söndag, januari 30, 2011

Bröllopsmässa 2011

Idag var vi på Bröllopsmässa igen. Den här gången var vi lite mer förberedda och hade till och med lite frågor att ställa till vissa av utställarna! Det hela tog plats i Cupolen i Folkets Park och vi var där bara en kvart efter att de hade öppnat, vilket var jätteskönt. Då fanns det gott om plats att röra sig på och utställarna hade tid att prata och dela ut goodie bags ;) Senare, när vi gick tipspromenaden (man kunde vinna en massa grejer till bröllopet, men någon sådan tur har jag aldrig), och precis innan vi skulle gå hemåt var det mycket trängre! Det var i alla fall en riktigt bra mässa och vi fick hem en hel del goodies :) 

I byggnaden bredvid Cupolen var det utförsäljning av jackor, ullunderställ, vantar, kuddar, täcken och mycket mer. Jag fick en softshell-jacka av T som jag kan ha i vår/sommar! :) Tyvärr var alla herrstorlekar slut så T fick ingen jacka.

Dagens mäss-skörd

Min jacka

Måste strax gå och lägga mig. Dags för en ny jobbvecka!

lördag, januari 29, 2011

Uppsatsen godkänd

Idag trillade det äntligen in poäng i LADOK och jag fick godkänt på uppsatsen! Allt jag känner är lättnad. Jag hade verkligen inte orkat med en komplettering nu när jag börjat jobba. Jag har inte fått poängen från Essä 2 inrapporterade än, men så fort jag har fått in dem ska jag sätta mig ner och skicka in alla examenspapper!

Mina poäng i LADOK (so far...):
Summa totalt: 421
Summa totalt slutförda kurser: 405

tisdag, januari 25, 2011

Andra veckan

Är inne på andra veckan som lärare nu. Mycket tankar som ska tänkas och beslut som ska fattas. Pendlingen (2 timmar varje dag) tar verkligen på krafterna. Hur orkar folk träna? Hur hinner folk vara med sina barn?
IBS-magen har kommit tillbaka nu när stressnivån höjs. En känsla av otillräcklighet infinner sig. Blir man någonsin kvitt den?

måndag, januari 17, 2011

Första dagen

Första dagen på veckan. Första dagen som jag känner att jag inte behöver gå till universitetet. Första dagen på nya jobbet.

Träffade rektorn efter lunch. Pratade schema och lön. Fixade praktiska grejer såsom nycklar, dator och arbetsrum. Träffade kollegorna i arbetslaget. Fick information, information, information. Gick förbi och hälsade på arbetslaget jag var hos på VFU:n i våras.

Gick mot tåget runt kl.15. Inställt. Buss istället. Buss = 1 h. Tåg = 20 min. Lite träligt...

I morgon börjar jag jobba!

söndag, januari 16, 2011

Färdig?

Nu är jag lugn igen ;)

Jag var verkligen supernervös inför torsdagens seminarium. Har nog aldrig varit så nervös. Jag kunde inte äta och innan jag gick hemifrån skakade jag nästan. Det var himla tur att jag hade bokat fika med E & F innan seminariet. De lugnade ner mig lite. Jag var först ut med att opponera och det gick jättebra! Sen fick jag lite ledigt innan det var dags för opponenterna att ta sig an min uppsats. Jag fick mycket kritik från dem och en hel del kritik från examinatorn också. Kände mig ganska värdelös. Var uppsatsen verkligen så dålig? Jag hade ju tänkt sitta kvar på universitetet efter seminariet och "rätta" det som opponenter och examinator anmärkt på, men E & F tyckte att jag skulle gå hem, läsa igenom vad de skrivit och ta nya tag nästa dag istället. Så det gjorde jag. Gick hem och fick en massa kramar och pussar av världens bästa sambo och fästman. Han läste igenom kommentarerna tillsammans med mig och fick mig att inse att det inte var så "blodigt" ändå. På fredagen satt jag och E i en datasal på universitetet. Jag pillade med uppsatsen tills jag kände mig nöjd och sen gick vi hem. På kvällen kom E & F hit. Vi käkade pizza, spelade TV-spel och gick en sväng på [hg] och hade superkul! :)

Idag gick T och jag till universitetet och skrev ut slutversionen av uppsatsen och lämnade in den till examinatorn. Nu återstår bara att se om jag får godkänt. Jag har aldrig haft omtentor eller andra rest-uppgifter på Lärarprogrammet, så det skulle vara lite ironiskt om jag inte fick uppsatsen godkänd.

onsdag, januari 12, 2011

Nervöööös!

I våras, när jag och E la fram vårt examensarbete, var jag inte alls nervös (kanske lite bara). Imorgon lägger jag fram en uppsats som jag skrivit själv och jag är så j-la nervös! Tänk om jag inte blir godkänd? Tänk om opponenten totalsågar min uppsats så att jag måste skriva om det hela? Jag orkar inte!!! Jag är så skoltrött. Jag vill bara lägga fram, bli godkänd, ta ut min examen och börja jobba. Är det för mycket begärt?

Jobbletandet är i alla fall över för den här gången. Jobbet jag sökte i Mjölby kommer att bli mitt. Dessutom blir det heltid, och inte bara 50%. På måndag ska jag dit och ordna med pappersarbetet, och förhoppningsvis träffa kollegorna. Så även om jag inte blir godkänd på uppsatsen så har jag ett jobb och det är väl bra, eller? Egentligen inte ;)

Wish me luck, håll tummarna och keep your fingers crossed! Imorgon kommer jag att bli manglad...

måndag, januari 10, 2011

Saker och ting faller på plats

Idag fick vi det glada beskedet att en bekant till familjen kan viga oss! Känns helt underbart att det är kirrat! :) Jag har en lista med när man ska göra vad till bröllopet, men den har vi frångått för längesen.We do it our own way! :)

Nej, just det...det skulle inte bli någon bröllopsblogg ;)

söndag, januari 09, 2011

Just Dance!

Min underbara fixare till fästman har gett mig ett dansspel till Wii-konsolen, Just Dance 2. Det är så himla roligt! Jag gillar att bli svettig utan att känna att jag tränar. Jag vill bara ha kul! Och Just Dance är jättekul, man blir jättesvettig och jag har konstant träningsvärk (eftersom jag spelar varje dag)!
Jag fick det i onsdags och har redan jobbat mig upp till 14000 "sweat points". Idag såg jag till att köra alla de låtar som jag inte kört, men så har jag ju mina favoriter också. Detta är en av dem:


T har lovat att jag ska få Just Dance 1 också så att jag har lite fler låtar att dansa till ;) Kom hit och prova vet ja :)

lördag, januari 08, 2011

Alfahannen

T fick denna i julklapp av sin bror, men jag la beslag på den direkt.

Fakta
Författare: Katarina Wennstam
Antal sidor: 365
Utgiven: 2010

Jack Rappe är en av Sveriges mest kända skådespelare och han har även gjort karriär i USA. När Emma Wahl får chansen att spela mot honom i en film svävar hon som på moln. Under inspelningens gång blir de mer än bara kollegor, fastän Rappe är minst lika gammal som Emmas pappa och fastän han ibland behandlar henne som sin leksak. Rappe "leker" med henne, ända tills den ödesdigra dagen då allting går fel...

Wennstam har gjort det igen. Efter Smuts och Dödergök kommer en tredje bok som handlar om hur män förtrycker kvinnor, även i vårt jämställda Sverige. Denna gång handlar det om män i film-och-teaterbranschen, vilken hon menar "bär på ett tungt arv av kvinnoförakt" (Wennstam, 2010:366) . Wennstam bakar på ett snyggt sätt in fakta i en roman, och trots att historien är påhittad så har hon i sin research hittat historier som liknat Emmas och som inspirerat henne till att skriva Alfahannen.

Betyg och motivering till betyg: 8. Återigen så tror jag att man måste vara ganska stark för att orka sig igenom denna bok. Jag var tvungen att lägga den åt sidan för att jag mådde illa av vissa avsnitt.

(Betygsskala 1-10 där 1 är "borde inte getts ut", 5 är "godkänd" och 10 är "fantastisk")

torsdag, januari 06, 2011

Hur man inte lämnar in en uppsats

Kom nästan precis hem från en jobbig tur på universitetet. T var snäll och följde med mig upp dit för att skriva ut och lämna in seminarieversionen av uppsatsen. Ingenting gick som jag hade tänkt mig! Först var min favoritdatasal (med bästa skrivaren) stängd. I den andra datasalen gick det att skriva ut men där fanns det inga häftklamrar i häftapparaten. Bara att köra på Followprint och gå till D-huset för att skriva ut i en skrivare som kan häfta också. Då var det problemet löst. Tillbaka till Key-huset för att lämna uppsatsen i handledarens fack, men dörren dit in var såklart låst! Det är ju röd dag och då är "alla" lediga. SUCK! När de sätter en deadline och vill att man ska lämna in i tid så ska det väl ändå finnas möjlighet att lämna in även om det är en röd dag?! Så nu måste jag tillbaka till universitetet imorgon för att lämna in uppsatsen. Irriterande? JA!

Ska maila ut den till alla som ska på seminariet och till Urkund idag i alla fall.

Jag är så glad att jag ska börja jobba i vår!!!!!!

onsdag, januari 05, 2011

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Den här fick T av mig i födelsedagspresent, men jag lånade och läste den innan honom.

Bild från Adlibris
Fakta
Författare: Jonas Jonasson
Antal sidor:391
Utgiven: 2009

På sin hundraårsdag bestämmer sig Allan Karlsson för att rymma från äldrehemmet. Han kliver helt sonika ut genom fönstret. Han är på rymmen från äldrehemmet. På Malmköpings resecentrum lägger han beslag på en väska som senare medför att han får både brottslingar och polisen efter sig, men han träffar också på människor som blir vänner för livet. 

Allan Karlssons rymning från äldrehemmet fungerar som en ramberättelse i denna tokroliga historia. Man får som läsare bakgrundshistorian om Allan Karlsson och allt han varit med om och allt han orsakat i sitt liv, från att supa med president Truman till att bränna upp nästan hela Vladivostok. Den är skriven på ett sätt så att det är som att Allan Karlsson själv har dikterat alltsamman, Allan Karlsson framställs som en svensk Forrest Gump och hela boken är ett enda stort glädjepiller!

Betyg och motivering till betyg: 10. Älskade den från början till slut!
(Betygsskala 1-10 där 1 är "borde inte ha getts ut", 5 är "godkänd" och 10 är "fantastisk")

måndag, januari 03, 2011

Årets 2010...

Bästa plats: hemma faktiskt
Bästa årstid: våren och sommaren
Bästa val: nu när utbildningen närmar sig slutet, måste jag säga att jag valde rätt när jag valde Lärarprogrammet.

Jobb: sommarskolan för andra året i rad
Resa: båda Tallinn-resorna var jättemysiga, det var jättekul att åka på par-resa till Prag och Köpenhamnsresan var avkopplande och härlig!
Konsert: Jul i Folkton var fantastiskt bra!
Investering: ingenting just...

Fest: Trafikljustentakravallen var rolig, RAG/Lihtösen-sittningen med Cirkustema och Blåsets Luciafest var några höjdare, men vi har inte varit ute och festat så mycket.
Film: Inception, How to train your dragon, Hachiko – en vän för livet, Harry Potter och Dödsrelikerna del 1 och Kick-ass var riktigt, riktigt bra!
Låt: Lyssnade på väldigt mycket olika men ”Did you give the world some love” med Doris och "Toyota-låten" Free Design "Love you" är väl låtar som jag kommer förknippa år 2010 med.
Bok: Svärdet & Spiran, En värld utan slut, Katedralen vid havet, Kinesen, Dödergök och Smuts var några favoriter under året.  
Tv-program: På Spåret, Boardwalk Empire, True Blood, Kvarteret Skatan (gamla avsnitt), House, Landet Brunsås, Dexter och många fler...

Panik: får jag inget jobb?  
Besvikelse: Svenska som andraspråk 3-kursen
Roligaste: Tor visar upp mer och mer av sin spexiga sida
Sorgligaste: att sluta i Lihtösen (men ganska skönt också)
Mysigaste: att vara kattvakter för Arwen och Simba, fikastunder med vänner, hemmakvällar med Tor och familjemiddagar hos mamma och pappa
Elakaste: allt det som hände i Bjästa
Jobbigaste: att försöka fokusera på att skriva klart c-uppsatsen samtidigt som man försöker hitta ett jobb

Polare: Banani, Bellan, Lisa, Carro och Hanna som alltid finns där 
Gäng: har inte hängt så mycket i gäng, men jag får säga sommarskolegänget. Vilket team!
Förhållande: Tor såklart! 2011 firar vi 7 år och tar vårt förhållande till en ny nivå...
Nya vänner: E & F i SvA3-kursen. Skönt att veta att man inte är ensam om att tycka illa om utbildningen. 

Måste: hitta ett jobb.
Vill: flytta till en större lägenhet.
Ska: gifta mig!

Nyårslöfte: att peppa mig och Tor till att komma i form inför vår stora dag.