fredag, oktober 30, 2009

Weekend i storstaden

Vår vackra huvudstad ska få sig ett besök

Skrev klart den femte sidan i förmiddags så nu har jag tagit helg. Har inte alls packat min lilla svarta rullväska (med tillhörande portfölj) full, utan jag har plats till fynden jag hoppas på att hitta i Stockholm. Tåget går i eftermiddag och ikväll blir det middag och paketöppning med T's familj. Fjärilshuset på Haga samt en teaterföreställning är bokade, men annars hoppas jag att vi kan ta det lite lugnt och bara gå på stan, dricka kaffe och ta det lugnt. Jag har med mig pluggböcker men jag ska försöka koppla bort allt som har med skolan att göra, så att jag orkar resten av terminen.

Grattis på födelsedagen, älskade lilla mamma! :)

torsdag, oktober 29, 2009

Ville bara säga...

...att jag inte har bloggat på ett tag eftersom jag har suttit vid datorn och skrivit Term Paper i princip varje dag den här veckan. Man blir inte så jättepepp på att skriva så mycket mer då. Idag är jag i alla fall riktigt nöjd med mig själv, jag skrev ihop fyra sidor på mitt lilla paper så imorgon behöver jag bara skriva en sida till, innan jag kan skicka in detta första utkast till handledaren. Med tanke på hur bra det gick idag borde jag kanske få till 1 ½ sida imorgon :)

Wish me good luck :)

lördag, oktober 24, 2009

Tar det lilla lugna

Senaste dagarna har jag verkligen inte haft lust med någonting alls. Ingen inspiration eller motivation till mitt Term Paper, jag har bara pluggat sånt som kan "göras klart" typ översättningar och läsa skönlitteratur, om ens det. Har bara gått och längtat efter helgen.
Den här helgen har jag markerat som LEDIG i almanackan eftersom det är T's födelsedagshelg!

Att Lihtösens sittning inföll igår var ett lyckodrag eftersom jag planerat denna helg ledig så länge :) Vi hade skitkul i våra 80-talsoutfits (mammas färgklick till jacka gjorde succé!) och den halvtimmen som DJ'n spelade 80-talslåtar var klockren! Sen började han köra tråkiga clubmixar av dåliga dunkadunkalåtar så då stod vi i baren och snackade istället. Emellanåt kom det någon bra låt så att vi gav DJ'n en chans till...och en till...och en till...men efter att ha önskat alltifrån Michael Jackson till rediga svenska schlagers och inte fått våra önskningar uppfyllda drog vi hemåt vid 02-snåret. Vi hade iaf en himla rolig kväll, som vanligt i tösernas sällskap :)

Nyss hemkommen från 80-talsfesten

Ikväll blir det nachos och film här med T och RW, bara lugn och skön hemmakväll med trevligt sällskap :)

Ser fram emot imorgon. Jag ska fixa frukost på sängen till karln och jag hoppas han gillar sina presenter, jag tycker jag har lyckats ganska bra ändå :) Vi ska nog fika och gå på bio på kvällen också. Ska bli mys :)

måndag, oktober 19, 2009

Nytt med Melissa Horn


Jag är lite seg men såg precis på Spotify att Melissa Horn släppt nytt!!! Höstdeppiga melodier och hennes underbara texter och fantastiska röst, kan det komma lägligare? Blir lycklig av allt det där deppiga, hur konstigt det än låter. När vinden viner, löven ligger blöta på marken och det bara är kallt och grått då lyser Melissa upp i höstmörkret.

Nu blir det en kopp té och lyssna igenom nya skivan :)

(Hon ska tydligen på turné i höst, 18 november spelar hon på Sagateatern i Linköping. Någon som vill följa med?)

Duktig flicka :)

Det stör mig att jag missade det obligatoriska seminariet förra veckan, men jag ska prata med läraren idag och höra efter om det finns någon möjlighet att få göra det innan terminen är slut. Jag menar, det kan ju inte bara ha varit jag som varit sjuk från ett seminarium på hela terminen! Jag har ju hur som helst skrivit klart anteckningarna till det så det är bara själva seminariet som jag måste göra. Idag har vi poesiseminarie 2 och jag är frisk nog att gå på det iaf!

Jag har tyckt synd om mig själv i en vecka så nu tänker jag passa på att skryta lite. Vi fick in resultaten från Lingvistikhemtentan idag och jag fick *ka-tching* VG :) Hittills har jag bara fått VG:n inrapporterade i Engelska 3-kursen. Iofs har vi bara fått två kursbetyg inlagda i LADOK men ändå...5 hp VG i Engelska 3 gör iaf mig glad :D

En bra sak med att jag stressade som en tok med allt v.40 är att det är lugnare i skolan nu. Jag ska på handledarträff inför Term Paper imorgon och jag har gjort lite mer än vad man skulle till första handledarträffen så det är lugners där.
Jag har även läst ut boken som vi ska göra en grupppresentation om, vi skulle ha läst ut den till v.44 och jag är som sagt redan klar. Jag har till och med skrivit ner några punkter som vi skulle kunna bygga vår presentation kring! :)

Så förutom det där himla seminariet jag missade så kan jag ta det lite lugnt och bara njuta av att jag är så bra :)

tisdag, oktober 13, 2009

Influensa?

Nu har jag haft 38-39 graders feber i tre dagar så något plugg har det inte blivit. Både T och jag mår skit. Snörvlar och hostar och har ont i våra små halsar. T tycker att jag ska ringa sjukvårdsupplysningen men jag har ju ingen röst så då blir det svårt att prata i telefon.
Missade obligatorisk seminarium idag och om jag inte går på seminarietillfället imorgon måste jag ta igen det i vår! Känns ju lagom roligt.
Känns som om detta var en mycket dålig vecka att bli sjuk...

söndag, oktober 11, 2009

Uscha!

Ont i halsen, snorig, huvudet värker och jag tror att jag har lite feber. Inget roligt alltså! Har viktiga saker i skolan måndag, tisdag och onsdag men torsdag och fredag ska jag ta det så lugnt det bara går. Så typiskt att bli sjuk nu när jag hade kommit igång så bra med plugget, träning och allt. Nu kommer väl förkylningarna bara avlösa varandra precis som de brukar göra...

fredag, oktober 09, 2009

Helgkänsla

Trots att det bara är fredag idag så känns det som att helgen redan är här. Det kan ju ha att göra med att vi var på kravallen Intervallen igår så idag blev det en lugn dag :) Det var verkligen jätteskönt att få partaja lite, hänga med sköna polare och dansa av sig på dansgolvet! Det har ju inte blivit så mycket partaj senaste tiden på grund av allt pluggande och sen så har jag blivit lite snål också...:P

Fina fräcka flickor

På tal om plugget så känns det som att jag ligger i fas och kanske till och med steget före (ibland). Eftersom jag inte har jobbat senaste lördagarna har jag kunnat ägna helgerna åt plugg och på så sätt hunnit med allt som behöver göras. Jag har redan bokat handledarmöte inför Term Paper och bara det känns som ett stort steg på väg :) De två grupparbetena som startats upp känns inte alltför jobbiga eftersom de jag jobbar med har samma ambitionsnivå som jag. So it's all good!

måndag, oktober 05, 2009

Min coach

Det finns blogg-coacher, livsstilscoacher och arbetscoacher...men jag har min egen Engelska-coach. Tack vare Hanna orkar jag med dessa tuffa veckor i engelskan. Även om hon ibland glömmer bort hur hon gjorde i den och den kursen så kommer hon med goda råd och glada tillrop när jag behöver det som allra mest :) Tack för stödet vännen!

Bästa coachen!

Det skadar ju inte att hon är en av mina närmaste vänner också...:)