torsdag, oktober 27, 2011

Fina saker

Jag ramlade in på Avannas blogg för några månader sedan och jag blir bara mer och mer imponerad av denna coola tjej. Hon designar bland annat T-shirts, linnen och tygpåsar med roliga tryck. Jag älskar till exempel det svarta linnet med fjädrarna!


När jag får lön får det nog bli en beställning...
Någon av mina vänner som vill sambeställa? Köper man för över 700:- får man gratis frakt.

onsdag, oktober 26, 2011

Vi känner dig!

Idag hade jag premiär med min andra SFI-grupp. Det visade sig vara en grupp som jag tidigare har vikarierat i! De studerande såg jätteglada ut när de såg mig och någon utbrast "Vi känner dig!". Vilket härligt mottagande!

Trots schemastrul och datorproblem verkar den här veckan gå till historien som en av de bästa någonsin. Jag måste ha världens bästa kollegor och mina "elever" gör mig glad ända in i själen!

Jag har ett av världens bästa jobb och får dessutom betalt för det.

tisdag, oktober 25, 2011

Grattis min älskade man!

Idag fyller min fantastiska, underbara, tokiga, fina, bästa vän och själsfrände 30 - 1(trettio minus ett, alltså)!

Grattis på din dag älskling!


Tove Styrke + Zumba-musik

Jag har aldrig följt Idol men 2009 var jag ändå grymt imponerad av Tove Styrke som gjorde en jättefin version av David Bowies Life on mars. Både mannen och jag kände igen efternamnet, en av Ts kompisar heter Styrke, och vi frågade om släktskap fanns. Det visade sig att "vår" Styrke är kusin med Tove! Behöver jag säga att båda är mycket musikaliska? :)

Jag är lite seg sådär, men har nu hittat Toves album Tove Styrke och älskar det! Skönt gung, hon har grym röst och låtarna är riktigt bra! Så det är mitt skivtips såhär på tisdagsmorgonen.

Om man inte gillar electropop utan föredrar latinmusik så kan jag tipsa om Zumba-CD:n Vibe Tribe. Det är 10 zumba-låtar och jag kände igen ungefär hälften, men det är så medryckande musik att man spontandansar runt i lägenheten!

måndag, oktober 24, 2011

Födelsedagspresenter i grevens tid

Idag var jag tillbaka på jobbet och min 8-17-dag gick superfort! Jag var hur stressad som helst i förmiddags men efter att ha pratat med mina underbara kollegor och haft lektion med min härliga grupp lugnade jag ner mig! Är jättepeppad för resten av veckan :)

Efter jobbet blev det en runda på stan för att hinna köpa en och annan födelsedagspresent till min kära man som fyller år imorgon. Jag tycker att det är så svårt att köpa födelsedagspresenter och julklappar till honom! Allt han vill ha, och allt jag hittar till honom, hittar han själv mycket billigare på Ebay eller Tradera. Jättebra ibland, till exempel inför bröllopet, men inte roligt när man ska försöka hitta presenter till karln! Jag lyckades i alla fall hitta ett par saker så att jag kan ge honom något imorgon...och det är faktiskt saker han behöver (fast han kanske inte tänkt på det).

Eftersom jag börjar på jobbet kl. 8 och har lovat mannen sovmorgon  får han presenterna imorgon kväll. Undrar om jag får sjunga för honom på morgonen ändå? ;)

söndag, oktober 23, 2011

Septembers - oktobers läsning

Såhär på slappa söndagseftermiddagen kan det väl passa med lite bokrecensioner (i komprimerad form).

Slyngstad events

Bild från Bokus
Fakta
Författare: Unni Drougge
Antal sidor: 371
Utgiven: 2002

Åsabygden i Skåne. Ett samhälle där alla känner alla och ingenting kan hållas hemligt. Jag kallar det för buskis i bokform.

Betyg och motivering till betyg: 7. Roliga personporträtt, bra driv i texten och riktigt underhållande.


En eftersökt man


Bild från Antikvariat.net


Fakta
Författare: John le Carré
Antal sidor: 333
Utgiven: 2008

En mystisk man tros vara spion. En advokat och en bankman blir hans bästa bundsförvanter. 

Betyg och motivering till betyg: 4. Bra språk, marginellt spännande och ganska seg.


Den ödesdigra natten


Bild från Bokus
Fakta
Författare: Tahar Ben Jelloun
Antal sidor: 304
Utgiven: 1997

Zina föds samma natt som hennes morfar dör, vilket är ett dåligt tecken. Hon är annorlunda, manipulerande och beräknande. Hon utnyttjar sin skönhet för att förföra och förgöra männen som faller för den.

Betyg och motivering till betyg: 2. Högtravande språk och alldeles för mycket symbolik för att vara njutningsfull (och underhållande) läsning. Den får poäng på att den handlar om starka kvinnor. Tråkigt.
  

(Betygsskala 1-10 där 1 är "borde inte getts ut", 5 är "godkänd" och 10 är "fantastisk")

lördag, oktober 22, 2011

Reprispizza

T ville att vi skulle göra den här goda Chicagopizzan igen och jag är inte den som säger nej (även om den tar ganska lång tid att göra). Stor, god, fet och mättande! Dessutom blir det smarrigt i matlådan :)



Ber om ursäkt för dålig uppdatering. Jag har legat sjuk hela veckan och har inte så mycket roligt att rapportera om. Nu är jag på benen igen och jag ska försöka bli en bättre bloggerska.

måndag, oktober 17, 2011

Inte ok #2

Jag är dunderförkyld. Igen. Trots knaprande av piller och tusen miljarder näsdukar vill min kropp inte bli frisk.

Dessutom ser man för j-lig ut när man är förkyld. Röd och svullen i hela fejset.

måndag, oktober 10, 2011

Inte ok

Pappa ringde när jag kom hem från jobbet idag. Han började med att berätta att han åkt in till akuten igår. Jag tänkte ju direkt att det hade med hjärtat att göra, men han hade "bara" ramlat illa på axeln så att den hade hoppat ur led. Men shit vad rädd jag blev! Han skrämde upp mig rejält. Det är inte ok.

Nu får pappsen (och mammsen) ta det lugnt! Ni är inte 20 år längre!

söndag, oktober 09, 2011

Hår donuts / bun maker

 Jag har köpt in ett gäng så kallade hår donuts eller hår buns.

Med detta lilla skumgummiklädda metallband kan man enkelt sätta upp håret på ett snyggt sätt.


Jag använder dem mest till att göra snygga knutar, men man kan göra flera olika frisyrer och det är roligt att experimentera fram nya frisyrer med donuten!


Jag säljer dem i två-pack, en stor på ca.21 cm och en normal på ca.17 cm,  för 50:- (om de ska skickas tillkommer frakt på 10:-). Intresserad? Maila mig!

fredag, oktober 07, 2011

Brösthöstmånad

Oktober är inte bara en höstmånad. Oktober är även en bröstmånad. Cancerfonden kör oktober som "den rosa månaden" för att samla in pengar till bröstcancerforskningen. Bröstcancer är alldeles för vanligt förekommande och därför vill jag stödja forskningen så idag köpte jag ett rosa band till mig, ett till T och även ett rosa armband från Lindex.

Rosa banden och armbandet.
Gillar armbandet jättemycket!

På vägen hem köpte jag även lite rosa snittblommor på torget så man kan säga att vi har bröstblommor också ;)

Fina blomster piggar upp :)


Läs mer om Rosa bandet här.

onsdag, oktober 05, 2011

Bummer

Vi funderade ju på att åka på bröllopsresa över jul/nyår men priserna är ju galna! No way att vi betalar 40000:- för en resa som en månad senare kostar runt 15000:- .

Vi får helt enkelt skjuta på bröllopsresan tills....T får ett väldigt välbetalt jobb? Om sisådär 5 år? Ja, men då lär vi ju inte ha annat att tänka på.

Nej, jag är inte bitter...alls....

måndag, oktober 03, 2011

Första dagen på nya jobbet

Jag är trött. Alldeles för mycket i huvudet.

Det är iaf jätteroligt och skönt att jag känner så många (de flesta) på mitt "nya" jobb! :)

söndag, oktober 02, 2011

Reliving our wedding :)

Idag fick vi bröllopsfilmen!

Det var roligt att se talen och uppträdandena igen, men det allra roligaste var att se alla videohälsningar! Låg i soffan och skrattade! :) Helt fantastiskt! :)

Puss på er allihop!

lördag, oktober 01, 2011

Jeanstips

Igår var jag och maken på stan. Jag köpte två par jeans på H&M för 198:-! Jag behövde verkligen ett par jobb-jeans till, men eftersom de var så billiga köpte jag ett par mörka och ett par lite ljusare. Väldigt billiga jeans och säkert är arbetarna i fabrikerna underbetalda men eftersom jag inte har så mycket inkomst den här månaden och börjar jobba heltid på måndag, så såg jag inget annat alternativ.
De kanske inte håller så länge men de håller väl i alla fall tills pengarna börjar rulla in....;)