söndag, juli 31, 2011

Time out


Vi är på landet och tar det lugnt och varvar ner. Idag är det fint väder så vi jobbar på brännan och badar. I morgon börjar den stora bröllopsveckan!

torsdag, juli 28, 2011

Time out

T och jag har jobbat på duktigt med bröllopsförberedelserna så nu tar vi en time out och åker ut till landet. Nästa vecka blir det serious business, men det är så himla kul! Om lite mer än en vecka är jag fru :) LÄNGTAR!

onsdag, juli 27, 2011

Mascaratips

Jag köpte en ny mascara på flyget hem från Kreta, en Imju Fiberwig Paint on False Lashes. Vad jag har läst på om den på nätet ska den tåla tårar och den tvättas enkelt bort med varmt vatten, alltså borde den passa som mascara till bröllopet. Jag har använt den som vardagsmascara senaste veckan och jag gillar den mer och mer! Jag målar på flera lager mascara på fransarna och för varje lager blir fransarna längre och längre. Det är någon slags fibrer som "bygger upp" längre fransar. Konsistensen är lite kladdigare än andra mascaror jag använt men nu har jag vant mig. När man tvättar av sig mascaran räcker det med varmt vatten. Helt perfekt när man har glömt makeup-remover ;)


Så dagens tips är alltså Fiberwig mascara från Imju.

lördag, juli 23, 2011

Vattenläcka på St.Lars-gatan


Vi är på stan. Det händer lite på stan iaf, idag är det vattenläcka.
Nej usch, jättejobbigt för butikerna och för de boende.

torsdag, juli 21, 2011

Lite bröllopssnack

Bröllopsdagen närmar sig med stormsteg och det känns som att det är allt vi tänker på! Vi har fått pappren från Skatteverket. Inga hinder för vårt giftermål fanns *puh*!

Sedan vi kom hem från Kreta har vi även:

* handlat engångsartiklar
* handlat det alkoholfria
* beställt alkoholen
* pysslat ihop placeringskort
* övat (lite) på brudvalsen
* bakat bullar (med mammas hjälp) för dagen-efter-fikat

Det är väl typ det...känns som att vi gjort mer. Det är väl för att man tänker på det hela tiden.
Vi har saker att göra varje dag i alla fall. På lördag är det två veckor kvar! :)

Kreta 30/6 - 15/7

Nu äntligen har vi fått in bilderna från resan och jag får sitta vid stora datorn, så här kommer bilder från vår underbara resa!

Jag var glad att komma iväg

 Utsikt från balkongen

T vid havet

 Vi tog bussen till storstaden Chania flera gånger!
Superfin stad med bra shopping.

 Vår väg upp till hotellrummet. Hela hotellet var byggt som en liten by.

Vår balkong är den högst upp till höger, bredvid trädet, ovanför valvet.

 Chanias fina hamn och en frappe - en finfin kombination!

 Vildkatten som också "bodde" på hotellet. Så söt!

Utsikt från balkongen by night.

Utsikt från Platanias gamla stad, "uppe i bergen"

 Uppe i bergen på riktigt! Vi åkte på en utflykt till Elafonissi.

 Stranden i Elafonissi. Långgrunt, varmt vatten och vit-rosa sand.

 Vi firade två-årig förlovningsdag...

...till den här utsikten!

Vi åkte till Heraklion och Knossos

Vi besökte en olivoljefabrik

Jag lät små fiskar äta på mina fötter

 Vi åkte på en båttur näst sista dagen.

 Ett utav badstoppen. Helt fantastiskt klart vatten!

 T var en riktig snorkelpojke!

Nöjda båtåkare

 Sista kvällen på stranden

I heart you

Fem timmars tråkig väntan på Arlanda fick avsluta denna härliga resa!


Fler bilder finns såklart men då blir det privat visning ;) Kreta var ett jättehärligt resmål! Dock lite för turistigt, men det är sådant man får ta när man åker på charter till ett av de populäraste charterländerna. 

Tack för resan kära svärföräldrar! Tack T för att du står ut med mig...:)

tisdag, juli 19, 2011

Senaste tidens läsning

Jag har inte orkat eller hunnit uppdatera bloggen med alla böcker jag läst sedan i maj på grund av jobb, bröllopsplanering och Kreta-resa så här kommer bara kortfattat vad jag har läst. Det blir inga längre utläggningar alltså.

Väktarsax
Författare: Bo R Holmberg
Antal sidor: 284
Utgiven: 2005
Betyg och motivering till betyg: 2. Polishistoria som utspelar sig år 1886. Knappt läsvärd om man inte är lokalpatriot (Härnösand nämns några gånger). 

Saknad i strid
Författare: James Webb
Antal sidor: 455
Utgiven: 2001
Betyg och motivering till betyg: 3. Intressant om man är militärintresserad. 
Long John Silver
Författare: Björn Larsson
Antal sidor: 398
Utgiven: 1995
Betyg och motivering till betyg: 5. Helt ok bok där piratkaptenen Long John Silver tänker tillbaka på sitt liv. 
Paganinikontraktet
Författare: Lars Kepler
Antal sidor: 565
Utgiven: 2010
Betyg och motivering till betyg: 10. Spännande deckare. Mycket bättre än föregångaren Hypnotisören.

Kokain - drogen som fick medelklassen att börja knarka och länder att falla samman
Författare: Lasse Wierup och Erik de la Reguera
Antal sidor: 525 (inkl. noter)
Utgiven: 2010
Betyg och motivering till betyg: 8. Intressant faktaroman om kokainet i världen. 

Bilder från: Bokus , Openlibrary , Cdon.

fredag, juli 15, 2011

Home is where the heart is

Jag tycker om att resa. Pappa säger att jag ärvt detta av min farfar. Jag älskar att komma till nya platser, se spännande saker och uppleva andra länder. De få år (är det ens nåt år?) som jag och T inte har rest någonstans, har vi båda känt att det kliat i resnerven. Dock var två veckor i Platanias på Kreta alldeles lagom och det var skönt att komma hem! Kreta är ju ett av de populäraste charterresmålen för skandinaver så det är väldigt turistanpassat, med t.ex. skyltar på danska, norska och svenska. Jag kom på mig själv med att jämföra Platanias med Málaga. De två städerna/orterna spelar ju i helt olika divisioner, men jag inser att jag inte är den perfekta charterturisten. Jag tycker om att få boka resor och utflykter själv och att få undersöka och upptäcka saker tillsammans med T . Detta gjorde vi iofs när vi var på Kreta. Istället för att åka på charterbolagets utflykter till de stora sevärdheterna på Kreta fixade vi jättebra (och billigare) utflykter genom hotellets egen resebyrå och vi bokade en båttur med ett annat bolag som heller inte hade något med charterbolaget att göra. Dessutom åkte T och jag in till den större staden Chania flera gånger, för att få se mer och uppleva bättre shopping. Jag blev överlycklig när vi fick reda på att mina favoritaffärer från Spanien, Berschka, Stradivarius, Pull&Bear och Zara, etablerat sig i Chania! Det blev lite inhandlat där :) I Chania fanns också gågatan Odos Skridlof, även kallad lädergatan, där jag köpte finfina vintervantar i lammskinn och ett par jättesnygga sandaler. Även T gjorde några fynd. Så vi kom hem med lite extra i bagaget ;)

Vad var det nu jag skulle säga? Jo, att Kreta-vistelsen har varit underbar trots storrökande danskar vid poolen och danska barn som skriker och skvätter vatten när man bara vill ha lugn och ro! Vi har filmat lite och tagit en massa bilder så jag ska försöka få upp en liten bildvisning för er som inte har fejjan :)


Tack E för att du tog hand om lägenheten medan vi var borta! Tack P & E för resan! Tack mamma och pappa för alla sms-uppdateringar! Tack T för att du alltid finns vid min sida!

tisdag, juli 12, 2011

Livstecken

Jag befinner mig för tillfället i Platanias på Kreta därav den dåliga uppdateringen. Jag går på avvänjning kan man säga. Inget fejsbookande, inget bloggande, inget datande helt enkelt. Vi njuter istället av stranden och havet, poolen, bekvämligheterna med all inclusive, utflykter till Chania (har varit där fyra gånger), Elafonissi, Heraklion och Knossos, båttur till ön Theodorou och såklart av varandra! Vi tar det väldigt lugnt och tar dagarna som de kommer, men vi är nog de som rör sig mest utanför hotellområdet i alla fall. Idag har vi två dagar kvar innan vi far hem till den svenska sommaren.


Regnar det på er?
Vi ses snart! :)