onsdag, juni 23, 2010

Vi är riktiga miljöpartister...

...det var vad T kläckte ur sig ikväll efter att vi varit på bakluckeloppis i Folkets Park, bakat bröd (i bakmaskinen) och gjort saft på våra rabarber. Han är ju rolig ibland alltså ;)

En flaska hemmagjord rabarbersaft

Jag har inte orkat blogga senaste dagarna. Jag började med sommarjobbet på sommarskolan måndagen den 14 juni och har kommit hem alldeles för sent varenda dag. Hjälp, jag börjar bli som min mamma! Men vad ska man göra när det inte finns något material att planera utifrån utan man måste skapa allt material själv? Imorgon är sista dagen på period ett. Det har varit två jätteroliga veckor! Jag känner mig mer och mer säker i min lärarroll och ungarna är jättego'a :) Nu ser jag iaf fram emot fyra veckors ledighet. Den ska spenderas i Tallinn, Köpenhamn, Stockholm, Hälsingland och så hemma i Linkeboda :)

lördag, juni 12, 2010

Stolt!

T har klarat av alla poäng på första året på I-programmet och jag spricker nästan av stolthet! Det verkar som att han äntligen har hittat rätt program :)

Jag och E hade vårt seminarium igår där vår och en annan uppsats behandlades. Vi tyckte att vi blev ganska hårt kritiserade men när vi sen satte oss och gjorde alla ändringar var det inte så mycket. Skönt! Ska lämna in den nya versionen i veckan som kommer och sen får vi förhoppningsvis betyget innan midsommar. Det viktigaste är ändå att terminen är slut, att vi har klarat alla poäng (troligtvis) och att jag bara har en termin kvar på Lärarprogrammet! :)


Ikväll ska vi fira med H&M, grillning och skumpa :)

torsdag, juni 10, 2010

Gratisbio.se

T har länge samlat poäng på Gratisbio men jag har inte insett hur bra det är förrän nu.

Både T och jag tycker om armbandsur. Det är en snygg och lättburen accessoar och jag älskar min vita Citizen-klocka som jag fick av T i present för några år sen.

T och jag med digitala armbandsur

Nu har jag dock blivit sugen på en lite mer färggrann klocka och döm av min förvåning när Gratisbio hade ett erbjudande på två nummer av Veckorevyn och en orange eller en rosa klocka + en randig topp för ca.90 spänn! Jag loggade direkt in på Gratisbio och beställde en rosa klocka så nu får jag en cool klocka, en topp, två tidningar + några poäng på mitt konto på Gratisbio.
Tack för tipset älskling!

Erbjudandet

Så fort jag fått premierna ska jag försöka komma ihåg att lägga upp en bild :)

måndag, juni 07, 2010

Tänka framåt

På fredag lägger jag och E fram vårt examensarbete. Sen har jag bara höstterminen kvar på Lärarprogrammet. Det känns jätteskönt men samtidigt jätteläskigt. Lilla jag kan ju inte vara färdig, jag måste ju lära mig så mycket mer! Jag vill kunna allt om andraspråksinlärning, engelsk syntax, SFI-nivåer, engelska dialekter och mycket mycket mer! Det är tur att jag har hösten på mig att inse att jag snart är färdig. Hade inte pallat att vara färdig nu ;)

I och med att utbildningen går mot sitt slut börjar även mina CSN-veckor ta slut. Jag har ju varit student på universitetet sedan 2003 med endast en termins uppehåll så studiestödet har runnit iväg. Jag har 13 veckor kvar som jag kan ta ut. Fick ett bra tips från en kär vän att ta ut dem mot slutet av terminen så att jag inte blir återbetalningsskyldig direkt i januari när jag tar examen. Detta betyder att jag kommer leva av sommarjobbspengarna (tack och lov att jag fick sommarjobb i år igen) och T fram till och med slutet av oktober. Det blir att äta havregrynsgröt morgon, middag, kväll efter sommaren alltså ;) Har funderat på att försöka ta något vikariat i höst och plugga samtidigt men jag vill hellre fokusera på plugget och bara bli klar. Det blir lite fattigt men jag får se fram emot att få jobb med fast lön och slippa leva på bidrag och lån ;)

Synd att dessa små papperslappar ska styra livet så mycket