fredag, augusti 28, 2009

Sött

Min veckotavla blev lite finare natten mellan onsdag och torsdag.

tisdag, augusti 25, 2009

Terminsstart

Idag började jag äntligen skolan igen! Min sista engelskatermin, det är ju nästan sorgligt. Vi kommer (som vanligt på engelskan) ha fantastiskt bra lärare och jag har med mig en hel hög människor som jag läste engelska med 07/08.

Duktig student som jag är hade jag köpt och läst igenom kompendierna innan introduktionen idag. Jag var den enda! Jag hade också uppmärksammat att vi skulle läsa en History of English-kurs igen, men när jag tittade i kompendiet var det precis samma material som vi hade i Engelska 2. Efter introduktionen pratade vi "gamlingar" med kursansvarig och han verkade bli helt ställd över att vi var så många som redan hade läst HoE ;) Men han hade i alla fall en lösning, vi ska läsa Linguistics-kursen (som ingen av oss läst eftersom de gjorde om engelska-kurserna efter att vi var klara) tillsammans med fristående kurs och får på så sätt våra 3 hp som fattas. Det som är bra med detta är att vi läser mer i början av terminen men får mer tid över får våra "term papers" mot slutet av terminen! Hur bra som helst!

Jag tog fram pysselnerven i mig idag och piffade till mina block. Nu blir det mycket lättare att hålla reda på dem samtidigt som det blir mycket roligare att skriva anteckningar :)

Lite finare, mycket roligare

Ikväll är det München Hoben på A-hus-parkeringen. Det hörs dunkadunka och skrål ända in i vår lägenhet! Men men de små liven måste få ha lite skoj innan allvaret tar över *med tantröst*


Uppdatering några timmar senare: dunket gör att rutorna skakar och när man själv inte är på MH är det inte så kul. Att grannarna har fest gör ju inte heller att någon vidare studiero infinner sig. Ja jag är bitter och gammal! Inte ens i skogen fick man slippa dunket. MH-ljudet krockar med ljudet från någon spelning på Folkets Park och hela skogen dunkar. Kanske bäst att gå och lägga sig innan huvudvärken sätter in på riktigt?

Godnatt
//Bitter-Annie

måndag, augusti 24, 2009

Längtan efter vardagen

Har inte haft någon inspiration till bloggen senaste tiden. Kanske borde man nischa sig och skriva om något som man verkligen brinner för? Jag kanske skulle nischa min blogg till bloggen om engelsk grammatik? Det skulle väl vara jääätteroligt...eller inte.

Den här sista veckans ledighet har inte varit som jag hade tänkt mig. Det var jätteskönt att vara hemma hos mamma och pappa tillsammans med H, men de andra dagarna kände jag att jag bara måste fylla ut annars hade jag gått bananas! Så det blev kompisdejter, bio med familjen och kräftskiva med brudarna...bland annat.
Jag klarar inte av att gå ensam i lägenheten en hel dag (+kväll), T måste vara här. Ända sedan T började Nolle-P har det känts som om att vi inte har träffats "på riktigt". Det är därför jag längtar efter vardagslunken. Plugga 8-17, laga och äta middag (och se till att det blir matlådor) med T, kanske kolla på något på dumburken eller bara sitta och snacka och planera hösten och våren.

Tänk att man aldrig ska vara nöjd...

Take me home, country road

tisdag, augusti 18, 2009

Flitiga Lisa

Jag är som sagt ledig denna vecka och försöker få en del saker gjorda. Igår beställde jag några fler böcker till engelskan. Idag har jag sorterat upp och satt in alla sommarskolepapper i en pärm. Bra att ha allt samlat till nästa år! :) Eventuellt fortsätter jag lite senare med att sätta in min stora hög med papper från tidigare kurser i pärmar. T är ju ändå ute på Nolle-P-galej så lika bra att passa på. Har även hunnit läsa en bit i Heart of Darkness som vi ska ha läst till första litteraturseminariet.
Imorgon ska jag gå och klippa mig! Ska bli såååå skönt! Efter klippningen blir det lunch med H och sen åker vi hem till mamma och pappa. Eftersom det ska bli fint väder på torsdag ville vi vara nära vatten :)

Dags att ta tag i pappren och pärmarna igen...

söndag, augusti 16, 2009

Inspiration???

Mamma tycker att jag bloggar dåligt. Jag har ingen större inspiration.
Sommarskolejobbet tog slut i fredags. Eventuellt blir det samma gäng som jobbar nästa år. Jag hoppas på en del förändringar, men annars var det kul att bli tillfrågad igen :) Det har verkligen varit ett toppenjobb! Jag är så glad att jag såg den där annonsen och vågade söka :)

Mycket tankar i mitt lilla huvud. Tur att jag har en vecka på mig att tänka och filosofera innan engelskan drar igång med allt vad det innebär med term paper, litteratur, hemtentor och annat underbart ;)

fredag, augusti 07, 2009

Underbar vecka!

Nu har minsann solen hittat till Sverige igen! Det har varit en jättehärlig vecka på sommarskolan. Vi har tagit längre raster för att kunna vara ute mer och så har vi varit ute på utflykt till Vallamassivet. Superhärligt! :) Nu är det bara en vecka kvar med sommarskolan. På torsdag slutar eleverna och på fredag ska vi lärare utvärdera, städa och sortera alla våra papper. Vi har ett helt nytt läromedel med allt material vi har gjort själva! :) Ska passa på att kopiera allt så att jag har i min framtida lärarkarriär...

Imorgon blir det jobb på skoaffären och sen kräftskiva hos H&M på kvällen. Yum yum :)

Youmie!
(bild från tasteline.com)

Idag inträffade en helcool sak.

söndag, augusti 02, 2009

Inte alls sugen

...på att jobba imorgon.
Vart tog sommaren vägen?! Málagaresan som jag sett fram emot i nästan ett halvår bara *poff* så var det slut, dagarna i Härnösand bara rann iväg och vistelsen i Hälsingland försvann i en (eller ska det vara ett?) mmmbop. Varför går tiden så fort när man har roligt??!??

If I could turn back time...

Fästmannen och jag precis i början av sommaren