fredag, juli 31, 2009

Regnet kommer in över sjön


Vi är på Unön i några dagar och hoppas på finväder.Vi hann precis premiärbada (i Sverige,vi badade ju i Spanien) innan de mörka molnen började dra in!:) Snart ska vi få hemlagad blåbärspaj!

tisdag, juli 28, 2009

Hemma for good (i alla fall för ett tag)

I tre veckor har vi nu (av och till) bott i resväskor och det känns skönt att äntligen vara hemma.
Har inte kunnat eller orkat uppdatera så här kommer en snabb resumé.


Vi hade en dag med solsken i Härnösand och den spenderades till stor del "på plattorna" där vi försökte bättra på brännan.
Dagen efter solskensdagen gick vår färd söderut till pappa och Vallen. Vi bodde i stugan utan el och rinnande vatten och hade två hästar och cirka 30 får utanför fönstret. Snacka om total avkoppling! :)

Brunte precis utanför fönstret

Snacka om fridfullt!

Efter att ha "tagit hand om" hästarna Brunte och Blacken (vi döpte dem) insåg jag att jag saknar att hänga i stallet och rida dessa fantastiska varelser. Jag ska undersöka möjligheterna snarast dock lär väl inte ekonomin tillåta ridlektioner :(
Hälsingland innebar också tunnbrödsbakning med hela släkten, blåbärs - och- hjortronplockning med pappa och mysiga kvällar i stearinljusens och brasans sken.

T börjar komma in i rollen som brödborstare

En nöjd far med bärskörden

Otroligt vackert!

Brunte, min bästa vän

I söndags åkte pappa hemåt och lämnade av oss i Arbrå där vi fick the complete Arbrå-tour av H :) Vi blev bjudna på fantastisk middag och sov över i H's föräldrars hus. Igår åkte jag, T, H & M mot Linköping. M körde hela vägen så H och jag satt i baksätet och trivdes :) Jättekul :D


Jag är ledig fram tills på måndag då sommarskolan drar igång igen. Jobbar två veckor, sen är jag ledig en vecka till. Engelskan börjar inte förrän den 25/8! Underbart! :)

tisdag, juli 21, 2009

In das Norrland :)

Vi kom hem sent i fredags natt. Packade om och tvättade. Hann fika med mor och far, himla trevligt :)
Tog tåget (X2000 1:a klass) till Sundsvall och bussen till Härnösand. Tors mamma hade lämnat bilen på stationen så jag körde hem oss och packningen, fast det är Tor som precis tagit körkort och borde "öva" ;)

Igår pissregnade det hela dagen så jag, T och T's pappa åkte till Birsta köpcentrum. Vi gick på IKEA och inhandlade bäddmadrass, lakan och kuddar till bäddsoffan i T's gamla pojkrum. Blev kanonbra, man sover som en prinsesssa :) På kvällen var vi först på middag hos T's farmor sen gick vi och såg nya Harry Potter-filmen! Filmen var bra men det var ganska mycket som jag saknade från boken. Jag grät inte när en viss person dog, det gjorde jag när jag läste boken.

Idag gick jag och T en sväng på sta'n och käkade Sveriges godaste hamburgare på Big Boy :D

Bus!

Imorgon hoppas vi på fint väder så att vi kan åka ut till Smitingen och bada :)

onsdag, juli 15, 2009

Istället för ett vykort...

...skriver jag här på bloggen där fler kan läsa :) Insåg idag att vi inte har köpt några vykort och nu är det lite sent att skicka. Vi åker ju hem i övermorgon! Kanske någon även kan få sig ett och annat tips på vad man kan hitta på i Málaga?!

¡Hola amigos!
Nu börjar semestern i Málaga lida mot sitt slut och vi har haft det underbart! Den stora nyheten är såklart förlovningen :) Tor noterade häromdagen att han börjar få "ringbränna". Det är otroligt att en liten ring kan gör en så lycklig :D



Förutom att ligga och steka på stranden har vi hunnit med två utflykter. Den första gick till den stora sevärdheten i Málaga: Gibralfaro och Alcazaba, den arabiska borgen och palatset som ligger högst upp på en kulle mitt i staden :) Oerhört vacker arkitektur och bästa utsikten över staden :)

Den andra utflykten tog oss bort från Málaga och närmare Afrika, vi tog bussen till Gibraltar! :) Åkte linbanan upp och såg aporna (jag tyckte att de verkade lite oberäknerliga) och återigen underbar utsikt :) Vi såg Marocko långt bort vid horisonten, trés cool! :D Tor hade gärna promenerat runt på klippan men jag fick skoskav efter att vi hade varit nere i St. Michael's grotta så vi tog det lugnt. Han visade även upp att han alltid finns där för mig när han skällde ut en taxichaufför som touchade mig med sin backspegel på en trång gata uppe på klippan! Jag har lovat honom att vi ska åka tillbaka så att han får se resten ;)

Vi bor på ett fyrstjärnigt hotell med tio minuter till stranden och två minuter till ett av Málagas stora shoppingcenter så ni förstår säkert att det mest har blivit stranden eller shopping som gäller :) Bästa shoppingen har vi ändå gjort på "el rastro de Huélin" - en gatumarknad som hålls på onsdagar och lördagar här i området där vi bor :) Billiga väskor, t-shirts, linnen, shorts, bälten och mycket mycket mer! Försäljarna står och skriker ut sina varor och priser och det är knökfullt med köpsugna spanska tanter. Riktigt rolig kulturupplevelse :)

Värt att nämna är också den underbart goda spanska maten, speciellt tapas! Vi har hittills ätit två gånger på vår favorit-tapería Pepa y Pepe och vi ska dit imorgon igen och äta en sista tapas-middag innan vi far hem :)

Berenjenas con miel = friterad Zucchini med honung

Bästa gambas pinchitos ever!

Det är vår semester i korthet :) Vi ses när vi kommer hem :)
Besos y abrazos
//Annie (+Tor)

Vi två på Málagas vackra huvudgata Calle Larios

(Fler bilder kommer senare. Ska bara flytta över dem...)

torsdag, juli 09, 2009

LYCKA!!!! 8/7-09



Tor och jag har förlovat oss på La Playa del San Andrés i fullmånens sken och jag är såååååååååååå lycklig :)

FörlovningsCava smakar gott direkt ur flaskan ;)

Ringmärkta

onsdag, juli 08, 2009

Underbara Málaga!

Har inte haft lust att sitta vid datorn senaste dagarna men idag borde en uppdatering vara på plats.
I måndags åkte vi hemifrån 03.30 för att åka med flygbussen kl.04.00 till Skavsta. Det regnade hela vägen så vi var väldigt glada över att få komma iväg till solen! Skavsta - Stansted-flygningen blev varken försenad eller inställd så vi fördrev ett par timmar på Stansted med hjälp av X antal avsnitt av "The Big Bang Theory". 15.30 klev vi på planet till Málaga och cirka tre timmar senare var vi på Málagas flygplats! Allt utan förseningar :) Bra jobbat RyanAir :D Fick dock vänta länge på bagaget och bussen in till stan, men vad gjorde väl det när vi äntligen var framme ?! :) Checkade in på vårt 4-stjärniga hotell och gick och käkade (italienskt!).

Det är en sak som är tråkig med hotellet och det är att vi inte har någon balkong :( Förra året, när vi bodde på ett annat hotell, satt vi på balkongen varenda kväll. Hotellet ligger nära stationen och i shoppingdistriktet så det finns inga rum alls med balkong. Tråkigt som sagt men annars är det hur bra som helst :)

Vår Kingsize-säng!

Igår snurrade vi runt lite i shoppingdisktriktet och inne i stan, låg och stekte på Playa del San Andrés (med solskyddsfaktor 30 på) och så åt vi på favorit-tapasrestaurangen Pepa y Pepe på kvällen.

Vi tar det lugnt och tar dagarna som det kommer, precis som man ska på semestern :)
Idag kommer att bli en bra dag :)

söndag, juli 05, 2009

Rolig träning!

Det här ska jag börja med i höst :) Ska se till att få hem DVD-skivorna fortast möjligt :)
Kolla även in den här videon och bli inspirerad :)

Let's Zumba! :D

fredag, juli 03, 2009

Huvudvärk

Vaknade med tokont i huvudet så det blev ingen träning i morse. Åska på G månne? Kan behövas. Det är så himla varmt och kvavt att det kan behövas en urladdning. En annan sak som bidrog till huvudvärken var att de som sköter gårdarna satte igång och klippte häcken utanför vårt köksfönster. Det lät som att de var på in i sovrummet!!

Nu ser jag genom fönstret att mörka moln är på G. Skönt om det blir lite svalare. Vill ju orka träna. Och åska tycker jag är lite spännande :)

Coolt väderfenomen

torsdag, juli 02, 2009

Sol och pool

Har legat ute i princip hela dagen idag, helt fantastiskt! Badat i poolen, solat på filten , badat i poolen, solat på filten and so on..:) Hann även med att spela lite tennis med T i morse.
Läste ut Mankells "Innan frosten" också. Sommaren är verkligen min deckarsäsong :) Jag läser i princip bara deckare och så går ju "Morden i Midsomer" på tisdagkvällarna.
Perfekt sommarmys :)

T är en riktig poolpojke

Jag gillar poolen mucho!!

I morgon ska T upp tidigt så då tänkte jag försöka hänga på och gå upp och träna. Så skönt att träna på morgonen! Hela dagen rullar igång på ett bättre sätt liksom.

onsdag, juli 01, 2009

Medusa! Medusa!

Uschianemej! Svd skriver om manetinvasion i Medelhavet.
Förra året blev Madde bränd av en liten brännmanet. Det blev "bara" rött och eksemliknande och jag har för mig att det gick ner av behandling med Xylocain.
Jag vill inte simma på någon otäcking till manet när vi är i Málaga! Vem vet hur lilla känsliga jag reagerar?