det verkligen byggs. Tydligen är pengar, mutor, det som gör att ett bygge blir av och blir klart. Många hotell har byggts i en rasande fart vilket har lett till att det slarvats, så de hotell som var fräscha för några år sen är nu väldigt slitna.

- De kör bil/buss med tutan. Och de kör fort.

- Flygplatsen. Om man tycker om att stå i kö får man sitt lystmäte här! Kö för att få turistvisum inklistrat i passet, kö för att få stämpel i passet och kö för att visa upp visumet med stämpeln.Och en massa ryssar.

- Som kvinna får man finna sig i att bli tilltalad efter att mannen i sällskapet har blivit tilltalad. Männen går först. Man får även räkna med att männen (försäljarna) pratar om kvinnan med mannen, som om hon inte stod bredvid. Vi hörde flera "You lucky guy!" men aldrig "You lucky girl!".Dessutom är det nästan enbart män som man ser arbeta, på hotellen, i restauranger, i shoppar. Vi såg någon enstaka kvinna som jobbade på apotek eller i restaurangkök.

- Pengarna är inte så fräscha. De är slitna och "oljiga".

- Det är väldigt turistigt. Vi bodde ju ändå i den gamla delen av staden men det var fortfarande alldeles för anpassat för turisterna. En sak som jag funderade på var om alla dessa alabaster/papyrus/vattenpipa-försäljarna får något sålt? Alla har ju likadana grejer!



Det blev visst fler negativa än positiva saker. För att sammanfatta så kan jag säga att jag är nöjd med resan, men vi kommer nog inte att åka tillbaka till Hurghada. Medan vi var där började vi till och med kika lite smått efter en resa till vår älskade favoritstad i södra Spanien...det kanske säger något?!

torsdag, januari 12, 2012

Hemma igen!


Idag åkte vi från 20 graders värme till 2 graders kyla. Hurghada var roligt men det är alltid skönt att komma hem. Skriver mer imorgon. Nu är jag färdig för sängen efter en hel dags resande.

tisdag, januari 10, 2012

Under ytan...

...finns stora och små. Fiskar alltså!

Idag åkte vi ut på en båttur på Röda Havet. Vi gjorde tre stopp, två snorkelstopp från båten och ett där vi gick iland på Giftun Island, på Mahmya-stranden. Jag har ju bara snorklat från stranden här nedanför så det var en jättehäftig upplevelse att hoppa i med snorkel och simfenor och upptäcka undervattensvärlden kring korallreven! Vid första stoppet simmade vi ganska fort fram till ett rev, jag kom lite efter men då kom en av "guiderna" och drog mig runt det stora revet (T hängde på duktigt) och pekade ut en massa firrar! Vi såg till och med en muräna! Det blev ganska rolig ordväxling mellan guiden (som inte pratar så bra engelska) och T.

Guiden pekar ut muränan för oss.
T: Is it dangerous?
Guide: No.
T: Will it bite me if I dive?
Guide: Yes.

Haha, så ja, den var farlig :P
Vid det andra stoppet stannade jag kvar på båten för att bli varm och torr, men T hoppade i. Han sa efteråt att det första stoppet var bättre, för reven var mer slitna vid det andra. Jag såg ändå många fiskar från båten!
Stoppet på Mahmya-stranden var härligt. Vi solade en stund, sen tog vi på oss mask och snorkel och hoppade i. När vi simmat ut en bit hamnade vi i ett stort fiskstim, en man delade ut mat till fiskarna där, så vi stannade och kollade. SÅ häftigt! Det mest häpnadsväckande är att fiskarna inte alls är skygga. Man kan nästan simma rakt på dem.

Vi är nu hemma på hotellet igen och det känns fortfarande som att världen gungar. Jag är så glad att vi bestämde oss för att åka på den här båtturen! Vi hade gått miste om så många fiskar annars :)

söndag, januari 08, 2012

Heyheyhey it's a sunny holiday!

Så går refrängen till hotellets lilla jingle som de spelar vid poolen varje dag. Snacka om att man blir hjärntvättad!

Vi har haft några fantastiska dagar här i ökenland!
Här kommer en liten uppdatering.
Torsdag 5/1: utflykt till Luxor. Busstur som tog flera timmar, men det var det helt klart värt! Vi besökte Karnak-templet, åkte tvärs över Nilen på en liten flodbåt, besökte Hapchetsuts (den enda kvinnliga faraons) dödstempel, såg Memnon-stoderna och gick ner i gravkamrar i Konungarnas dal. Så himla häftigt alltihop! Det är helt fantastiskt vad egyptierna åstadkommit! Vi hade en jättebra guide med oss som gjorde utflykten så himla bra (även om hon var dansk ;))!

Coola pelare i Karnaktemplet

Båttur över Nilen

Mannen vid några statyer i Hapchetsus dödstempel


Fredag 6/1: bussturen till och från Luxor tog på krafterna så vi sov länge. På eftermiddagen gick vi på bazaren och kollade lite efter presenter till familjen. Jag tycker fortfarande att det är jobbigt att man ska pruta på allt. Fasta priser från början någon? T är den som får förhandla. På kvällen åt vi på Hard Rock Café i de finare och nyare delarna av Hurghada. Helt ok!

Lördag 7/1: vi låg på stranden HELA dagen! Äntligen mindre vind och mycket värme! Jag badade i havet och i poolen, T vågade sig bara i poolen ;) På kvällen åt vi middag med en av mina gamla Lihtösen-kompisar! Hennes bror arbetar som Ving-guide här i stan, så hon och hennes pojkvän hade tagit en sista minuten för att hälsa på honom och så passade vi på att träffas. Hur kul som helst! :)

Idag har vi också legat på stranden hela dagen och jag har för första gången i mitt liv snorklat! T vågade sig ner i havet och hade lite snorkelskola med mig ;) Vi såg några öronmaneter (blä!) och ganska många fiskar, fast alla såg likadana ut. På tisdag ska vi förhoppningsvis åka på en snorkeltur. Det har ju varit ganska kallt, har vi tyckt, men havet är faktiskt riktigt behagligt så vi känner att vi nästan måste åka på en båttur så att vi får se lite mer. Det får bli till att skaffa simfenor till mig ikväll.

För övrigt blir mitt hår aldrig rent i det egyptiska duschvattnet. Jag tar schampo två gånger men ändå känns det inte rent och det ser inte heller rent ut. Jättestörigt! Så om ni tycker att jag har fett hår på bilderna är det inte för att jag inte har tvättat det utan för att vattnet är oljigt...eller nåt :P

Mamma, vi har inte skickat några vykort så du får gärna läsa upp min blogg för mormor. Det får bli bildvisning när vi kommer hem! :)
Hoppas allt är bra med er däruppe i Norden!

onsdag, januari 04, 2012

Utlandsuppdatering

Igår åkte vi till det stora köpcentret i Hurghada, Senzo Mall. Det var verkligen inget att hurra för. Typ som en av IKANO-husets våningar, fast med färre affärer (vissa lokaler stod tomma). Det enda som var bra var den stora mataffären Spinneys, där vi handlade på oss diverse nödvändigheter såsom chips och yoghurt ;) Bussen tillbaka till El-Dahar (där hotellet ligger) var iofs en upplevelse, då vi tidigare bara åkt taxi. Galen trafik här. Hoppas jag överlever.

Idag var vi på stranden 9.30 till 15.00. Det blåser rejält så vi nöjde oss med att sola bakom vindskyddet. Det räcker med att ställa sig upp för att vinden ska kyla ner en igen. Vi börjar starkt tvivla på båtutflykt när det blåser såhär mycket och när man knappt blir varm efter bad. Havstemperaturen är dock rätt så behaglig, enligt doppa-tårna-termometern.

Nu på hemvägen till hotellet lyckades min käre man köpa två sköna luvtröjor till mig för 225 pund (cirka 250 SEK). Jag tog med mig alldeles för få långärmade, tyvärr. T är grym på att pruta, men han säger att affärsinnehavarna är riktigt slipade...;) Om en stund ska vi följa med en av våra nyfunna vänner till affärsinnehavare till en annan affär där de har snygga skjortor.

Imorgon åker vi på en heldagsutflykt till Luxor och Konungarnas dal. Det ska bli jättekul och intressant!

Tyvärr blir det nog inga vykort, då alla vykort vi sett antingen är solblekta eller med jättefula motiv från 80-talet. Inget kul att lägga pengar på det. Sedan så kommer vi nog hem innan vykorten skulle vara framme hur som helst...så det får bli bildvisning hemma istället :)

Förkylningen börjar klinga av men alla, såväl ryssar som egyptier, hostar och harklar så jag åker väl snart på något nytt.

måndag, januari 02, 2012

Födelsedag i Hurghada

Min 29-årsdag började med tidig sång och presenter från min käre make, två palestinasjalar och en egyptisk parfym med medföljande liten glasflaska och "duttare". Vi åt frukost och begav oss sedan till stranden. Tyvärr blåste det jättemycket idag, så det var inte så skönt att ligga på stranden. Efter att ha frusit en stund begav vi oss till hotellet. Åt soppa på hål-i-väggen-stället mitt emot hotellet, innan vi gjorde oss redo för utflykt. Vi blev hämtade av Holly från Horseriding Hurghada tillsammans med ytterligare ett svenskt par från vårt hotell. Holly körde oss till stallet där vi fick låna hjälmar och chaps och sedan blev vi skjutsade "över vägen" (Hurghadas main road) och där i sanden stod våra hästar och väntade på oss. Jag blev tilldelad en supersöt gråspräcklig valack, Antonio. T fick det trygga stoet Surprise. Vi två, guiden Sambu, och det andra svenska paret red tillsammans i en grupp. Jag och den andra svenska tjejen fick rida lite som vi ville så vi travade iväg och raceade i galopp några gånger. SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ kul!!! Herregud, vilken fart och sanden bara stänkte om oss. LYCKA!!! Vi red i sand och på öppna vidder och sanddyner i två timmar! Vi såg solen gå ner bakom bergen och allt var bara så himla härligt! På vägen tillbaka såg vi en ökenräv som Sambu skrämde bort. Vi fick rida hem hästarna till stallet och där hälsades vi välkomna av de tre stallhundarna. Vilken fantastisk upplevelse! När vi kom hem till hotellet väntade ett gratulationskort från Guest relations som uppmärksammat min födelsedag. Efter middag på Cacao bar fick vi tårta i hotellpuben! :)




Som ni säkert förstår har min födelsedag varit heeeeeeeeeeeeeeeeeellt OK :)