onsdag, augusti 31, 2011

Stiltje

Händer inte så mycket i livet för tillfället. Kanske lika bra. Känner mig inte helt 100%. Dels för att jag känner mig ganska värdelös eftersom jag inte har något jobb att gå till och dels för att jag känner av en förkylning. Ont i halsen, snorig och så.

Har fått två veckor bokade på ett högstadium från och med måndag. Det känns ju bra, men jag tänker på vad jag gör efter de två veckorna. Jag vill ha en arbetsplats att gå till. Ett ställe där jag känner mig behövd. En plats där jag kan göra skillnad för någon. Vad tjänar det till att utbilda sig när man ändå inte får använda sina kunskaper i ett riktigt jobb?

Det känns som att hela livet bara stannat upp.

söndag, augusti 28, 2011

Mitt Iran

Jag fick låna denna av en god vän och jag tackar ödmjukast för att jag fick chans att läsa den.

Fakta
Författare: Shirin Ebadi
Antal sidor: 261
Utgiven: 2006
 
En självbiografi om Shirin Ebadi, en iransk kvinna som fått Nobels fredspris. Shirin växer upp Teheran och utbildar sig till domare. Hon blev en av Irans första kvinnliga domare, men efter revolutionen ansåg den teokratiska regimen att kvinnor inte kunde vara domare, så hon blir degraderad till administrationspersonal. Senare öppnar hon sin egen advokatbyrå där hon hjälper utsatta människor i ett land där mänskliga rättigheter sällan tas på allvar. 

Jag är så glad att jag läst denna. Jag har fått större inblick i Irans historia och turerna fram och tillbaka i regimskiften och revolution. En viktig bok. Läs den.

Betyg och motivering till betyg: 10. Den är viktig.

(Betygsskala 1-10 där 1 är "borde inte getts ut", 5 är "godkänd" och 10 är "fantastisk")

lördag, augusti 27, 2011

Sista sommarhelgen


Vi åkte ut till Ljungsbro och gick på marknaden igår.Hittade inte så mycket,köpte vykort och godis bara.Vi är kvar i paradiset och idag är vi vid Bergsbaden och njuter av det fina vädret.Underbart!:)

torsdag, augusti 25, 2011

Nostalgi!

Inget vik idag :( Har suttit och kollat på AnaGina-klipp hela morgonen. Fick sedan ett ryck och började leta gamla godingar på Youtube. Blir ju alldeles nostalgisk!






onsdag, augusti 24, 2011

Stackars huvud

Den stora ölfesten på universitetet ikväll, området är typ bara 350 meter bort och det är dunkadunkdunkadunk. Våra rutor skallrar även i år. MH-kommittén brukade sätta upp anslag i trappuppgångarna om höga ljudnivåer och det var ju omtänksamt. Vad gör kommittén i år? De sätter upp en skylt ute vid vägen! Där är det väl ingen som bor? Dumma småbarn! Det var så mycket bättre förr.

Viket var helt ok. Högstadiet är ju inte riktigt min grej, men det kändes skönt att komma ut och få göra något som har med min utbildning att göra (inte bara dega hemma). Det var helt ok elever och jättetrevlig personal! När jag kom hem mailade jag skolan som jag var på i våras och sa att jag kan ta vad de än kan erbjuda mig ;)

Nu ska mitt huvud få lägga sig i rummet längst bort från universitetet....just det, har jag sagt att jag vill flytta? ;)

tisdag, augusti 23, 2011

Vikevik

Imorgon ska jag jobba 6 timmar på en högstadieskola. Hellre det än ingenting! :)

Ska bli kul att träffa elever igen! Jag ska blända dem med mina fantastiska språkkunskaper ;)

måndag, augusti 22, 2011

Jaha

Inget vikariat idag heller. Jag ska inte tjata, men om jag inte får jobb snart blir jag galen!

Det värsta är att gå upp på morgnarna och vänta och hoppas på att någon ska ringa. Dessutom ska jag vara tillgänglig hela dagen eller iaf de timmar jag har skrivit upp mig på, vilket är kl.8-17. Så det är inte bara att skita i det om de inte ringer på morgonen liksom. Jag skulle bli så glad om någon ville ha mig...

Jag har varit skeptisk till semesterlärartjänster men just nu känner jag hellre semestertjänst än ingen tjänst alls!

Hojta om ni hör eller ser ett jobb som passar en nyutexaminerad gymnasielärare i engelska och svenska som andraspråk! Please?!

lördag, augusti 20, 2011

Underskrift

Idag var vi en sväng på stan. Jag bytte bland annat batteri i min älskade trotjänare Citizen-klockan. Betalade med kort och fick då skriva under kortkvittot. Jag var tvungen att anstränga mig för att inte skriva "Annie Dahlström". Måste öva in "Annie Skude" på ett snyggt sätt ;)

torsdag, augusti 18, 2011

Pärlor!

Jag kan inte se mig mätt på bilderna på tårtan och buketten, och om inte ni kan det heller så kolla in det här blogginlägget.

Tack igen, världens bästa Caroline!
Tack igen, världens bästa Lisa!
Ni är riktiga pärlor!

Bröllopstårtan

Bröllopstårtan var en av de roligaste sakerna att få planera och bestämma sig för. Vi var så glada när Lisa tackade ja till att göra vår tårta. Hon är otroligt serviceinriktad och tillmötesgående och vår bröllopstårta blev allt vi hade önskat oss!

 Den vackra trevåningstårtan (vi hade även två tårtor bredvid, lite enklare, men precis lika fina och goda!)

 Första smakbiten

Världens godaste tårtpuss!

Kolla även in Lisas eget inlägg om vår tårta.

Lilla stjärna

På väg till Kreta köpte vi några pocketböcker. Det här var en av dem.

Bild från Adlibris
 
Fakta
Författare: John Ajvide Lindqvist
Antal sidor: 446
Utgiven: 2010

Två flickor växer upp med olika förutsättningar. Den ena är vacker och har en sångröst som gör att allt stannar upp. Den andra är inget speciellt, kanske bara lite konstig. Genom ett forum på internet får de kontakt och inser att de är själsfränder. Deras vänskap utvecklas och leder till händelser som ingen trott skulle hända....

Lilla stjärna är en svårbedömd bok. Den är intressant men olustig, verklig men galen. Vilket förhållningssätt man än väljer så skriver Ajvide Lindqvist med ett skönt driv och det är lätt att fastna i den absurda historien...som ändå inte är absurd. Bakom alla konstiga saker som händer finns ett stort mått av verklighet. Boken behandlar till exempel mobbing och utanförskap, vänskap och kärlek. Den självklara parallellen man kan dra är till Stephen Kings Carrie.

Betyg och motivering till betyg: 6. Svårbedömd som sagt, men bättre än bara godkänd. 

(Betygsskala 1-10 där 1 är "borde inte getts ut", 5 är "godkänd" och 10 är "fantastisk")

onsdag, augusti 17, 2011

Feel good

Har varit lite nere idag på grund av jobbsituationen, men två saker har varit mina solstrålar idag.

1. När vi gick hem från affären mötte vi tre småpojkar (varav den ena jag haft i sommarskolan) småpratade lite med dem. En av dem kläcker frågan "Är han din man?" och pekar på T. I en millisekund tänker jag på om jag ska svara om han är min pojkvän eller sambo, men så kommer jag på mig själv, svarar "Ja" och myser. Underbar känsla! Han ÄR min man :D

2. Härliga E (som också söker jobb och står hos vikariebanken) ringer och frågar om jag (och T) vill med på loppis, Bakluckeloppis i Folkets Park, och såklart vill vi det! Vi kom hem med en håv (som vi använder när vi plockar äpplen) och bakplåtsställning/hållare som vi har letat efter. 30:- för båda!

Arbetslös

Jag är inskriven i kommunens vikariebank, men har än så länge inte fått något och det börjar gå mig på nerverna. Det var skönt att vara ledig veckan efter bröllopet men nu är jag motiverad och längtar efter att få börja jobba igen. Jag vill känna att jag gör något vettigt om dagarna! Vikariebanken är ju bra för ett tag, men jag längtar efter ett riktigt jobb, en arbetsplats som jag kan gå till varje dag och känna att jag gör något bra.

Snart har hela den här veckan gått och jag kan inte säga att jag åstadkommit mycket. Plinkat lite på ukelelen, plockat körsbär och rensat bland bröllopspappren. Och sökt jobb då, även om det inte finns många att söka.


Alltså. 
Sökes: trevligt lärarjobb, helst på en skola i Linköping
Finnes: motiverad lärare i engelska och svenska som andraspråk

måndag, augusti 15, 2011

Tidningsartikeln

På vår bröllopsdag var vi alltså i lokaltidningen. På förstasidan dessutom! Snacka om att jag blev förvånad när mamma skickade sms på morgonen: "Oj oj oj förstasidesbild...". Sedan var det en artikel inne i tidningen, på sida A8, också. Mamma tog med sig tidningen till salongen så att jag kunde läsa medan jag blev fixad. Knasig känsla!
Såhär såg det ut:

 Förstasidan i sin helhet

Lite närmare

Artikeln

söndag, augusti 14, 2011

Brudbuketten

Jag lever fortfarande i något slags vakuum efter förra helgens underbara dagar. Jag tittar på bilderna flera gånger om dagen och är bara så lycklig! Framöver kommer det att droppa in diverse inlägg om bröllopet. Jag tar lite i taget så att ni inte tröttnar ;)

Ni kanske såg min vackra brudbukett på några av bilderna i det tidigare inlägget, men här kommer några närbilder på den vackra skapelsen. Fotograf är Berit Asserwall och floristen som skapat buketten (och de andra bröllopsblommorna) heter Caroline.


Buketten består av: 
Vit ros Dolomiti
Ljusrosa ros Barbie
Cerise ros Jacaranda
Blå Delphinium Volkerfrieden
Murgröna
Daggkåpa
Vit Prärieklocka

Caroline hade även satt små pärlor på undersidan av buketten som matchade mina pärlsmycken! 
Buketten var helt perfekt och vi kunde inte ha hittat en bättre florist! :) 

lördag, augusti 13, 2011

Tänk på andra också

Man blir ju lätt lite ego-trippad när man har gift sig. Allt har ju liksom kretsat kring oss.Vi fick fina presenter och en del pengar, så idag bestämde vi oss för att skänka en slant till Läkare utan gränser. De gör ett otroligt jobb där de behövs!

Stöd hjälpinsatserna i världens oroshärdar och lämna ett bidrag!




fredag, augusti 12, 2011

Bröllop 6/8 2011

Nu har vi äntligen fått in bilderna från vår kamera i datorn :)
Härmed inleds en kavalkad av egobilder från den bästa dagen i vårt liv!

 Helpepp och lite nervös kl. 6.30 på lördagens morgon

 Hos min duktiga frisör

 Håruppsättningen börjar ta form

 Mer hår ska upp

 Håret färdigt! Dags för lunch innan sminkningen tar vid.

 Färdigpiffad brud!

 Klänningen snörs på

 Efter att ha fotats och "gömt" oss på Dahlbergs café var det dags för intåg. 
Nervösa och förväntansfulla....


 Nu är vi gifta!

 Folkets jubel...och såpbubblor!

Gästerna roade sig på Gula paviljongen medan brud, brudgum, tärna och best man åkte limo i stan. Här kommer vi till festen!

 Nyss utstigna ur limon och fått cava :)

 Vid brudparets skål. Leendet satt som berget!

 Herr Skude ger sin fruga en hjälpande hand

 Det var en massa fina tal och spex på festen. Här är det pappas tur!
Jag har hittat min plusplanta.

 Tårtdags!

 Mata lite.

 Tårtpuss!Mmm vad gott! 

 Finaste festlokalen, Gula Paviljongen i Folkets Park.

 LYCKLIG!

Första dansen som gifta!

Sedan dog kamerans batteri. Tack Hanna för att du tog så många fina bilder med vår kamera! :)
Jag antar att det finns fler bilder hos våra vänner och släktingar, men nu har ni kära bloggläsare fått se lite av hur underbar vår dag var!

TACK ALLA! Familjer, släktingar, vänner, vigselförrättare-Göran, solister, spelmän, frisör-Lina, smink-Sara, cateringfirma, limo-chaufför, florist, fotografer och alla andra som jag glömt! 
Utan er hade vår bröllopsdag inte blivit så lyckad som den blev!

onsdag, augusti 10, 2011

Min man


Min man och jag ska gå på bio med vår tärna och best man, dvs våra syskon. Det ska bli så mysigt! Nästa inlägg kommer att handla mer om dagen B. Puss mina vänner! / Fru Skude

fredag, augusti 05, 2011

1 dag kvar!

Idag ska allt ställas i ordning inför morgondagen. Vårt vardagsrum är fullt av grejer som ska med till festlokalen. Vi börjar dagen med att fika med föräldrar och syskon (fast syrran kommer senare pga jobb) och gå igenom planeringen :) Imorgon ska allt klaffa!

Någon som sett oss i Corren? :)

torsdag, augusti 04, 2011

2 dagar kvar!

Den här veckan har bara flugit förbi! På lördag smäller det för 17 gubbar!  
Jag ska bli fru Skude!

Idag ska vi handla det sista till baren och vickningen, sen ska jag till min sminkös och få manikyr.

Tankar som snurrar just nu: tänk om klänningen krympt (på en vecka)? Hur gör vi med fotograferingen om det regnar? Tänk om gästerna inte gillar vår spellista? Hur mycket skavsårsplåster ska man safea med? Sa jag något dumt till Corren-reportern? Jag får inte spilla på klänningen. Klänningskjolen är stor så vi måste öva på att dansa en bit ifrån varandra. Har vi tillräckligt med dricka?


Tur att man bara gifter sig en gång i livet ;)

onsdag, augusti 03, 2011

Nästan kändis

Ni som har läst kommentarerna i bloggen kanske har sett att Corren kontaktat oss angående bröllopet. Idag blev vi intervjuade och fotade så håll ögonen öppna!

Lite spännande är det allt...:)

tisdag, augusti 02, 2011

Inte jättestressad

T och jag har försökt att hålla alla bröllopsveckoscheman som vi bestämmer på söndagarna så vi är inte jättestressade inför lördagens stora händelse. Ingen av oss är särskilt nervösa heller, men jag har varit väldigt trött senaste dagarna och orkar inte riktigt ta tag i något. Det mesta inför lördagen känns lugnt i alla fall. Idag har vi jobbat med spellistan till dansen och jag vill ju ha med alla mina favoritlåtar, men vi var tvungna att sålla för vi har ett par timmar för mycket med dansmusik! ;) Men, som T's motto är inför bröllopet, "hellre för mycket än för lite". Vi har även hunnit öva brudvalsen och vi är ganska duktiga faktiskt! :)

Imorgon ska vi städa lägenheten, fixa vigselprogram och hämta festprogrammen på tryckeriet. Sen ska vi göra en rolig grej som jag inte vill berätta om än....;)

Bäst att sova. Jag behöver det.


PS. Nu har jag börjat drömma om bröllopet, i princip varje natt och mest mardrömmar....DS.

måndag, augusti 01, 2011

Tankeställare

Mitt i alla förberedelser inför bröllopet får jag höra något av en vän. Jag gråter, ryser och tänker till. Saker och ting kan förändras på ett ögonblick. Det jag fick höra är mellan min vän och mig, men jag måste få ventilera. Min vän har fått stå ut med mycket, men nu börjar jag undra om det sitter någon däruppe och öser ner dåliga saker över just henne. Jag önskar att jag kunde bygga någon slags sköld åt henne så att hon slipper vara med om mer. Det räcker nu!

Jag finns alltid här för dig, min älskade vän.