torsdag, november 29, 2007

Partyhelg

I helgen är det dags för Schlaget och i år är jag inte sjuk så.....goddam vad jag ska parta :)
Ikväll blir det kravall med Barzo och lärarpolare, imorrn blir det vilodag och på lördag är det tävling och eftersläpp med Tor och Barzo. Los tres trolls (det heter faktiskt så på spanska) :)
In i dimman.....

onsdag, november 28, 2007

Prylgalen

Tor har startat en ny blogg, Dagens mojäng. Tänk vad mycket onödigt som finns att köpa...

måndag, november 26, 2007

Eftertraktad

Känns kul att både City, Ekholmen och IKANO-affären sliter i mig ;) Jag är ju en av de få extrajobbarna som finns kvar nu, verkar det som. Nu i höst har det inte gjort mig så mycket men sen i vår kommer jag ju inte alls kunna jobba lika mycket.
Senaste dagarna med jobb har i alla fall varit jätteroliga! Folk har varit väldigt trevliga och inte alls så jobbiga som de kan vara :) Sprang nästan ihjäl mina fötter i lördags, fick värsta skoskavet men hann inte byta skor för vi hade så mycket att göra! Jättekul!!! ;)
På kvällen åkte vi hem till mamma och pappa. Så härligt att komma hemhem och träffa dem! Vi drack glögg, pratade, käkade tacos och kollade på bilderna från deras Thailand-resa. Mamma fick sin försenade födelsedagspresent, pappa fick sin försenade fars dag-present, Tor fick sin försenade födelsedagspresent av Kicki och vi fick en massa fina saker från Thailand av mamma och pappa! Det var nästan som en för tidig julafton, med enda skillnaden att det var Tor som var där och inte mormor ;)

Har nästan skrivit klart VFU-rapporten nu. Det blir exakt 3 sidor med brödtext och sen tre sidor bilaga. Tor ska kolla på den ikväll och så ska jag försöka skriva lite till. Tor är snäll, snygg och smart och jag ser fram emot våren ;)

Kändes bra att träffa Bellan i fredags. Är tacksam för att hon finns :) Hon är en mycket klok kvinna och vi är så lika i så mycket att jag skulle känna mig halv utan henne. Hoppas allt ordnar sig nu...:)

Lisa ska komma hit i eftermiddag så det är nog bäst att jag städar upp lite här :)

torsdag, november 22, 2007

Motivationen tillbaka??

Har redan skrivit 2 sidor på VFU-rapporten. Vadan denna plötsliga motivation??!?
Kanske för att jag hade värsta bästa snacket med Tor om plugget (och framtiden) i tisdags kväll. Kanske för att jag fått en massa peptalks och kommentarer från underbara vänner senaste dagarna. Kanske för att jag ändå, nånstans långt inne, tror att jag kommer att klara av det.

Iaf VFU-rapporten ska vara på ca.3 sidor. Hittar ingenstans i instruktionerna att det ska vara 1½ radavstånd och tur är väl det för min rapport kommer att bli typ 4 sidor med enkelt radavstånd. Sen kommer jag ha tre sidor bilagor också...men de räknas ju inte till själva rapporten ändå så. Måste prata med Fred eller nån i kursen om hur mycket de skriver. Vill ju inte att TS ska få för höga förhoppningar om mig....

Vill bara tacka mamma, pappa, syrran, Tor, Lisa, Bellan, Lena, Jossan och alla andra som tror på mig!

tisdag, november 20, 2007

Utbildningspanik

Ju mer jag funderar på det här med spansklärare desto mer osäker blir jag. Har suttit och läst igenom kapitlet för dagens spansklektion och bara blivit mer och mer skeptisk.
Har kollat kursplanerna för inriktningen spanska på lärarprogrammet och blir mörkrädd. Hur ska jag någonsin kunna "visa grundläggande kunskaper om spanskspråkig litteratur och kunna analysera och diskutera denna" eller "ha utvidgat sitt ordförråd samt sin förmåga att uttrycka sig korrekt i både muntliga och skriftliga sammanhang" eller "ha fördjupat och utvecklat sina grammatiska kunskaper i spanska samt ytterligare ha fördjupat ett kontrastivt perspektiv".
Visst har jag ett visst självförtroende när det kommer till språk men jag måste nog tänka om...

Nån som har nåt förslag på vad jag kan göra? Helst nåt som går att kombinera med rollen som engelsklärare då. För engelskan vill jag läsa klart men frågan är ju vad jag ska kombinera det med.
Alla mina kära vänner som läser denna blogg, har ni någon idé?

onsdag, november 14, 2007

Un día bueno

Idag tar jag dagen och funderingarna i punktform..just for the heck of it ;)
  • Har insett att jag inte mår bra av att inte träffa folk varje dag.
  • Träffade en massa trevliga människor både igår och idag och mår jättebra.
  • Didaktikseminariet var super! Tack TS för alla gruppövningar och "speaking exercises". Nu känner jag fler i min engelskagrupp och jag känner mig jättepeppad inför våren :)
  • F tycker att jag skulle passa som sekreterare i Lärarsektionen (han är tilltänkt som ordförande)
  • Det finns de som tycker att jag borde sitta i Lihtösen-styrelsen igen, Vice ordförande-posten blir ledig till våren till exempel.
  • Känner mig dock lite tveksam till båda styrelseposterna (eller vad man ska kalla dem). Ska plugga 150 % i vår och det kan nog bli lite för mycket. Å andra sidan tycker jag ju att det är jättekul att engagera mig i saker och ting. I'm so confused!!! Måste ta ett snack med mamma och pappa...de vet vad jag går för ;)
  • Tandläkarbesök igår. Inga hål!!! :) Jag gillar min tandläkare, lugnt och trevligt mottagande och inga sura folktandvårdsfolk :P
  • Längtar till Nyårskryssningen. Ska bli så skönt att slippa oroa sig för vad man ska hitta på på nyår. Bara T och jag och Helsinki :)
Det var nog det för tillfället...
Jag vill ha fler bra dagar

fredag, november 09, 2007

Tentaresultat

Fick VG på spanskatentan. Och såååå mycket hade jag inte pluggat till den. Det är nästan skrattretande...
Ikväll ska vi i allafall fira att Tor och jag varit tillsammans i 3½ år, Tors födelsedag (lite sent men vi hann knappt fira bara vi två) och så får vi väl fira mitt tentaresultat också :)

Synd att jag fick VG på tentan. Nu blev jag ju ännu mer omotiverad.

onsdag, november 07, 2007

Funderingar

Borde ha pluggat spanska och skrivit VFU-rapport. Vad har jag gjort? Facebookat och MSN:at med Barzo och Bellan. Gick en promenad. Lifted my spirit somehow.

Har ångest över mitt utbildningsval. Vill jag verkligen bli lärare? Vill jag verkligen bli lärare i engelska? I spanska? Är jag galen?? Engelskan är ok, det kan man alltid ha nytta av. Men spanskan? 60 p universitetsspanska och jag som inte varit mer än en vecka i ett spansktalande land. Skojar jag med mig?? Just nu känns inget som har med plugget att göra rätt. Borde nog prata med en studievägledare eller mamma eller nån...

Är det mörkret? Är det kylan? Är det hösten som gör mig såhär fundersam?

Tur att jag har tur i kärlek.

söndag, november 04, 2007

Party på HG :)

Visst blev det som Barzo och jag bestämde :) I fredags blev det partajj på HG!!
Vi hade tänkt käka middag där men så blev det inte. Vi beställde hem god pizza istället :) Sen blev det Singstar igen, vi rockar järnet!!!Gick till HG vid 22.30 för att inte missa Happy Hour ;) Träffade en massa folk vi kände och de som vi inte kände lurade vi i att vi var systrar (vi hade båda svarta linnen och jeanskjol på oss....) och ett par av dem gick faktiskt på det!!! Hahahaha klockrent :) Vi är inte speciellt lika men nån kille sa "Ja, på ögonen kanske..."
Dansade loss hela kvällen och kom till och med iväg på efterfest..:) Kom hem vid 5 kanske och somnade vid 6.
Att jag var sliten på lördag morgon...vi bara slappade ;)

Skönt med helg!