onsdag, april 27, 2011

It's here!!!!

Min vackra brudklänning är nu i min ägo!!!! Den blev levererad i ett smidigt fyrkantigt paket, så den är lite skrynklig än så länge. Inte så konstigt kanske om den fraktats från Kina. Nu hänger den fina skapelsen på kroken i vardagsrummet för att "hänga ut sig". Jag var ju bara tvungen att prova den och den sitter som en smäck! Bra måttat mammsen :)

Nu behöver jag bara en underkjol så att kjolen kommer ut lite mer...

Klänningen ska få flytta ut till mamma och pappa ett tag. Vi har tyvärr inte någon bra förvaring för den.



Vaddå? Ville ni se den? Haha, den kommer inte att visas före bröllopet! ;)

tisdag, april 26, 2011

Långvik

Idag började jag mitt långtidsvikariat på en skola mitt i stan. Jag fick erbjudande om vikariatet för några veckor sedan och trodde att jag hade bloggat om det, men tydligen inte.
Jag ska i alla fall jobba som vikarierande SAS-lärare på en och samma skola fram till den 10 juni! Har inte fått alla tider från rektorerna än så mitt schema är inte helt spikat, men jag tror att det blir bra. Det är ju massor nytt att tänka på och lära sig när man kommer till en ny arbetsplats men alla kollegor är jättesjyssta och jag kan fråga vem som helst om vad som helst.

Jag var ganska nervös för att inte hitta något annat jobb då jag sa upp mig från skolan i Mjölby, men se, allt löste sig till det bästa! :) Det känns så skönt att ha ett jobb här i stan :) Dock måste jag börja söka jobb snart igen så jag vet vad jag gör i höst....

måndag, april 25, 2011

Aningar om den kommande stora dagen

Min fina vita klänning är i Tyskland nu och T tror att den kommer till oss i veckan!!!! Så himla häftigt att få hem sin egendesignade bröllopsklänning! Nu håller vi alla tummar och tår för att alla mått stämde och att den sitter som en smäck ;)

Dessutom tror jag att jag har listat ut en grej om möhippan som syrran håller på att planera. Vad det är jag listat ut tänker jag inte säga för jag vill ju fortfarande bli överraskad ;)

En liten bit av den fina vita...

söndag, april 24, 2011

Påsklovsveckan i bilder

Nu är vi hemma igen och kommer att vara så tills vidare :)
Här kommer lite bilder på vad vi har haft för oss under den lediga veckan.

Vi åkte till Stockholm i tisdags.

T var pepp innan bion i onsdags. Vi såg westernfilmen True Grit.
Den var riktigt bra!

Vi träffade våra "besties" H&M på torsdagen och njöt av sol och mat på TGIF's uteservering. På fredagen innan vi åkte hem träffade jag min barndomsvän J och käkade lunch.
Riktigt mysigt med dessa kompisdagar!

Lördag förmiddag åkte vi ut till Unön. Underbart väder!

Syrran och hennes kompisar G&I kom också ut och hade med sig sötisen Gina.

Vi åkte hem i eftermiddags med G&I och syrran. Packade upp och gick sedan en härlig promenad i solskenet! Skönt att vara ledig imorgon också för jag behöver hinna med ett par saker innan vardagslivet drar igång igen...:)

fredag, april 22, 2011

Hem och vända

T och jag har varit i Stockholm några dagar, därav dålig uppdatering. Vi kom hem idag och packar bara om för att i morgon åka ut och fira påsk med familjen på landet. Jag skriver mer när jag kommer hem igen.

En sak bara, min vackra vita klänning skickas från Kina imorgon!!!


GLAD PÅSK

måndag, april 18, 2011

Livet på landet

Det har varit underbart ute i stugan! Istället för att beskriva med bara text kommer här lite bilder kombinerat med text :)

Vi gjorde riktigt kokkaffe med färskmalda kaffebönor. Hur många vuxen(pensionärs-)poäng är inte det då?

Jag hjälpte föräldrarna med att olja in trappan (och trallen och utemöblerna...).

Blåsippor ute i backarna stod

 Vårutsikt

Dotter och mor njöt av solen, men det hade kunnat blåsa lite mindre

Underbara dagar, underbara kvällar

lördag, april 16, 2011

Lugna lördag

Vickade onsdag-fredag, på högstadiet igen. Det har varit roligt men lite rörigt...;)

Igår kl.14.30 slutade den sista lektionen och påsklovet började! På kvällen gick hela familjen och åt på Sol&Ris och sen gick jag, syrran och pappa på "En mor till salu". Jag hade nog skrattat mer om jag inte varit så förbenat trött! Det var i alla fall jättetrevligt! Tack för julklappen mamma och pappa!

Idag lämnar jag betongen och åker med mamma och pappa ut till stugan. Har packat ner två böcker, nya numret av Damernas värld (som T gett mig) samt utskrifter av Maciej Zarembas artikelserie Hem till skolan, så här ska läsas. Vet dock att pappa har tänkt sätta mig i arbete så vi får väl se hur det går med läsningen. Ska hur som helst bli jätteskönt att komma ut på landet! :)

 Hade ingen vårbild från stugan så det fick bli en höstbild istället

måndag, april 11, 2011

Röd om näsan

Vilken perfekt dag att vara ledig! Jag och E köpte kaffe och klägg i Baljan och satte oss ute i solen i Amfi. Njöt av solen och pratade bort tiden. Det hettar ordentligt i kinderna nu så imorgon lär jag väl vara som en kräfta i nyllet! Aprilsolen är stark men alldeles, alldeles underbar!

söndag, april 10, 2011

Zumba Wii

Redan 2009 började jag prata om att börja med Zumba och nu har jag hållit på ett tag. Jag har ju kört länge med DVD-skivorna på Xboxen, men jag lärde mig stegen ganska fort och visste vad instruktörerna skulle säga och göra så jag tröttnade lite. Min fixare till fästman fixade då Zumba-spelet till Wii, som heter Zumba Fitness. Det funkar ungefär som mitt favoritspel Just Dance med att man imiterar vad personen på skärmen gör och så får man poäng för hur bra man gör stegen. Egentligen ska man ha ett Zumba-bälte att stoppa handkontrollen i och jag har inte fått tag i något sådant ännu, så tills vidare håller jag kontrollen i handen. Det funkar men det blir ju inte samma sak som att ha båda händerna fria. Så om ni ser ett sådant här bälte till ett hyfsat pris någonstans kan ni väl höra av er?

Idag körde jag iaf 45 minuter Intermediate-programmet och alla mina favoritlåtar var med där och jag blev gööörsvettig! I trailern för spelet är mina favvolåtar El Amor och (You make me) Feel like dancing med :)

fredag, april 08, 2011

Friday, I'm in love!

T och jag firar 6 år och 11 månader tillsammans idag. Det firas med tacos och myskväll i soffan :)
Allt gick jättebra på vicket idag igen. Jag kom på att jag är dubbelt så gammal som mina elever...fast det sa jag såklart inte till dem ;) Jag ska tillbaka till samma skola nästa vecka också. Himla skönt att veta vart man ska :)
Fikadaten med Belle var liksom den stoooora pricken över i! En massa catch-up-snack och skratt. Min fina fina vän! Som sagt, nu får det inte dröja så länge tills vi ses igen. Det känns som att vi träffades oftare när du bodde i Värmland ;)
Våren är här och jag har fotat våra fina krokusar i trädgården. Jag blir lycklig av krokusar och så är det ju så himla kul att fota så det blir jag också lycklig av!

För att önska er en trevlig helg kommer här en underbar låt som sammanfattar veckan!

torsdag, april 07, 2011

Skryt

Jag har redan delat med mig av detta på Facebook men jag tänkte skryta lite här med ;)

Hade engelskalektion idag. Eleverna droppade in och jag hejade på svenska, men så fort lektionen började bytte jag till engelska. Det är ju engelskalektion och då pratar man engelska, right? Tog närvaron och började ge instruktioner för dagens lektion. Någon frågade om något och då förklarade jag på svenska. Plötsligt hör jag då någon säga "Va'? Är du svensk?".

När vi ändå är inne på ämnet fick jag igår frågan "Är du från USA?"  ;)

De här två händelserna gör mig bara mer säker på att jag valt rätt yrke och rätt inriktningar.

Hello! I'm your English teacher.

onsdag, april 06, 2011

En regnig start

Idag var jag back in business och vickade igen! Cyklade till skolan i regn och trodde att det skulle bli en dålig dag. Hade engelska och svenska på högstadiet. Alltså, var man så liten när man gick i högstadiet? Jag tyckte i alla fall att jag var jättevuxen! :P Hur som helst var det jätteroligt med högstadieeleverna och jag ska dit även imorgon och på fredag. Skönt med lite kontinuitet mellan varven.
När jag skulle hemåt sken solen och trots motvinden Allan var jag glad och nöjd när jag kom hem. Till middag blev det krämig och god grön ärtsoppa.

Att jag och min underbara vän Belle lyckades hitta tid för en date satte liksom bara ännu mer guldkant på dagen!

söndag, april 03, 2011

Ögoninflammation

Jag började känna mig bättre från förkylningen men i morse tyckte min kropp att jag inte varit sjuk tillräckligt så den tyckte att en ögoninflammation passade i mitt vänsteröga. Vi skulle ha åkt med familjen till Hornborgasjön och tittat på trandansen (vårtecken!), men med ett rinnande, värkande, kliande och rött öga fick vi snällt stanna hemma :(
Jag har droppat ögondroppar, tagit allergitablett och värktabletter och vilat ögat hela dagen (dvs sovit) och det börjar bli lite bättre, men jag har sjukanmält mig från jobb för imorgon. Så j-la träligt!

fredag, april 01, 2011

Sicko

Natten mellan onsdag och torsdag slog någonslags sjukdom ner i min kropp. Torsdag morgon försökte jag komma iväg till jobbet men det gick inte. Ont i halsen, tok-ont i huvudet, yr och alldeles svag i benen så det blev raka vägen tillbaka till sängen. Har sovit och sovit och sovit och är fortfarande trött och uschlig. Hatar att vara sjuk. Jag vill ju jobba!