fredag, februari 27, 2009

Stressfaktorer

Ju mer jag tänker på det desto mer logiskt blir det att jag har stressmage.

Största stressfaktorerna just nu:
* Har ingen VFU-plats och VFU:n börjar om tre veckor.

* Har två extrauppgifter att göra i grammatiken innan jag kan få betyget på kursen.

* Ska läsa ut två böcker innan kursen tar slut (om tre veckor) samt sammanställa läslogg över all kurslitteratur

* Känner dåligt samvete för att jag inte hinner träffa gamla polarna.



Dessutom gick farfar bort i måndags så det blir begravning i slutet av mars :( Väldigt sorgligt, jag har svårt för begravningar. Men jag hoppas han har det bättre där han är nu!


Tur är att jag har så bra människor omkring mig.

tisdag, februari 24, 2009

En arg klump i magen

Pratade med mamma ikväll. De ska organisera om på skolan hon arbetar så att de som blir kvar får jobba mycket mycket mycket mer än 100% och de andra ska sparkas. Mamma jobbar redan mer än 100% med all den extra tid hon lägger på skolan utanför skolan. Idag har hon jobbat minst 12 timmar!!! Ska hon få ännu mer att göra?Jag fattar verkligen inte hur ledningen tänker!!
Och stackars barnen då!! Hur fasen ska de någonsin kunna lära sig skriva och läsa om lärarna inte kommer att ha tid för dem??? Hur ska det gå när de sen kommer till högstadiet och gymnasiet? Jag kan ju säga redan nu att de inte kommer klara av det!! Ska det bli IV för allihop då eller?

Mycket mer finns att säga om det här men jag är så arg att jag inte orkar.

Jag hör på mamma hur uppgiven hon låter. Jag tycker hon ska söka nytt jobb men det är lätt för mig att säga :P Tycker ändå att de borde kontakta facket. De kommer att få jobba under helt absurda krav! Kontakta facket och strejka, säger T. Jag håller med.

Det är något sjukt med alltihop. Såhär får det inte vara.

Mamma, jag tror på dig och vill att du ska må bra på din arbetsplats. Sök ett nytt jobb, strejka, gör vad 17 som helst, bara sätt ner foten!
Hur som helst så är du en underbar lärare och världens bästa mamma, dina elever älskar dig och jag älskar dig!!

söndag, februari 22, 2009

Immunförsvar?

Nu är min kropp verkligen emot mig. I fredags kväll slog en rejäl förkylning till! Ont i halsen och huvudet, snuvig som bara den och hosta som gör att jag får ont i lungorna.


Skulle tentapluggat med tjejerna hela helgen men igår sov jag hela dagen och idag får jag försöka orka mig igenom lite övningstentor på egen hand.

Kan jag få bli frisk någon gång?!?

fredag, februari 20, 2009

Läkarbesök

Idag fick jag äntligen komma till en läkare och prata om min krångliga mage! På vägen till Vårdcentralen gick T och jag och skämtade om att "snart ringer min mobil och då är det vårdcentralen som säger att mitt läkarbesök har blivit inställt igen". Hade varit tragikomiskt.

Hur som helst, fick träffa en ST-läkare som verkligen tog sig tid för mig och mina bekymmer. Jag hade min lilla lapp med vad jag skulle säga men den behövde jag knappt för han ställde frågor om allt!! Vi pratade i säkert en kvart-tjugo minuter och sen kände och klämde han på min mage. Satan vad ont det gjorde! Jag har ju klämt lite själv för att "lokalisera smärtan" men aldrig så att det gjort så ont! Sen pratade vi lite till, jag fick recept på Omeprazol för en hel månad och så fick jag gå till labbet och ta blodprov. Här ska gluten/laktosintolerans uteslutas! Får svar om två-tre veckor och under tiden får Omeprazolen vara min bästa vän.

Nu blir det att ta tag i plugget igen.
Tack och hej magpastej!

onsdag, februari 18, 2009

Utmanad av Bellan!!

Gå in i mappen mina bilder.
Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.

Dock hamnar alla T's och mina bilder i T's Mina Bilder så jag tog hans Mina Bilder-mapp med mappen Powershot (där alla bilder från digikameran hamnar) istället för mina.

Det här är i vår lilla trädgård.
Vi hittade en larv som såg ut som den hängde i luften. Det var lite roligt!


Jag utmanar:
Ingrid
Tor (som får ta en annan mapp)
Karin
Emy
Jossan
Barzo



På lilla datorn har jag i alla fall några egna mappar så här kommer en till bild!

Det här är från Jubileumskonserten med Lihtösen förra året.
Det var så roligt att få sjunga i en stooor lokal och det gick så bra!
Sittningen efteråt var kanonkul med alla Lihtanter!! :)

tisdag, februari 17, 2009

Pedagogiska klubben

Nu är vi i full gång med tentaplugget. Jag hade ju lite "tur" eftersom några i klassen inte klarade grammatiktentan i höstas så då fick jag någon att plugga med nu i vår! :)
Idag var bästa tentapluggpasset på länge. Jag har "lånat" några whiteboard-pennor från ett grupprum och idag hittade vi en hel föreläsningssal att ha för oss själva så då övade vi på våra lärarroller. I och för sig intog jag elev-rollen hela tiden men H & L skötte sig utmärkt som grammatiklärare :) Vi gjorde satsscheman för huvudsatser och bisatser och satsanalyser i storformat på tavlan.De två som var "elever" diskuterade placeringar och sen rättade "läraren". Kanonbra!Kommer bli mer sånt i veckan vill jag lova! När jag gick hem från skolan idag kände jag att det mesta hade gått in och det är fem dagar kvar att plugga på! :)

Igår lyckades jag ta igenom alla ackord i "Teddybjörnen Fredriksson" på min lilla Tingeling. Det gick sakta men jag är nöjd ändå!

Magen är OK tack vare Omeprazol, tackar som undrar :P Ska bli skönt att få komma till VårdCentralen på fredag iaf, vill ju veta vad som är fel.

lördag, februari 14, 2009

Alla hjärtans dag 2009

Jag vet att någon är nyfiken på T's present till mig - hoppa över följande stycke och läs nästa ;)

Idag fick jag min gitarr av mamma och pappa! Det var roligt att prova flera olika gitarrer tillsammans med Tommy (mammas och pappas bästa kompis och något av en gitarrexpert) och till slut kom vi fram till den rätta ;) Fick även ett hårt fodral ifall jag behöver frakta min nya bästis, en smart liten stämmaskin samt ett golvställ så att jag kan ha den framme och titta på den varenda dag :) För snygg är den!
När T och jag kom hem från stan hade vi lite gitarrskola. Han spelade på sin IKEA-gitarr (som faktiskt inte lät så pjåkigt när den väl var stämd) och jag på min fina :) Jättemysigt! Ser fram emot fler sådana spelstunder...inte för att jag kan fler ackord än E och A men men...
Till mammsen och pappsen: TACK så jättemycket för min fina gitarr (med tillbehör)!!!!

Jag och Tingeling (namnet på min gitarr)

Ok, here we go. I Alla Hjärtans Dag-present av T får jag flygresan till Málaga i sommar!!! Han är helt underbar, har jag sagt det? Så det blir lite mer än en vecka i Málaga i sommar. Ska bli så kul att komma tillbaka dit och få prata lite spanska igen :)

Puss och kram till alla mina vänner på Alla Hjärtans Dag!

fredag, februari 13, 2009

Fredagen den 13:e

Vad hade jag trott egentligen? Att dagen skulle flyta smärtfritt?

Vaknade i god tid och gjorde mig i ordning för att gå till Vårdcentralen. Jag hade tid kl.9.00. Klockan 8.45 ringer min mobil. Mitt läkarbesök är avbokat på grund av att läkaren jag skulle till är hemma för vård av sjukt barn. Jag börjar halvt om halvt gråta i luren och säger att jag redan stannat hemma alldeles för länge men sköterskan i luren kan tydligen inget göra. Jag får en ny tid. Fredag den 20:e, alltså ytterligare en veckas väntetid!
Resten av förmiddagen ägnades åt att prata med Sjukvårdsupplysningen om vad jag kan göra själv för magen. Skippa laktosprodukter, knapra Rennie och andra halsbrännetabletter, inget kaffe (har redan skippat kaffe i två veckor!!), inget starkt kryddat och så vidare. Som att jag inte redan förstått det!!! Ok laktosen har jag inte provat men det andra har jag ju redan provat! Nu lyssnar jag bara på folk som förstår mig...typ Lenin! Tack för alla medicintips som ingen annan gett mig!!

Gick åtminstone på seminariet idag. Hade ont i magen hela tiden, men det var skönt att träffa lite snälla människor!

lördag, februari 07, 2009

Dålig

Dålig på att uppdatera här men det beror på att jag inte haft så mycket att skriva om.

Min mage har strejkat i stort sett hela veckan (och stor del av förra veckan också) så i torsdags tog jag tag i mig själv och ringde vårdcentralen. Sköterskan jag pratade med lät genuint orolig men hon kan ju tyvärr inte trolla bort alla gamlingar som måste till doktorn för att prata om sina krämpor så jag måste vänta tills på fredag innan jag får träffa en läkare! Bitter? Neeeeeeej inte jag inte...jag kommer ju bara efter i skolan och missar en massa Lihtösenrep och andra skojsigheter eftersom jag inte ens orkar ta mig utanför dörren. Det är inte roligt att vara hemma och "vila" när man vet att det finns hur mycket som helst som man borde göra.

Jag ska få världens bästa Alla Hjärtans Dag-present av Tor :) Vad det är?
Det får ni veta på Alla Hjärtans Dag såklart!

söndag, februari 01, 2009

And I did it again...

Fick VG på Kultur&Samhälle-tentan. Jag trodde inte mina ögon men T kollade också och kunde intyga att det stod VG i LADOK :D

Jag är bra :)