måndag, maj 30, 2011

En vecka kvar

Nästa måndag är det 6 juni och två månader kvar till dagen B, men det är fortfarande en hel del av de inbjudna gästerna som inte har svarat. Var vi inte tydliga nog i inbjudan eller brukar folk vänta till sista dagen med att svara? Som sagt, ni har en vecka på er och vi vill ha svar även om ni inte kan komma! :)

söndag, maj 29, 2011

Är jag så dålig?

Har gått igenom proven som "min" klass skrev i torsdags. Medelpoängen är 51,5 poäng, alltså bara 2,5 poäng över G-gränsen. Jag hade hoppats på bättre resultat. Är jag verkligen en sådan dålig lärare?

Oh well, det blir omprov om någon vecka. Får se om det går bättre då.

torsdag, maj 26, 2011

Blommor och foto

Igår åkte vi ut på landet för träff med florist och fotograf inför bröllopet. Vi pratade brudbukett, tärnbukett, corsage och foto och allt känns superbra! Dessutom hade de katter som jag fick gosa med...:)
Florist C gör verkligen superfina buketter och andra blomsterarrangemang, kolla bara här, och fotograf D tar kalasfina bilder, kolla här. Känns tryggt inför framtiden....;)

Vi bockar av möte efter möte och om cirka 1 vecka är det bara 2 månader kvar....

tisdag, maj 24, 2011

Sjukdag

Kom inte upp ur sängen i morse. Jätteont i hals och huvud och hade sovit kasst. Sjukanmälde mig och sov fram till lunch. Jag som inte skulle ha någon sjukdag i maj! Blir så trött...Jag har iaf vilat hela dagen, druckit honungsvatten med citron och nu har jag en balja té på G. Jag ska till jobbet imorgon.

Jag gillar verkligen det här jobbet. Jag är så glad att jag fick långvik just på den här skolan. Stämningen på skolan är något jag inte upplevt någon annanstans! Alla är glada och har en "det-ordnar-sig"-attityd och på morgnarna hälsar alla på en i korridorerna. När jag idag sjukanmälde mig (per mail) fick jag direkt ett "krya på dig" tillbaka och när jag skrev och meddelade att jag ska komma imorgon fick jag ett "Underbart! Du är så välkommen!" tillbaka från receptionen. Snacka om att känna sig väl mottagen! :) 

Jag håller på att skriva jobbansökningar, men innerst inne hoppas jag på att få vara kvar på den här skolan. 

söndag, maj 22, 2011

Musikalitet

Ikväll har vi haft våra vänner solisterna och pianisten här på ett litet möte :) T och jag satt i soffan medan solisterna C & L och pianisten M övade de tre låtarna som de ska sjunga och spela på vår vigsel. Jag fick tårar i ögonen och gåshud. Mina vänner är så otroligt duktiga. Jag är så stolt över att ha dem som mina vänner. Jag satt där i soffan, höll T's hand och blev rörd till tårar. Mina duktiga vänner ska sjunga för oss på vår stora dag. Det betyder så otroligt mycket för mig.

fredag, maj 20, 2011

Gubbvarning

Jag har köpt hängslen. Och jag älskar dem! :)

Inspirationsoutfit!

tisdag, maj 17, 2011

Kalasgod korvgryta

Sötsaker till middag igår var ingen höjdare i min mening, men ikväll blev det ordning på torpet! T är iväg på föreläsning så jag hade fria händer att skapa någonslags "matlådemat". And I did...


Korvgryta à la Annie (ca. 8 portioner)
2 gula lökar
4 morötter
6 potatisar
4 vitlöksklyftor
ca. 4 dl röda linser
ca. 1 l vatten
2 köttbuljongtärningar
Ett paket kryddkorvar av valfri sort (jag tog Chorizo)
ca. 100 g salami av valfri sort
1, 5 dl chilisås
Några matskedar tomatpuré
Några droppar tabasco
Smör att steka i

Börja med att skala och koka potatisen. Skala och skär morötter och lök i lagom stora bitar. Hacka vitlöken. Bryn löken. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna. I med morötterna så att de får koka lite. Häll i linserna och koka dem ca. 10 min. Skär de kokade potatisarna i lagom stora bitar och kasta i dem i grytan. Skär korvarna och salami i lagom stora bitar. När grytan fått önskad konsistens (eller när linserna är klara) häll i korv- och salami-bitarna. Häll i chilisås och tomatpuré. Krydda med tabasco, salt och peppar. Låt puttra en stund. Klart!


Bild kommer....inte. Grytan ser inget aptitlig ut på bild ;)

måndag, maj 16, 2011

Mmm...middag ;)

Ser ni vad det här är för något?


Det blir svårt att bestämma sig, vill jag lova! :)

torsdag, maj 12, 2011

SOF-änka

StudentOrkesterFestivalen drog igång idag så idag, imorgon och lördag är jag SOF-änka (man kan även vara Nolle-P-änka osv.). Jag tycker att det är tråkigt att T och jag knappt hinner se varandra men det är samtidigt ganska skönt. Var och en gör sitt liksom. Dock kommer jag nog träffa på T och gosskören ett par gånger under de här dagarna, vi har en tendens att springa på varandra ;)

Hur som helst, skitdag på jobbet idag. Jag kände mig inkompetent och oförberedd. Inte roligt alls, men mina studerande verkar ju gilla mig ändå.

T och jag har skrivit till vårt hyresvärd och klagat på vår lägenhet. Underhållet är verkligen eftersatt! Tapeterna är fula och slitna, köksluckorna är original från 60-talet, fönstren är dåligt målade, vi är troligen de enda i trappuppgången som fortfarande har plastmatta och plasttapet i badrummet (med hål i tapeten) och plastgolven är slitna och har fula märken. Man tycker ju att det ligger i hyresvärdens intresse att rusta upp lägenheterna så att de blir mer eftertraktade men inte då. Vi fick svar igår från hyresvärden att vi kan få det fixat, men då blir det tillägg på hyran, så kallad VLU (valbart lägenhetsunderhåll)! Dessutom kan de inte fixa det förrän i höst för hantverkarna har så mycket annat att göra nu "den varma årstiden". Hallå, jag vill hellre flytta i höst och då kommer ju hyresvärden ändå att rusta upp lägenheten för nästa hyresgäst! Jag vet inte hur vi ska göra. Vi skulle kunna tapetsera om själva men varken jag eller T har tapetserat förut och om det blir fult måste ju hyresvärden ändå göra om det...Jag vill bara bo lite finare, är det för mycket begärt?

Nä, blä...ge mig fredag!

onsdag, maj 11, 2011

Egoism i trafiken

Jag cyklar som sagt till jobbet varje dag och på den korta biten (det tar max 10-15 min) hinner jag se mycket som oroar mig. Här kommer en lista:

* Cyklister som inte ser sig för när de ska svänga vänster. Man visar inte tecken utan "visar" att man ska svänga genom att bara svänga över på andra sidan vägbanan. Ska jag vara någon slags tankeläsare?

*  Bilister som inte tänker på att det finns andra trafikanter i trafiken (i det här fallet cyklister). Vid vissa korsningar prejar de nästan upp en på trottoaren. Tänk om någon cyklist skulle repa deras bil för att de kör för nära? De tänker de minsann inte på, för fortast fram vinner.

* Cyklister som sms:ar/ringer samtidigt som de cyklar/vinglar över hela cykelbanan. Vad är det som är så viktigt att man måste ringa från cykeln? Ring precis innan du sätter dig på cykeln så slipper vi andra cyklister väja för dig, vingelpelle!

* Cyklister som tror att cykelbanan är fyra-filig åt båda hållen. Man behöver inte tävla med sina medtrafikanter om vem som kommer först fram till rödlyset!

* Cyklister som c-y-k-l-a-r  s-a-k-t-a. Man kan ju i alla fall försöka följa med i trafikflödet.

* Cyklister som kör om på höger sida. Man kör om på vänster. Man förväntar sig inte att någon ska köra om på höger sida. Jag blir alltid lika rädd!

* Cyklister som cyklar på trottoaren och aldrig kan bestämma sig för när de ska "köra ner" på cykelbanan istället. Bestäm er någon gång!

* Gångtrafikanter som går på cykelbanan (cyklisterna ska köra i filen längst ut mot bilvägen om det inte finns markeringar). Oftast har de också hörlurar i ögonen så att de inte hör när man kommer bakom och plingar, eller så går de fyra-fem personer i bredd och sprider sig som yra höns över hela cykel/gångbanan så att man ändå måste halvstanna. Eller, ve och fasa, både hörlurar och flera personer i bredd på en gång!

* Cyklister som cyklar tre-fyra personer i bredd och som verkar tycka att jag ska väja för dem. Vilket jag nästan alltid får göra,  för det "går ju inte" att sluta prata med sina kompisar en sekund.

* Kortfattat: försök att vara en medtrafikant, inte en mottrafikant, och var inte (alltför) egoistisk.

Nu har jag bitchat klart för idag! Ta det lugnt i trafiken!

måndag, maj 09, 2011

Nöjd :)

Idag var jag och gjorde provuppsättningen av håret och provsminkningen inför bröllopet. Tjejerna är så himla duktiga och jag är bara så nöjd! Kände mig superfin när jag gick från salongen med alldeles lockigt hår och finfin make-up! :) Sprang in på Lotta Design direkt och beställde hårsmycke och armband.

Saker och ting börjar liksom falla på plats och det är så himla skönt!

söndag, maj 08, 2011

Härlig majhelg!

Jag, syrran och mamma gjorde den Stora Dagen på Stan igår! Vi beställde halsband till syrran och jag köpte mina bröllopsörhängen på Lotta Design, vi hittade och köpte svinsnygga pumps (modell: Digi) till syrran på Vagabond, syrran köpte en stegräknare (och jag insåg att jag ville ha en likadan), jag köpte en skjorta och underkläder och mamma hittade tyg till klänningen som hon ska sy. Vi hittade allt vi skulle ha! Lägg därtill god lunchmacka på Subway och god frapino på Espresso House så har ni summan en lyckad dag. Efter stan åkte vi hem till mor och far där det bjöds grillat :)
Jag hade med mig brudklänningen hem till villan. Den får bättre plats där och mamma ska fixa lite med "kragen". Hon är så duktig på att sy, vilken tur att man har en sådan duktig mamma!
Den stora överraskningen denna helg var att syrran börjar uppvisa "tjej-symptom". Pumps och pärlhalsband? Vad 17 är det som har hänt? ;)

Syrran provade sin stegräknare hela lördagskvällen och jag blev mer och mer sugen på den lilla prylen, så idag har jag kollat Ebay, Tradera och andra nätaffärer för att hitta en till ett vettigt pris. Jag hittade precis samma "modell" (heter det så när det kommer till teknikprylar?) som syrrans på en svensk nätbutik och beställde för någon timme sedan så förhoppningsvis har jag med mig stegräknaren på jobbet på tisdag :) I morgon har jag faktiskt tagit ledigt. Har några saker inbokade som var spikade innan jag började på långvicket.Ska bli skönt att få vara lite extra ledig och bli ompysslad! ;)

 Plommonträdet blommade fint

Idag har T och jag varit tillsammans i hela 7 år! Det är helt otroligt vad fort tiden har gått! Och nog är det på tiden att vi gifter oss...;)

fredag, maj 06, 2011

Blodsockerfall

Idag efter jobbet fikade jag med en kompis och sen cyklade jag hem för att vi skulle åka och handla. Jag hade inte med mig någon lunch till skolan idag eftersom jag slutade så tidigt. Jag åt dock både en macka och en morot på fikarasten. När T och jag kom till affären träffade jag min polare E och pratade lite, sen skulle vi börja handla. Plötsligt blir jag yr, börjar toksvettas och benen känns som spaghetti. T snabbade på så att vi kom fram till provsmakningsstället och jag fick i mig ett par salamibitar men mådde fortfarande skumt. Vi handlade maten och en drickyoghurt, sen satte vi oss utanför på en bänk och då fick jag i mig yoghurt och en riskaka (från paketet vi just köpt). Blev lite piggare och kunde cykla hem.

Det var så himla läskigt! Jag trodde verkligen att jag skulle svimma eller ramla ihop där inne på affären. Har känt mig lite yr ibland när jag rest mig upp från kontorsstolen eller på morgonen när jag går upp för fort, men aldrig såhär. Vad lär jag mig av detta då? Jo, att alltid äta ordentligt till lunch.


onsdag, maj 04, 2011

Working girl

Det har varit lite dåligt med uppdatering här på bloggen och det ber jag om ursäkt för. Jag har ju blivit vanlig knegare och hinner knappt med något annat än jobbet så hur ska man då hinna blogga? ;)

Jobbet är i alla fall jätteroligt! Jag trivs jättebra med både kollegor och de studerande (det heter inte elever på Komvux) och jag känner att jag lär mig någonting nytt varje dag. Dessutom känner jag att jag blir utmanad och växer lite mer som person för varje dag som går. Trött som sjutton är jag, men så är det bara. Jag cyklar i princip varje dag till jobbet, det är ca. 2,5 km enkel väg, och som lärare står och går man väldigt mycket så jag får min vardagsmotion också :) Som ni hör, jag är väldigt nöjd. Hur det blir med jobb till hösten vet jag inte, men nu visar jag upp mig och gör mitt bästa på den här skolan och förhoppningsvis ser någon det och låter mig stanna kvar till hösten ;)


Dagens tips: om man letar efter en fin present till bästa kompisen eller kanske en Mors-dag-present (Mors dag är den 29/5) ska man gå till Lotta Design i Linköping. De har en massa superfina smycken! Om man inte hittar något färdigt kan man plocka ihop ett smycke själv eller göra en beställning på en egen design. Jag kan gå in dit bara för att titta på allt det fina och tänka på hur jag vill designa smycken :) Dessutom är personalen supergullig!