tisdag, april 29, 2008

Effektiv dag

Trots att Tor försov sig i morse (pga att han köade för att få köpa GTA4 mitt i natten!!) så kom vi upp i skaplig tid. Han stack på föreläsning och jag satt på uteplatsen och planerade mitt eget VFU-projekt som jag ska ha nästa vecka. Det mesta är klart, ska bara hitta lite mer inspiration...men det gör jag senare *procrastinator*
Sen läste jag "The Great Gatsby". Tar ett tag att komma igenom en liten futtig bok när man ska överanalysera varenda avsnitt. Oh well, bara 170-ish sidor så det ska nog bli klart i helgen (är på s.50).
När Tor kom hem åt vi och sen var det bara att sortera fyra-fem tvättsäckar som stått på golvet i minst en vecka. Tor tog marktjänsten ute och jag tog den inomhus. Gräset blev klippt, hyllorna blev dammade, landet blev iaf lite rensat, speglarna blev putsade, plattorna blev sprutade med ättika (luktar inte gott men tar kål på både myror och ogräs), allt bös blev bortplockat, lakanen bytta, lägenheten dammsugen och moppad....ja, det var fullt ös :)
Sen när Tor stack på rep passade jag på att träna på Orbitreken. Så underbart att få känna sig helt slut! :)
Nu på kvällskvisten har vi planerat och fixat inför lördagen. Ska åka och handla med pappsen imorrn. Det blev en lång handlingslista!

Livet känns rättså OK ändå. Efter denna månaden har jag insett att livet är kort och att man inte har råd att leva olycklig.

söndag, april 27, 2008

En dag, ett liv

Tor och jag har börjat med en promenad om dagen. Jätteskönt! Vi hinner prata om sånt vi vill prata om samtidigt som vi får motion och frisk luft. Vi har en liten tävling om vem som kan bli av med "bilringen" först..;) Jag tränar ju även på Orbitreken så jag räknar med att vinna! :)

Skrev tenta i fredags, översättning och grammatik. Hoppas det gick bra. Lite tråkigt är det ändå att vi inte ska ha fler grammatikseminarier eller Written English-lektioner. Kommer ju inte se klassen på jättelänge! Jag och fyra trevliga människor från nämnda klass firade att tentan var avklarad med en öl på Fredagspubens utepub! Det var hur mysigt som helst! Solen sken, ett band spelade diverse poplåtar och ölen var svalkande :) Vi ska försöka få med fler klassisar nästa gång, men det får bli efter VFU:n.
På tal om VFU:n så kommer det nog inte bli så tufft som jag trodde. Jag har fått ledigt på onsdag och eventuellt får jag ledigt på tisdag också eftersom eleverna ska skriva Nationella Prov. Så då blir det bara grammatiklektionen jag håller i imorgon. Nästa vecka kör jag mitt eget projekt i tre dagar och sen är jag liksom klar med det jag ska göra! Ska försöka åka ut någon mer gång innan sommaren och säga tack för detta år. Marie har varit en fantastisk mentor och eleverna är jättetrevliga!

Nu ska jag försöka läsa klart "The Great Gatsby" så att jag kan fokusera på spanskaplugg efter nästa helg!
Vi ses på Cocktailpartyt!

fredag, april 25, 2008

Viva España!

Jag blev antagen till sommarkursen i Málaga, Spanien!!!
Trodde verkligen att jag skulle hamna i Tyskland eller kanske i England (se Chester all over igen...) men jag fick direkt en plats till Spanien! Så himla gött!!! Vet inte riktigt hur schemat ser ut men jag ser fram emot en sommar med lagom mycket plugg, en massa sol och bad och lite shopping :) Jobbet får ringa om de behöver mig, men jag tror att jag ska ha denna sommar som en liten paus i från allt.

Det kommer att bli en helnajs sommar...

onsdag, april 23, 2008

Motion, sol och sällskap

Har åkt hemhem för ett par dagar. Pappa är ju sjukskriven nu så jag tänkte att jag lika gärna kan tentaplugga hos mamma och pappa som hemma i Ryd och samtidigt vara lite sällskap till pappa.
Så idag har han och jag gått tre halvtimmespromenader (han får ju inte anstränga sig för mycket), suttit i solen och pratat/läst, druckit kaffe och lagat/ätit god och nyttig mat. Jättemysigt!! Har bränt mig i solen till och med, där fick man för att man trodde att vårsolen inte tog...;)
Det är skönt att vara hemhemma, närheten till kanalen gör att man mår så mycket bättre. Synd bara att vi inte hade med oss några pengar ner till Berg för Fröken Jenny's hade öppet så vi hade kunnat få en glass...kanske blir imorgon istället. Tentapluggandet går väl sådär med tanke på att man egentligen inte kan plugga till tentan...jag går igenom sådant som jag vet att jag har problem med bara, sen får det gå som det går. Kanske tar en dag ledigt imorgon och försöker förbereda festen lite. Och kanske shoppa lite ;) Pappa säger att han gärna ställer upp som chaufför :)


Känns iallafall himla bra att vara hemma och bara bry sig om sina nära. Tack alla vänner som skickar hälsningar till oss! Ni är underbara!

söndag, april 20, 2008

Vårsol med några mörka moln

Mamma och jag åkte ut till Unön idag för att göra iordning lite inför sommaren...och för att skingra tankarna. Det var underbart men vi saknade pappa som är kvar på sjukhuset. Det var som en sommardag, varmt och soligt, i alla fall på altanen. Inne i stugan var det kyligt men vi dammsög tills vi blev varma.
Det var skönt att hjälpa mamma och jag tror att både hon och jag behövde prata om allt och göra något annat för en stund. Vi åkte och hälsade på pappa efteråt och han är på benen! Förhoppningsvis får han komma hem imorrn.

På grund av att helgen varit som den varit hade jag inte hunnit planerat något för min grammatiklektion imorrn och när stora datorn kollapsade bröt jag ihop. Allt jobbigt och stressigt har bara samlats inom mig och datorproblem blev droppen som fick bägaren att rinna över. Orkar inte åka på VFU imorrn vilket medför att jag blir ännu mer stressad över de projekt vi ska hinna klart med.

Hur ska jag orka? Hur ska jag hinna?

fredag, april 18, 2008

Ups and downs...

Up: Tjejkvällen med Bellan var helt underbar!!!! Vi hade många djupa och allvarliga samtal som nästan framkallade tårar...men det blev även mycket skratt (läs: högt fnitter) och goda rosa drinkar! :) Tack vännen för en fantastisk kväll! Jag längtar till Rosa- The RoadTrip!



Down: mamma ringde precis innan jag skulle ta bussen till jobbet. Blev lite förvånad att hon ringde en vardag runt kl.11, men hann inte reflektera mer förrän hon berättade att pappa fått en mindre hjärtinfarkt!!!Han hade haft jätteont i ryggen och det hade strålat ut i axlarna. Han hade ringt Sjukvårdsupplysningen och de hade rekommenderat att han skulle åka in till akuten, så mamma hade skjutsat honom. De hade tagit hand om honom nästan direkt och idag opererades han. Han hade fått kärlkramp och operationen innebar en ballongsprängning. Han kommer behöva äta mediciner hela livet nu. Stackars lilla pappa! Vi var och hälsade på honom efter jobbet och han var pigg och pratglad. Så skönt att de inte kom iväg till Norge, tänk om nåt hade hänt där och då....
Kan inte tänka på något annat.


Life has its roses and life has its thorns.

onsdag, april 16, 2008

Längtar till lite ledigt...

Nu äntligen blev jag klar med de himla seminarieanteckningarna! Skrev som en galning eftersom jag trodde det var 3-4 sidor med enkelt radavstånd men så pratade jag med en kursare och det ska såklart vara 1½ så nu har jag 5½ sida med smarta analyser av Dickens "Hard Times". Imorrn har jag seminarie på morgonen, sen ska jag och Hanna vara duktiga och göra Pedagogical Grammar- övningar som vi inte hunnit med pga. boken. Efter Ped.Gram-seminariet tänker jag skynda mig hem, ställa mig på Olle Orbitrek en halvtimme eller så sen fräscha till mig.
För imorgon ska jag och Bellan ha tjejkväll med middag och drinkar på stan!!! :) Känns som det var evigheter sen vi gjorde det senast..!
På fredag jobbar jag bara på eftermiddagen så det passar finfint med lite tjejsnack och rosa drinkar (Ms J påminde mig...jag drack ingen i lördags!!!*katastrof*) på torsdagkvällen. Nu är bara frågan vad man ska ha på sig?! Min blåa klänning från England kanske? Åååh vill ha nya kläder!!! Hinner ju aldrig gå på stan och shoppa :(

Nu dags att se vad min älskade karl hittar på ;)

Min vackra vän och jag på midsommar'07

tisdag, april 15, 2008

Mitt så kallade liv

Det har varit fullt ös medvetslös senaste veckan.
Paniköva låtar till Jubileumskonserten, skriva gyckel till Jubileumssittningen, planera VFU-projekt, läsa roman och skriva seminarieanteckningar, göra "vanliga" läxor i Ped.Gram och Written English samt gå på Dömd-kravall. Kravallen var inte så jätterolig. Jag och Tor sprang mest omkring och letade efter varandra och Mora Träsk är bara gamla gubbar i för korta shorts. Det var iofs ganska bra att vi hade "tråkigt" för vi kom hem tidigt och var inte alls bakis på fredagen. Jag hann med allt jag hade planerat, utan att ha alltför ont i huvet ;)

Så kom Dagen D, Lihtösens Jubileumskonsert! Jag kom en halvtimme innan vi skulle samlas och hjälpte konsertgruppen med att packa upp prinsesstårtor. De hade pyntat Forumteatern sååååå fint! :) Så var det genrep med Skägget-grabsen. Gick väl sådär. Jag kan inte sätta fingret på vad som inte kändes bra....men men...."Alla flickor" gick fantastiskt bra!!! Gunnar verkade nöjd :)

Sen var det omklädning, smink och fix som gällde innan vi intog scenen! Konserten flöt på alltför snabbt och extranumret med alla Lihtanter gjorde mig gråtfärdig! Det var så himla härligt att se alla "gamlingar" igen!!!!! *kram till er alla*

Efter konserten var det fördrink och så sittning. Samma sak här, det gick alldeles för fort!!!!! Eftersläpp på NH och som vanligt var Lihtöserna först på dansgolvet :)

Konserten och sittningen blev som avslutning för mig eftersom jag inte kommer vara med mer i kören den här terminen. Men till hösten kommer jag tillbaka....för det har jag lovat :)

Min fina kör :)

torsdag, april 03, 2008

Panikvecka

Nu har jag suttit och bråkat med Blogger för att få upp bilder lite snyggt men det blev ju inte tjolahoppsan-bra. Nåja, som sagt, komprimerad form.

Efter att vi kom hem från England har jag bara panikpluggat, mått dåligt över att jag pluggat för lite och haft dåligt samvete för att jag inte hinner med nånting annat.
Till denna vecka skulle jag:
* läsa ut Brontës "Jane Eyre"
* läsa ut Austens "Pride and Prejudice"
* skriva noggranna anteckningar på dessa två böcker, dvs. smarta tankar om vad de egentligen handlar om samt sidhänvisningar och citat för att kunna argumentera för allt.
* skriva rapport med Hanna om våra kulturupplevelser i England/Skottland
* skriva rapport med en grupp om ett skolbesök i Chester
* skriva rapport med en annan grupp om ett annat skolbesök i Chester
* göra översättningsövningar
* göra grammatikövningar

Och det är bara engelskan...Men som ni ser på min formulering ovan "...skulle jag". Alltså, jag är klar med det mesta as of today!
Tyvärr har kören och spanskan fått stå tillbaka då det inte är fler än 24 timmar på ett dygn.
Från och med imorrn, när jag lämnat in rapporterna, är det kören och öva låtar inför Jubileumskonserten som gäller!
Spanskan får jag ta hand om i maj...


Kom på LiHtösens Jubileumskonsert
den 12/4 kl.16.00
Forumteatern, Nationernas Hus, Linköping

Lite bilder från resan 1/3-18/3 2008

Blogger är jätteknökigt att lägga upp bilder på så det här kommer inte bli fint....men det får duga!

Det var vår i England och påskliljorna blommade överallt!









Underbara jättefina Chester!








Vackra Wales!









Wales igen (såklart!) Sjuuuuuukt vackert! Jag måste tillbaka.








Edinburgh, Skottlands mysigaste stad (även om inte bilden gör staden rättvisa...)







Är man i Skottland ska man äta Haggis. Det var gott (men man ska inte veta vad det är gjort av.....)!!!







Bath bjöd på vackert väder och vackra byggnader. Vill tillbaka dit...some day.








Jag framför Harry Potters föräldrars hus (Lily och James alltså) i den söta byn Lacock. Även Austen-filmer har spelats in i Lacock.







Vi såg Englands mest kända stenar, Stonehenge.








Hanna och jag åkte till Brighton. Såg Royal Pavilion och hade fint väder, allt var tipp topp!








Tor mötte oss i London!








Det var resan i komprimerad form. Vill du ha en expanderad föreläsning med bildspel, broschyrer och hela kittet är det bara att höra av sig!