onsdag, januari 31, 2007

Dålig start på veckan

Och såklart har det med ekonomi att göra. Fick ett brev från Försäkringskassan igår och jag tjänade för mycket 2005 för att få bostadsbidrag så ca.4500 :- ska Pappa Persson (ja det var ju han som styrde Sverige 2005) ha tillbaka. Verkar inte finnas någon utväg för att slippa betala så...
Igår var jag mest arg och ledsen. Idag är jag mest frustrerad över det konstiga systemet. Och arg, det kan mina klasskompisar intyga. Fick ett smärre utbrott på lunchen *sorry*. Tycker bara att det är konstigt att bostadbidraget räknas på inkomsten för hela året när jag bara hade det i ett halvår. Sen på hösten blev jag ju arbetslös eller vad man ska kalla det så då var jag ju tvungen att betala hyran på nåt sätt och hur gör man det? Jo man jobbar på extrajobbet och råkar tjäna pengar...som jag dessutom betalar skatt på som går tillbaka i form av något annat bidrag till de lata jävlarna som inte lyfter ett finger för att hjälpa till i samhället!!!!! *MORRRRR*

Idag fick jag även brev från CSN med årsbesked för 2007. Jag ska betala tillbaka 6000 pix till dem för tillfället men jag kommer ju söka studiemedel för hösten också så då sätter de ju ned återbetalningen. Hoppas jag. Har försökt att kolla CSN's hemsida men jag blir inte klokare....

Tor kom hem sent inatt och störde min skönhetssömn, lägenheten ser ut som skit (därför att jag "husmorsstrejkar" för att se om Tor märker nåt) och jag står i skuld till staten.
Isn't life wonderful? :P

måndag, januari 29, 2007

Planering


Nu har jag planerat in hela våren och nästan hela sommaren. Har skrivit ett dokument till jobbet med vilka helger och veckor jag kan och vill jobba. Tänkte åka ner och lämna in det på 5:an och så kan jag faxa det vidare till 6:an, 7:an, 8:an och 9:an också. Skulle vara roligt att få jobba på lite olika ställen!
Känns viktigare att jobba på helgerna än att åka iväg, även om jag gärna skulle vilja. Jag har bara sparat påskveckan och ett par veckor i juli för ledighet. Jag kommer ha ångest för ekonomin i vilket fall som helst....:P

torsdag, januari 25, 2007

Tråkiga omständigheter

Det ska bli skönt att komma bort från stan ett tag, om än under tråkiga omständigheter. Det ska bli kul att träffa släkten också men än en gång, det är under tråkiga omständigheter.

Det är så härligt att det har blivit lite vinter! Snön utanför fönstret gnistrar verkligen i vintersolen.
Fint! :)
Borde packa.

söndag, januari 21, 2007

Dagen efter...

..är munnen torrare, vattnet godare...o så vidare :)
Vilken perfekt dag det var igår! Tor och jag promenerade ner till stan och han spenderade en massa pengar på en massa fina kläder och han köpte till och med ett par skor!!! ;) Avslutade med fika på Ciocolatta (hur det nu stavas?). Urmysigt! Sen blev det lite stressigt. Hem och snofsa till sig inför kvällen och sen iväg igen. Mötte upp polarna och sen gick vi och käkade på trevligaste restaurangen i stan (tycker jag iaf), Sol&Ris. Supernajs och alla blev såååååå mätta ;) Sen blev det förfest hos Ida med hennes roliga katt och gosiga vovve, TP och en massa bra musik! Lite senare styrde vi kosan mot NH och dansade och hade görsköj :D
Om det är så här kul att fira att tentan är klar kan jag tänka mig att skriva ett par stycken.....oh wait, det kommer jag ju göra! Hurra :)

fredag, januari 19, 2007

Do you want to be my fjortis-boy? :)

Idag lämnade vi in tentorna sen satt vi och fikade i Baljan i några timmar!! Underbart!!!
Hela helgen ledig, så skönt! Har saker planerade iofs men inget som innefattar jobb eller plugg = ledigt :) Längtar till imorrn- tentafest med underbara polare!!!! :D

Uttråkad? Lyssna på: Do you want to be my fjortisboy?- Burken ft.Erikane. Rolig :)
Nu ska jag bara njuta av att vara ledig ;)

torsdag, januari 18, 2007

Tentaplugg

Vi har hemtenta. Deadline för att lämna in den är imorrn. Jag låtsas att jag fortfarande inte är klar med den. För jag är egentligen klar. Den skulle vara på 4-6 sidor exklusive referenser, med 1,5 radavstånd och jag har nu 5½ sida med en sida referenser *stolt* Har läst igenom den två gånger på datorn. Kanske ska skriva ut den och läsa också för säkerhets skull? Men det kan jag göra ikväll. Jag hade planerat att skriva hemtenta till 21.00 ikväll. Snopet att bli klar med den runt lunch...

Nu blir det en hurtbulle-promenad :)

*Uppdatering något senare*
Ingen promenad, för jag fick spontanbesök av Lisa och Emelie. Jag får promenera till Hemköp ikväll istället...

söndag, januari 14, 2007

Oj vad det blåser!

Värsta stormen ute. Redan två dödsfall på grund av den, läskigt. Egentligen ville jag inte att Tor skulle ge sig ut i busvädret men som ordförande för sin kör måste han ju föregå med gott exempel *skryta lite* Jag tänkte ta en promenad för att få lite frisk luft men jag vågar faktiskt inte. Man kan ju få en trädgren i skallen eller vad 17 som helst! Det blåser så mycket att fönsterrutorna skallrar och dörrarna slår!

Riktigt lyckad fest igår i varje fall! Jag har verkligen hittat guldklimpar till vänner! Tack för att ni finns!
Nu ska jag återgå till overallen, har fortfarande ett 50-tal märken som måste på...
Over&out!

fredag, januari 12, 2007

Helt OK!

Jag tror chocken har lagt sig nu. Jag visste ju att hon inte mådde bra och jag antar att även jag måste inse att livet faktiskt har ett slut.

Det konstiga är att jag lyckades få färdigt caset denna vecka. Trodde aldrig det, men nu har jag det iallafall printat här i handen. Ska korrekturläsa det några gånger och se till att Tor, syrran och mamma också kollar igenom det. Men själva stommen och det mesta runt omkring är klart. Så det blir fest imorrn :)

Hittade min gamla "dikt-dagbok" häromdagen. Jag kommer inte ihåg att jag mådde så dåligt som det verkar på vissa av dikterna! Rent av deprimerande på sina ställen. Fast dikterna på de sista sidorna har ändå en gnutta av hopp i sig, jag skrev dem i samma veva som när jag blev tillsammans med älsklingen ;) Och sen dess har jag inte skrivit, så jag drar slutsatsen att jag är ganska lycklig ändå! Vill börja skriva sådär igen, men det töntiga är att jag känner att jag varken har tid eller inspiration. Det kanske är så att man måste vara lite halvt olycklig för att kunna skriva riktigt bra poesi?!

Nu är jag sådär ostrukturerad igen, det beror nog på att jag är trött på att vara strukturerad och duktig :P
Let's have a party!

söndag, januari 07, 2007

Konstig dag

Trodde allt var frid och fröjd. Kom ganska långt med caset, inga fnurror på tråden mellan mig och älsklingen och det mesta kändes lugnt. Ringde hem. Fick veta att farmor gått bort inatt (natten mellan lördag och söndag alltså). Förstod det inte först. Jag skulle ju bara ringa hem och fråga om de ville ha en såndär svart/vit tvättpåse. Så får jag ett chockbesked.
Skönt att Tor finns i mitt liv, han vet vad jag behöver.

lördag, januari 06, 2007

Årets...2006

En gammal Lunar-tradition får följa med hit också...

ÅRETS.....

Bästa plats: Hovra och Digerköl, Hälsingland

Bästa årstid: sommaren - hade tre veckors semester!!!

Bästa val: Läraryrket/utbildningen känns helt rätt


Jobb: Kalle P still going strong!

Resa: Paris, Hälsingland & Ångermanland i somras

Konsert: om man kan kalla ”Rent” för konsert så den, men även Lasse Winnerbäck-konserten på Stångebro-fältet (vi satt iofs utanför men ändå)

Investering: mina Timberland -stövlar var nog det dyraste jag köpte i år i alla fall…

Fest: Tentakravall: Trafikljus var sjukt skoj!! Men även Sommar-X var riktigt roligt det med :)

Film: “Cars” äger!!!

Låt: Shakira/Wyclef ”Hips don’t lie”…shake it! :)

TV-program: vi har tittat på ”Prison break”,”Lost” samt gamla avsnitt av ”CSI” och ”OC”

Panik: att inte kunna/få träna på Campushallen + caset i TVÄS1-kursen

Besvikelse: Lärarprogrammets flum…


Roligaste: Tor och LiHtösen

Sorgligaste: Erling (Tors farfar) gick bort

Mysigaste: Tor och jag på Digerkölsvallen….en flickdröm som gick i uppfyllelse!

Elakaste: Ryds Vårdcentral som inte lät mig komma fastän jag var så sjuk att jag inte orkade med dagarna i skolan

Jobbigaste: vara sjuk hela hösten


Måste: fräscha upp spanska- kunskaperna

Vill: fräscha upp lägenheten

Ska: förhoppningsvis göra ovanstående


Polare: Isabell (synd att hon pluggar så långt bort)

Gäng: TVÄS1- grupparbetsgruppen. Vilken underbar stämning!

Förhållande: Tor såklart! There’s noone else for me!

Nya vänner: alla man träffar på lärarprogrammet, nya människor hela tiden


Nyårslöfte: vara en bra vän/flickvän/dotter och inte stressa ihjäl mig

onsdag, januari 03, 2007

Stress och ångest

Så heter mina två bästisar. F*n ta dem som sa att första året på lärarprogrammet är slappt...

tisdag, januari 02, 2007

Birthday baby :)

Idag blir jag 24 år gammal. Trodde aldrig jag skulle bli det...jag är ju fortfarande 18!!!! ;)
Älsklingen väckte mig med frukost och sång i morse. Han är så söt. Sen åkte han till jobbet och jag somnade om och sov länge.
Nu ska jag födelsedagsstäda lite. Mamma,pappa, mormor och Lisa kommer hit ikväll och allt sedan nyårsafton är inte bortstädat ;)

Grattis till mig! :)