måndag, september 27, 2010

Att göra det man måste är inte alltid att göra det man vill

Inatt blev T's cykel stulen från cykelstället här på vår gård. Det var en 5 år gammal Biltema-cykel så den hade väl inget större värde men jag blir ju så arg. Skrev om detta på Facebook och min kloka vän Miss C kommenterade "Folk har så tråkiga liv att de måste göra det ännu tråkigare för andra". Det jag funderar över är hur folk uppfostrar sina barn? När jag var liten såg mamma och pappa till att "det här är A's och det här är K's" men om vi själva sedan ville dela med oss till den andra så gick det bra. Ska allt bara vara allas nuförtiden? Inget mitt eller ditt? "Det var ju bara en cykel", kanske någon tänker, "T har råd att köpa en ny". Ja det kanske han har, men varför har han råd och varför har inte personen som snodde den råd? Jo för att T jobbar! Vilket leder mig in på en annan sak som jag uppmärksammat idag. En av New York-fruarna, Madeline Hult Elghanayan har skrivit en bra debattartikel (som ni hittar här) i Aftonbladet om ungdomars ovilja att ta enklare jobb eftersom det är "under deras värdighet". Jag kollar inte på NY-fruarna men jag måste säga att äntligen är det någon som vågar säga något! Om jag var ung och arbetslös skulle jag hellre ta ett skitjobb än att leva på bidrag och jag vet att det är fler med mig som skulle göra det. Det är svårt att hitta drömjobbet direkt så varför inte prova och se hur det går. Man kanske upptäcker sidor av sig själv som man inte visste fanns!

söndag, september 26, 2010

Bröllopsmässa 2010

Det här kommer aldrig att bli en så kallad bröllopsblogg men T och jag är förlovade och vi har börjat planera bröllop så det kommer nog dyka upp ett och annat inlägg om just bröllop. Det här kommer bli ett sådant inlägg.

Idag var det Bröllopsmässa på Livgrenadjärmässen. Vi har varit på Lgm på bal för ett antal år sedan och det är en superromantisk lokal så den passar verkligen för bröllop och bröllopsmässa. Utanför porten stod en görsnygg lååång vit limo parkerad så vi visste direkt att vi var på rätt plats! :) Vi traskade uppför stentrapporna, hittade garderoben (det var det inte många andra som gjorde...) och gick runt bland alla utställarna. Det var jättebra att se vilket utbud som finns här i trakterna även om vi har tänkt anlita andra, bra att se att det finns många alternativ :) Vi fick smakprov på en himmelskt god jordärtskockssoppa och en jättegod pannacotta från Restaurang Viktor, såg bröllopsvisningen med olika teman såsom rock, strand och lyx, provade ringar hos Johansson&Schöttle, kollade i klänningskataloger hos Partyworld (ägaren kände igen mig fastän jag inte varit inne på PW på jättelänge!), pratade olika pappersfärger med Scrapbutiken och pratade med sminköser från Face Stockholm och Make Up Store. Vi pratade även länge med Tomas Kihlman som är en riktigt trevlig prick. Han sa bland annat att jag inte behövde gå ner i vikt inför bröllopet och att jag hade snygga axlar ;) Han tar verkligen kanonfina bilder och har roliga idéer så vi får se om vi anlitar honom. Han är ganska pricey och vi träffade en annan fotograf på mässan som hade en mycket bättre deal. Men vi har som sagt inte bestämt någonting utan vi kollar runt :) Vi var nog bra mässbesökare i alla fall, vi pratade med i princip ALLA utställare. Vi provsatt till och med i limon! :) Här kan ni se vilka som var utställare i år. Vi fick även med oss goodie bags hem och de innehöll flera bra erbjudanden, information och skönhetsprodukter (till mig).
Innehållet från goodie bags: schampooprover, balsamprover, pennor, magasin och produktkataloger, godis, putsduk, läppglans, guld&diamantputs, en liten bok om bröllop, rabattcheckar, ansiktskrämsprover...


Vi har även haft glädjen att få ha katterna hos oss i helgen. Här kommer lite bilder på underverken.
 Gostösen Arwen

 Mystjockisen Simba

Kort sagt, en riktigt bra helg!

fredag, september 24, 2010

Nu är det dags för fredagsmyyyyys!

Jag känner mig piggare men huvudet och bihålorna är fortfarande fulla (av gegg) så jag har jätteont i huvudet :( Inget plugg gjort idag heller alltså. Var på stan med H istället. Jättemysigt! Köpte en jätteskön hemma-mys-tröja som jag redan gosat ner mig i :)

Strax blir det fredagstacos och sen kommer mina favoritkatter hit, Arwen och Simba :) Arwen har ju varit här förut men Simba kommer till ett helt nytt plejs, det blir intressant att se hur han tar det. Ska ta en massa kort med T's digitala systemkamera. Photo session for cats!!! :)

Helgen kommer bli lugn men på söndag ska vi på en rolig rolig grej :D

tisdag, september 21, 2010

Snorunge


Jahapp, så fick jag den då. Höstens förkylning. T har varit lite småkrasslig ett tag men det var nog faktiskt mamma som smittade mig i helgen. Jag känner mig helt tjock i huvudet, har lite feber, näsan rinner och hostan börjar göra sig påmind. Blä för att vara sjuk! Jag blir stressad av att inte orka plugga samtidigt som jag måste få vara sjuk och ta det lugnt så att jag blir bra igen. Blir så arg för jag tyckte jag kommit igång med träningen och jag hade värsta braiga pluggplanen för denna veckan.

Ska sova/vila hela dagen imorgon så att jag i alla fall orkar gå på seminariet på torsdag.

måndag, september 20, 2010

Ett inlägg då...

Valet 2010. Jag vet inte vad jag ska tycka och tro.
Sa i ett tidigare inlägg att jag inte kommer säga mer om valet men jag vill bara uttala mig om valdeltagandet. Ingen av mina kompisar låg hemma på sofflocket, det är jag nästan helt säker på. Men 19,14 % av svenska folket valde att INTE rösta och det tycker jag är riktigt dåligt. Klyschigt att säga men att rösta är inte bara en rättighet utan också en skyldighet. Jag bryr mig inte om vad folk röstar på, alla har rätt till sin åsikt men när vi har demokratiska val i Sverige borde alla dra sitt strå till stacken och gå och rösta.

Skäms på er soffliggare!

söndag, september 19, 2010

Du sköna nya värld

Den här boken är en riktig klassiker som jag velat läsa länge och den passar ju bra att skriva om såhär på valdagen med tanke på framtiden...

Fakta
Författare: Aldous Huxley
Antal sidor: 210
Utgiven: 1932

Världen i en avlägsen (?) framtid. Människor föds inte på naturlig väg utan produceras i flaskor. De blir till människor av olika kategorier: alfa, beta, gamma, delta och epsilon. Alfa- och betamänniskor innehar de högre befattningarna i samhället, medan de lägre kasterna gamma, delta och epsilon är arbetarklasser. Man åldras inte utan man dör när de inre organen lägger av, men utsidan ser fortfarande lika ung ut. Gamla människor är onaturliga och äckliga, Människor blir hjärntvättade av segregerande propaganda. Människorna kontrolleras genom drogen soma. Enligt världskontrollörerna är allt bättre på det här sättet. Men är allt verkligen bättre?

Du sköna nya värld är en riktig klassiker som sagt och jag undrar varför jag inte läst den tidigare. Den innehåller så mycket som man kan fundera på och som man kan diskutera. Hur mycket av detta utopiska samhälle försöker människor skapa just i detta nu? Hur mycket av Huxleys påhittade samhälle är verklighet redan nu? Vad räknas som viktig och riktig kunskap och hur mycket kan människor försöka förändra världen för att "det ska bli så bra som möjligt"? Och sist men inte minst, vem bestämmer vad som är bäst för alla?

Betyg och motivering till betyg: 8. Boken tar upp många intressanta frågor och min framtidstro får sig en törn. Jag är imponerad över att Huxley hade en sådan fantasi! Dock är boken på vissa ställen alltför tung och filosofisk vilket drar ner betyget en smula.

(Betygsskala 1-10 där 1 är "borde inte ha getts ut", 5 är "godkänd" och 10 är "fantastisk")

måndag, september 13, 2010

Val om val

Usch vad dålig jag är på att blogga. Har ingen ork när jag sitter vid datorn flera timmar om dagen för att hitta uppsatser, litteratur och uppsatsämnen + läser en massa kurslitteratur till en kurs som jag redan är trött på. Är fortfarande inte helt säker på vad vi ska göra tills när men jag gör det lilla jag vet att jag ska göra och så får allt lösa sig sen. Orkar inte kontakta kåren och tjafsa. Det är min sista termin på Lärarprogrammet och jag vill bara bli klar och börja jobba!

Men men...idag gick jag och T för förtidsröstade och det kändes mycket bra. Jag tänker dock inte avslöja vad jag röstade på, hur jag tänker och vad min inställning till politik är. Det är ju också ett val. T och jag har diskuterat en hel massa fram tills idag och kollat på diverse debatt-och-valprogram så jag tycker nog att jag gjorde ett genomtänkt val i alla fall. Blir spännande att se hur valresultatet blir! 

onsdag, september 08, 2010

Besviken

Jag trodde verkligen att den här sista terminen skulle bli sååå bra och rolig och jag var motiverad och allt. Och nu är jag bara less. Vi som läser sva 3:an på lärarprogrammet är inte många men ska det vara en ursäkt för att skyffla runt oss som de vill? Vi har inte fått något schema från vår kursansvariga i Sva3, men vi har fått ett schema i den kursen vi ska läsa tillsammans med svenska 3. Det vi gör med svenska 3 gör de i sva 3 på halvfart så det är osäkert om vi ska läsa  med dem överhuvudtaget. Idag sa G (läraren i den kombinerade sva3/svenska 3-kursen) att vi ska skriva C-uppsats, men kursansvariga för sva3 har fortfarande inte sagt nåt så vi är fortfarande osäkra. Till nästa vecka ska vi skriva ett PM om vad vi har tänkt med vår c-uppsats. Jamen vi vet ju inte ens om vi ska skriva en c-uppsats!!! Jag blir nervös och mår dåligt av detta ostrukturerade sätt!! Jag behöver konsekvens, struktur och organisation. Eftersom vi inte vet någonting om någonting kan man ju inte heller förbereda sig...otroligt frustrerande.

Ska snacka/plugga med E imorgon. Det behövs...

söndag, september 05, 2010

Näääääeeee

Jag känner inte för någonting idag. T har smittat mig med sin förkylning vilket har gett upphov till ett munsår, så jag känner mig både hängig och ful. Inget roligt alls!

Har orkat läsa några sidor avhandling idag, trots att vi kom hem sent igår. Vi var på kräftkalas hos våra vänner H&M. Sååå mysigt! De hade lagat en massa gott och vi spelade brädspel fram till 02.45!!! :) En kväll helt klart värd att minnas...:)

Nu ska jag göra i ordning lite honungsvatten och sen sätta mig och läsa lite. Vill inte vara sjuk!!!

torsdag, september 02, 2010

Hip Hop Abs

Nu är jag igång med hemmaträningen och har hittat ett roligt komplement till Zumban, Orbitreken och promenaderna, nämligen Shaun T's Hip Hop Abs.

Om zumban släpper fram latinan i mig så kommer min wannabe-girl-in-da-hood fram med Shaun T. Han är en skön snubbe som gör att man ger allt av tilt, tuck and tighten ;) Och med rolig musik att dansa till såklart!
Till skillnad från Beto som leder Zumban och som bryter på spanska hela tiden snackar Shaun T riktigt härlig amerikanska. Big bonus! :)

Sen hur man ser ut när man kör det är en helt annan sak....huvudsaken är att det är roligt!

 The man...
(Bild härifrån)

Första dagen på den sista terminen

Idag började då äntligen min sista termin på Lärarprogrammet. Känns skönt att ha något att göra igen! Två veckors ledighet när alla andra börjar jobb och skola funkar inte för mig. Jag har varit sååååå uttråkad! Tyvärr kommer vi inte ha så många schemalagda timmar i denna kursen, men jag och E har sagt att vi ska träffas och plugga tillsammans så att vi får någon slags daglig rutin ;)

Vi läser tillsammans med de som läser kursen på halvfart så det var något förvirrat idag på uppropet. Vem som ska göra vad tills när var nog den stora frågan. Jag hoppas iaf på att få skriva C-uppsats istället för att göra en läskurs, men det är fortfarande oklart enligt kursansvariga. Även om det var förvirrat på uppropet så fick jag åtminstone klarhet i litteraturen som behövs och vad vi ska göra första veckorna så nu är det bara att sätta igång. Beställde precis böckerna från Lycknis och det är nästan sorgligt att det var sista gången jag beställde kurslitteratur ;) Dock tror jag att jag kommer få användning av flera av böckerna i framtiden, bland annat en jättebra grammatikbok som en av mina VFU-handledare använde sig av.

Nu ska jag gräva fram mina gamla Svenska-som-andraspråksböcker och se om jag kan komma på något roligt grammatiskt problem. Wohooo :)

onsdag, september 01, 2010

Vår egen asiatiska gryta

En riktig klassiker som vi har modifierat lite. Kanongott såklart!

Ingredienser
Grytbitar eller annat kött
Gul lök
Morötter
Paprika
Bambuskott på burk
Skivade vattenkastanjer  på burk
Olivolja
Kokosmjölk
Grön curry
Woksås
Japansk soja
Thai Sweet Chili-sås
Salt&peppar

Gör såhär
Skär allt i lagom stora bitar. Stek kött och grönsaker i olivolja. När allt har fin färg och konsistens, häll i kokosmjölk, soja, woksås och Thai Sweet Chili-sås och låt puttra lite. Smaka av med grön curry, salt och peppar. Servera med ris och toppa allt med salta jordnötter.

Youmie!

Börja med skolan...

Såhär i valtider är det ju roligt att visa vad man tycker. Därför har jag beställt en knapp från Lärarförbundet.
Gör det du också!