söndag, april 25, 2010

Gillar't

...livet alltså. Jag har en underbar fästman, helt fantastisk familj och de bästa vännerna som finns i hela världen! Jag har tak över huvudet, kläder på kroppen och mat för dagen. Jag får göra (nästan) vad jag vill och jag lyckas hyfsat med det också. Jag är tacksam för att jag får leva :)

Helgen har varit kalasbra! Vi inledde fredagen, så som det sig bör, med fredagstacos och soffmys. Jag fick sova ut på lördagsmorgonen (även om jag ändå vaknar runt 7-snåret även på helgerna) och kunde bara chilla tills Belle kom och hämtade mig. Vi drog en runda på stan men förutom ett par örhängen för 25:- köpte jag bara saker jag behövde, typ allergimedicin. Vi käkade lunch på stan och gick sedan hem till Belle för fika och välbehövligt prat (och lite skvaller) :) Jag gick tillbaka till stan på kvällen och mötte T. Vi åt middag på Yogi (lite för kryddstarkt om du frågar min mage) och gick sen på bio och såg Kick-ass. Det var en riktigt bra film om man gillar action, komedi, Nicolas Cage, tuffa småtjejer, söta nördar och ganska mycket blod...vilket jag gör! :) Att den sen faktiskt tar upp viktig sak, civilkurage, gör ju inte saken sämre!

Bild från Collider

Idag började vi dagen ute i solen i vår lilla trädgård. Vi rensade bort allt gammalt ogräs och annat bös från landet och sen vände T upp alltihop (min lilla starka karl!) På med ny jord och sen såg det ut som att det aldrig vuxit något där, förutom vallmoplantan som vi lät vara kvar! Vi sådde gräslöksfrön i landet och en kruka med krassefrön som vi kommer att ha inomhus. Jag la persiljefrön i blöt så att vi kan plantera dem i veckan och vi sådde fyra krukor och tre yoghurt-hinkar med myntafrön! Här ska det odlas! :) Det är så himla kul att ha små projekt tillsammans med T...;)
Sen behövde T plugga och jag hade tråkigt så jag tog tag i mitt "pluggbord". Rensade bort en massa papper och ställde undan PA3-böckerna (eftersom jag ju klarat tentan). Nu har jag bara böcker, skrivblock och pärmar som har att göra med ex-arbetet på mitt bord! Så skönt! Ska jag bara hitta en dag för att ta tag i röran på mitt "riktiga" skrivbord....;)

Imorgon är det måndag och en ny vecka börjar. Undrar vad den har att erbjuda? :)

torsdag, april 22, 2010

Jiggidijiggjigg

Oj vad dålig jag varit på att uppdatera bloggen!

Jag och E skriver ju vårt examensarbete så jag är helt slut i huvudet när jag kommer hem om dagarna. Vi har haft några panikdagar då det känts som om vi kört fast men idag lossnade det igen så nu är vi på G :) Det är jätteroligt att skriva om det man själv valt men det är otroligt konstigt att inte ha några föreläsningar eller seminarier att gå på. Det är nu självdisciplinen kommer väl till pass! ;) Jag klarade hemtentan i PA3 så nu är det fullt fokus på examensarbetet hela våren. Förhoppningsvis lägger vi fram i början på juni.

Har redan "tipsat" om en bok idag så här kommer
Dagens musiktips: Anna Bergendahls album Yours Sincerely

Vildsvinet

Letade upp en roman i bokhyllan som jag haft på min "vill-läsa-lista".

Bild från: CDon

Fakta
Författare: Renzo Aneröd i samarbete med Karwan Faraj
Antal sidor: 292
Utgiven: 2007

Vildsvinet handlar om Zanko, en kurdisk kille som bor i Göteborg och som är ledare för ett kriminellt gäng. Han börjar dock att tveka på sin livsstil och söker svar efter livets stora frågor hos religionen. Där blir han dock indragen i än värre saker än han någonsin varit med om i sitt kriminella liv. Parallellt med Zankos historia får vi följa Zankos syster Dilsa och hennes kamp för att få vara som en vanlig svensk tjej, utan tvånget från familjens och hederns regler. Hennes historia visar dock att det inte är så lätt...

Jag hade höga förväntningar på denna bok efter att ha läst på baksidan men jag blev besviken. Boken känns spretig och otajt, många saker lämnas hängande i luften och personporträtten är tunna. Det enda som lyfter Vildsvinet är de starka, egensinniga och coola kvinnorna som vi ser i Dilsa och Dilsas mamma.

Betyg och motivering till betyg: 4. Läsvärd men inte så mycket mer. Boken tar upp viktiga ämnen och gör ett försök till ett inlägg i samhällsdebatten.

(Betygsskala 1-10 där 1 är "borde inte ha getts ut" , 5 är "godkänd" och 10 är "fantastisk")

måndag, april 12, 2010

Prag 9/4 - 11/4 2010

Här kommer en bildrapport från Prag-resan.

På planet ner till Tjeckien

Första ölen

Astronomiska uret

Torget. Mycket folk och fint väder!

Utsikt mot Karlsbron från båten

Lamppingviner på rad! Jag vill ha dem hemma :)

Utsikt över staden

We'll be back!

Jag blev glad av XL Mojito!

Alldeles för lång väntan på Flygbussen fick tummen ner...

Tack alla inblandade för en superhärlig resa! :)

tisdag, april 06, 2010

Bästa dagen!!!

* Började dagen med att lämna in hemtentan. Skönt att ha den ur världen!
* Med posten kom min deklaration och jag får tillbaka ett par tusen. Härligt med lite pengar!
* Innan lunch ringde rektorn för sommarskolan och erbjöd mig tjänst i år igen. Självklart tackade jag ja!
* Ikväll ska T och jag planera sommaren :)
* Jag är utvilad efter en härlig helg i Tallinn!

Såhäääär glad är jag!

Tallinn-rapport

Vi har haft en superhärlig helg i Estlands mysiga huvudstad! Vi tog inte med digitalkameran utan mobilerna fick räcka så det blev inte så många (bra) bilder. De kommer när vi tankat över dem till datormaskinen.

Vi åkte buss från Linkan i torsdags och tog buss från Centralstation till Värtahamnen. Väl där, i väntan på T's familj, planerade vi ett aprilskämt men det misslyckades eftersom familjen var sen på grund av trafiken så vi var tvungna att boarda färjan fortast möjligt. Efter lite meckande med vilka som skulle bo i vilka hytter intog vi färjans buffé. Jag åt nästan bara från fiskbuffén! :)

Fredag morgon ankom vi till Tallinns sadam (hamn) och vi tog en taxi till Pirita Top Spa Hotel. Jag och T fick ett rum med fantastisk utsikt över havet och Tallinn! Vi packade upp lite, köpte bussbiljetter och åkte in till Tallinn City. Övriga familjemedlemmar stannade kvar på hotellet och spa-ade. Vi åt sushilunch på en jättebra restaurang och sen promenerade vi runt, mest i Gamla stan. Vi letade upp de muséerna vi hade bestämt att vi skulle besöka men de var stängda på Långfredagen såklart :( Fikade på ett supermysigt fik där de hade handgjorda chokladpraliner, youmie!!! Åkte tillbaka till hotellet och gjorde oss fina för middagen som intogs på hotellets restaurang. Jag åt ceasarsallad (repris från förra året) och supergod lax med gurk-och-morotssallad.

Lördagen tog jag och T bussen in till stan igen. Vi gick först på Tallinns stadsmuseum som var jättefint och intressant. Efter lunch på den lokala hamburgerkedjan gick vi till Ockupationsmuséet. Det var också bra men jag tror att T uppskattade det mer än jag. Jag somnade nästan när vi tittade på en av muséets videosnuttar ;) Fikade och sen hem till hotellet för välförtjänt vila. Hela familjen åkte in till stan på kvällen för att äta middag på Olde Hansa, en medeltidsrestaurang som bör upplevas! Vi fick öl i lerkrus, åt på lertallrikar, servitörerna var klädda i medeltidskläder och hela restaurangen var upplyst av levande ljus. Så mysigt! Efter en drink på hotellbaren somnade vi gott.

På söndagen checkade vi ut från hotellet men vi stannade i Pirita. T och jag tog en promenad ut på piren och beundrade utsikten. När vi äntligen fick tag på taxi åkte vi till färjeterminalen och lämnade väskorna och sedan åkte vi in till stan. Vi åt lunch på Troika, en rysk restaurang, och sen åkte vi tillbaka till färjeterminalen. Jag, T och T's bror shoppade diverse alkoholhaltiga vätskor i en bordershop och sen gick vi på båten. Kollade taxfreen och slappade i hytten. Middagen åt vi på båtens ryska gourmetrestaurang och jag och T berättade om våra framtidsplaner ;) Efter middagen drog övriga familjen sig tillbaka medan jag och T tog en drink (eller två...) och kollade på showen i nattklubben.

I går morse kom vi tillbaka till Stockholm. Vi åkte till T's föräldrars lägenhet och åt lunch och sen tog vi bussen hem till Linkeboda. Jag sov som en stock på bussen och mina fötter uppskattade vilan!

Vi har haft en supermysig helg, som sagt, och jag är så glad att jag är en del av T's familj och att han är en del av min!