lördag, december 30, 2006

Reafynd o min flickojke ;)

Idag var vi på stan nästan hela dagen! :) Det var riktigt givande faktiskt. Stötte på ett par bekanta, köpte nyårstoppen (så nu är nyårsoutfiten komplett!) samt hittade flera fynd på rean! :) Eller...iaf tre fynd...på BikBok (av alla ställen): v-ringad stickad tröja, mörka stretchjeans (för 150:-!!!!) och en såndär hood-väst som jag är svag för...till råga på allt var det ju tryck med en spansk fras på ("Realmente- te amo") så då kunde jag ju inte låta bli ;) Vi hann även med lunch på Kebab-baren och fika på Chocolat. De måste ha stans godaste latte!

Tor och jag har börjat se "OC" från början....och det är Tor som är mest intresserad (jag har ju redan sett delar av första säsongen)....hehehhe min lilla flickpojke ;) Men men...han kanske känner igen sig i Seth vad vet jag ?! :P Jag tycker mest att det är kul att kolla kläderna och skorna de har på sig ;)

Jag har fallit.Jag har försökt att stå emot.Jag har gått på trenden. Jag har köpt leggings.
Men de är jättetuffa ihop med min korta jeanskjol...som är för vulgo utan leggings ;)

Imorrn är det nyårsafton! Hurra! :)

onsdag, december 27, 2006

Härlig ledighet

Nu är jag hemma i Ryd igen. Känns ganska skönt att få vara själv i lägenheten ett halvt dygn innan min älskling kommer hem. Tänkte städa mitt skrivbord så att jag kan packa upp mina julklappar på det...så då blir det stökigt igen ;) Men iaf...kan inte städa skrivbordet om han skulle sitta här för då skulle jag bli distraherad. Det ÄR skönt att komma hem ;)

Jag njuter av min ledighet men har tyvärr jag inte fått tillbaka nån studiemotivation....kanske behöver slåss lite mer med allt folk på stan? Folk blir ju som galna såhär på mellandagsrean! Det är läskigt att se vuxna människor slåss som tre-åringar i sandlådan över en liten sko...
Men det har varit roligt att jobba! Idag kom sex(6) gamla gymnasiekompisar in på affären!!! Härligt att uppdatera sig lite på vad de har för sig. Flera av dem hittade finfina skor också så då slog man ju två flugor i en smäll ;)

Jag gick en kort sväng på stan idag. Vill hitta en fin nyårsklänning men det är hopplöst. Hittade en på Gina Tricot's hemsida men den är såklart slut i butikerna...! Nu funderar jag på att sy upp en så att man får den precis som man vill ha den, men den hinner ju inte bli klar till detta nyår så det är bara att ge upp och börja gräva i garderoben istället. Kan ju kanske hitta nån snygg top och ett par sjyssta byxor istället?!

Nej, nu måste jag ta tag i städningen av skrivbordet!

torsdag, december 21, 2006

Snart kommer tomten...

..kanske! Men snart kommer iaf Bellan (hoppas hon inte ogillar att jag kallar henne det...har aldrig frågat...skäms på mig!). Vi ska fika lite och hon ska få sin juleklapp :) Vardagsrummet ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig, för Tor har sin nya "garderob" där, så vi får sitta i köket för där har jag städat. Orkar inte städa mer nu. Det kommer bli superrörigt när Tor kommer hem ändå :P
Han åkte idag :( Vi firar jul på varsitt håll. Känns surt men vi är ju så envisa så vi kan aldrig komma överens om var vi ska fira jul.....så då blir det såhär. Och han blir ju faktiskt bara borta en vecka. **Även om jag nästan började gråta när jag gick och la mig efter att ha sagt hejdå till honom, sängen blev så stoooooor**

Pappa kommer och hämtar mig och min stora packning om några timmar. Nu ska jag åka hem och gå ner några kilo (de har ju så kallt i huset så..), mysa med familjen och bara ta det lugnt! :)

Undrar vad jag får av tomten i år?

onsdag, december 20, 2006

Självförvållat men nödvändigt

Tor och jag hade mini-julafton igår med vår mini-julgran. Han blev jätteglad över sina presenter! Det är lite läskigt hur väl man kan lära känna en person ;) Av min tokige pojkvän fick jag...*tatadadam*..... ett PLAYSTATION 2!!!!!!!!!!!!!!!! + Singstar "Svenska hits". Så det blir schlagers på nyår ;) Han skämmer bort mig karl'n :D PS2:or i el-handeln kostar ju minst en tusing...
Jag hade blivit glad vad han än hade gett mig men PS2:an smäller ganska högt :) På natten hade vi värsta "såhär-går-julen-till-i-vår-familj"-konversation...hihihi...roligt! :)

Försökte komma en bit på caset idag men ju mer jag tvingar mig att jobba med det desto mindre gör jag. Därför beslutade jag för cirka en timme sedan att jag nu tar jullov i ungefär en vecka för att återkomma med nya krafter och förhoppningsvis mer motivation efter nyår. Jag kommer ju inte vara helt ledig och inte ha något att göra, då skulle jag bli knäpp. Nej jag ska jobba lite och träffa alla kompisar som man inte hunnit träffa. Hela hösten har ju gått i ett i ett att jag inte haft chans att lugna ner mig eller ta lite ledigt. Hela tiden hänger pluggandet över en...det finns ju alltid någonting som man inte hunnit med. Hej jullov helt enkelt :)

Kommer säkert få dåligt samvete imorrn för att jag inte pluggar idag men....jag måste få softa!

tisdag, december 19, 2006

Jullov!!!!

Nej tyvärr blir det inget såntdär glädjerus av ordet "jullov" längre, för jag har i praktiken inget jullov. Föreläsningsfritt heter det på universitetet. Alltså att man ska ha självstudier. Alltså att jag ska göra mitt case. Men det får bli imorgon. Idag var sista schemalagda dagen före jul så det ska jag fira med att inte göra något mer för dagen ;) Bara vila och ta det lugnt, kanske meditera och tänka på framtiden som mitt horoskop sa :P
Mår fortfarande lite sådär av penicillinet men jag åt åtminstone riktig mat idag. Inte bara bananer...
Skulle gärna vilja träffa polare dessa dagar före jul men jag måste verkligen komma någonvart med caset. Koncentration på case onsdag och eventuellt torsdag (beroende på hur långt jag kommer imorrn)!

Jag är skoltrött!

måndag, december 18, 2006

Ingenting egentligen

I brist på annat att göra *sarkasm* bloggar jag lite.
Idag skulle jag egentligen varit i Norrköping och gått på Konstmuséet, käkat på Burger&co och gått på föreläsning i Campus Norrköpings lokaler men jag fixade inte att gå upp för att ta Campusbussen. Har mått illa hela helgen. Och smarta jag har kommit fram till att det beror på penicillinet. Dels "de vanliga biverkningarna" som innefattar illamående, men också för att jag tog tabletterna för nära måltider. Igår lyckades jag bara klämma i mig två bananer och lite soppa på dagen men sen på kvällen gick minsann päronhalvorna med After Eight och vaniljglass ner! :) Slutsats: ju längre tid som går mellan pillrena och måltiderna, desto bättre.
Tack för att FASS finns tillgängligt på nätet ;)

Imorgon är sista dagen som är schemalagd så jag ska försöka pallra mig upp till 8. Vill ju säga God Jul och Hejdå till klassen och kanske ta en fika eller så.

Efter igår är alla julklapparna inhandlade *ka-tching*!

fredag, december 15, 2006

Nytta?

Hahahhaha fastnade visst här på bloggen istället för att läsa kurslitteratur eller jobba med case:t :P Hittade ju den här snygga rosa/röda "templaten" och började fixa lite...Ska försöka få upp länkar lite senare också.
Jag gör visst ingen större nytta idag....
Casehandledningen gjorde mig mest förvirrad. Jag kom bara fram till att jag har varit överambitiös och om jag skulle fortsätta med det jag började på så skulle jag behöva skriva en avhandling på några hundra sidor och det ska vi ju inte. Och det vill jag heller inte. Omotiverad som jag är.
Bara två dagar kvar i skolan nu innan jul"lovet". Hur mycket lov det nu blir...
Ser fram emot att gå på stan med mamma imorrn. Ska bli riktigt skoj! Känns som om det var hundra år sedan som vi var på stan tillsammans.

Uppdatering på sjukdomsfronten: idag hämtade jag äntligen ut mitt penicillin.
Fick värsta superdosen: 4 äckliga piller om dagen!Nu ska alla bakterier DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!!!!

Nej men...man kanske skulle ta och städa lite?!

torsdag, december 14, 2006

Oinspirerad och inspirerad

Bara måste blogga nu eftersom Bellan också skaffat blogg ;)
Idag var det tänkt att vi skulle ha seminarium och sen skulle jag hem och jobba med case:t.....men istället föreslog jag att vi skulle fika i Baljan efter seminariet. Så blev det och där blev vi sittande ett bra tag! Är ju med i en så härlig grupp/klass nu så man vill nästan inte åka hem till ensamheten i lägenheten. Och så är det ju mycket roligare att sitta och snacka, dricka kaffe och äta klägg än att åka hem och plugga ;)
Känns ändå som att jag hunnit ganska långt med case:t, har ju undersökt materialet (dvs. kollat på Nyhetsprogram ur ett genusperspektiv). Nu börjar det jobbiga med att skriva, reflektera och hitta bra källor. Det blir väl att jobba med det i jul....I have only myself to blame...:P

Om cirka en timme kommer mamma och pappa och hämtar mig för då ska vi på Musikklassernas Lucia-konsert i Domkyrkan! Världens finaste Lucia-konsert! Väcker många minnen...

På tal om ensamheten i lägenheten....den beror ju på att Tor har börjat jobba. My little businessman ;) Han åker hemifrån 7.30 på morgonen och kommer inte hem förrän 17.30...stor skillnad mot förut när han pluggade och var borta max två timmar per gång!!!! Fast det är nog lika bra jag vänjer mig...han ska ju åka hem över jul och då kommer vi inte träffas på jättejättemånga timmar!!!!!!! :P Kommer sakna honom....min lilla bonde *hahhahaha* ;)

Jag vill ge julklappar till familjen och Tor nu!Att ge julklappar är banne mig the shit...

måndag, december 11, 2006

Ytterligare ett inlägg om mig och min sjuka kropp

Har inte blivit mycket bättre sen senast. Har ringt VårdCentralen tre gånger eftersom jag har ont i luftrör, lungor, huvud och bihålor men inte får jag komma till någon farbror doktor inte. Jag har ju ingen feber (har haft ca 2 graders feber men med VårdCentralens mått mätt är inte det någon feber tydligen)! Efter tredje samtalet med en sjuksyrra på VårdC blev jag arg på detta konstiga system men nu har jag ingen ork att vara arg heller. Mamma har tagit över den rollen och har fixat så att jag får komma till en läkare på min "gamla" VårdCentral. Helt sjukt system *hahahaha, vad rolig jag är*
Tur att Kakan ska bli läkare iaf. Skulle önska att hon börjar jobba här i stan när hon är färdig men det är hon nog för bra för....Miss you girlie! Tur att det finns bloggar så man kan hålla koll på folk. Koll har jag på Tor men han är en dålig bloggare, trots bloggfunktionen i hans telefon :P

Missar Lucia-sjungningarna med kören i år. Känns himla surt men min röst tillåter inte sång från 6.45 på morgonen till 18.00 på kvällen. Morr!
Skolan är sådär. Orkar inte bry mig så mycket, att vara sjuk tar på krafterna. Min grupp är i varje fall skitbra, vi har mucho fun tillsammans :) Just nu är vi inne på Tema: Skriftlig kommunikation. Väldigt intressant! Frågan är om jag i bloggen skriver skriftspråk eller talspråk? Och till vem riktar jag min text? Vems textvärld berikar jag just i detta nu? Vad lär jag mig för min inre mentala textvärld? Och vilka regler och normer följer jag när jag bloggar?

Sånadär flumfrågor diskuterar vi på lärarprogrammet i LKPG ;)