tisdag, september 27, 2005

Halvbra

..i skolan idag. Mycket bråk och tjafs och t.o.m jag blev rent ut sagt förbannad. Vissa är så uppkäftiga och jag klarar inte av det. Frågan är om vissa är mogna att gå i skolan överhuvudtaget..?!
Visst, de måste lära sig menar man...men skolan är där för att lära dem läsa, skriva och räkna (åtminstone i det här fallet) INTE ägna en massa tid åt den uppfostring som föräldrarna slarvat med! Morr! Man lär sig i alla fall mycket om sig själv under tiden, t.ex. hur jag ska uppfostra mina egna barn om jag någonsin kommer ha några.

Skönt att komma hem i allafall. Inte för att jag ska vara hemma ikväll heller...mån-ons kväll är inbokade. Men bara att komma hem till lugnet, tystnaden och förhoppningsvis en glad pojkvän som haft en bättre dag än jag! Han är nog ute och kutar i skogen nu...

Måste vila lite

söndag, september 25, 2005

Too much, too soon

Jag tror jag tagit på mig för mycket i kören. Jag är inte samma ordningsamma person som jag var på gymnasiet. Jag måste säga nej till något, annars blir jag tvungen att börja gå på mammas "lär-dig-säga-nej"-kurs.
Visst vill jag att allt ska funka och jag räknas som gamling i kören så jag borde ha koll på saker å ting, men...jag klarar inte hur mycket som helst.

Måste sova...och tänka.

fredag, september 23, 2005

Allmänt babbel

Hoppla vad jag hinner med i mitt liv ;)
Jobbar hos mamma och på affärn. Det är jättesjysst!!! Man jobbar med barnen sen när man är lite sliten efter de dagarna så jobbar man i butiken, sen tröttnar man på butiken och då är man tillbaka hos barnen och jättemotiverad :) Och så går det runt hela hösten :)
Och det gör ju inget att jag fick löneförhöjning....

Har blivit ûberaktiv i kören också: stämfiskal i min stämma, styrelsemedlem i egenskap av webmästarinna, sammankallande för musikrådet samt stämfiskalsansvarig. Phuh...hoppas jag orkar. Jobbar ju ändå 6-dagars veckor oftast.

Nu måste jag ringa mamma och fråga om hon saknar mig :)

söndag, september 18, 2005

Syrran 25

Grattis grattis grattis i efterskott, syrran!
Födelsedagen firades med biobesök (Willy Wonka, Willy Wonka nanananannana *sjunga lite*) och sedan med kräftkalas i stugan tillsammans med familjevänner! Jätteskoj!

Trevligt att träffa Tor igen. Man saknar faktiskt att ha nån att pussa på när vi är ifrån varandra några dagar...
Pappa tycker jag är spralligare när inte han är med...det är jag nog. Allt för att impa på min storasyster, ni vet...

onsdag, september 14, 2005

Gött å leva

Oj vad positiv jag blivit på senaste tiden..;)
Idag var en mycket bra dag, min höst ordnar sig ganska snyggt! Måndag till onsdag är jag på skolan hos mamma, torsdagar, de flesta fredagar och ungefär varannan lördag är jag på skoaffärn! På så sätt får jag både erfarenhet från skolvärlden samt inkomst från ett "riktigt" kneg. Det kommer nog bli bra...

Hade jätteont i halsen hela dagen men gick på repet ikväll ändå. Och jag är såååå glad att jag gjorde det!!! Träffa en massa polare och sjunga (även om jag tog det ganska lugnt) för May som är kanonbra för vår kör! Hon passar verkligen kören, med sångglädje och hennes uppfattning om vad som är kul :) Vilken härlig människa!
Hela kören är härlig men det var dålig uppslutning på gamlingar idag, vilket var jättetrist eftersom det här var vår chans att visa lite vad vi gör till vardags.
Iaf så är jag sugen på styrelsen igen. Jag menar, Jossan som ordförande, Frida och Amelie och Jennie och Emma och Milla...jag tycker ju att det är kul och jag vill ju gärna att styrelseposterna skall fyllas. Jag vill nog sitta på ett halvår till att börja med...och det får jag ju så...kanske bäst att nominera mig själv ;)

Måste sova..two more days of school!
Bye bye

tisdag, september 13, 2005

Så gött

Efter den smärre ångest-attacken igår kändes det bra att denna dag blev så bra :)
Det var faktiskt roligt(?) att gå upp tiiiiiiidigt för att hinna med bussen ut på landet till mammas skola. Härligt att se landet vakna...vackert.
Och gött att få göra lite nytta. Man kan säga att jag är mammas assistent/sekreterare. Är med henne i klassen, kopierar saker och skriver saker åt henne på datan (som för övrigt var den segaste jag varit med om nånsin). Barnen var verkligen jättetrevliga och de vågade faktiskt be mig om hjälp ;)
Dagen avslutades med ett Aerobic Rhytm-pass på Campushallen och det var jättekul! Hade lite svårt att hänga med i höftrullningarna men...det var roligt iaf :) Ska fortsätta gå på detta pass och då lär man sig ju mer och mer. Roligt med mooooveeees!!!

Såg en bra film på Kårullen igår: Undergången. Tysk, om Hitler, mycket pang och bom...men helt OK! ;)

Ciao!

måndag, september 12, 2005

Anti-liv

Jag ville inte gå upp ur sängen idag. Min kropp strejkar, ögonen gick knappt att få upp (ännu nånslags infektion, förstår inte vad det kommer av) och psyket vacklar. Jag såg ju att Tor blev ledsen på mig...för hans skull kunde jag inte ligga kvar. Han tycker jag är mer nedstämd nu än vad jag varit nånsin tidigare. Det stämmer nog. Känns som om allt jag gjort senaste veckorna inte betytt nånting. Vad jag än gjort så har jag blivit nedtryckt i botten igen.

Jag antar att det inte märks så mycket på mig för andra, jag menar, jag har lärt mig att hålla en fasad. Fasad är A och O när man jobbar i butik. Det är på kvällarna som ångesten (eller vad det nu kallas...) kommer. Och då är Tor där och får ta allt igen...

Jag kanske borde bo hemma hos mamma och pappa några nätter så han får lugn och ro. Hoppas han läser min blogg för jag kommer bara börja tjuta om jag ska lägga fram idén för honom.

I'm fragile.

lördag, september 10, 2005

En lördag på stan

Det är inte ofta det händer eftersom jag ofta jobbar på lördagarna, men idag var jag och Carro på stan iaf :) Jättetrevligt!!! Har ju inte hunnit träffa henne så mycket på senaste tiden (förutom doprepen och då hann man inte snacka så mycket) så vi tog en heldag.

Mina "fynd": vit t-shirt med lite coolt tryck från VeroModa 50:-, vitt långt pärlhalsband från Wedins Accent 40:-, svart långt pärlhalsband från WA 40:-, vita pärlarmband från WA 39:-, Eterisk olja från Indiska 25:-, 4 stycken blå bordstabletter från Indiska 100:-!
Halsbanden gör att hela min look blir mer komplett ;) Ojj vad duktigt det där lät då...:P

Sen blev det ju lättlunch(?) på Doncen och så såklart eftermiddagskaffe på CbG, jättetrevligt!
Sprang på en massa andra-altar oxå!!! Det är alltid trevligt när man känner folk...;)
Längtar tills på onsdag, saknade kören i onsdags när jag var sjuk...:(

Syrran ska komma och hämta mig och sen ska vi till Lj-bro. Tor ska festa ikväll så han får sova själv..;) Middag med mormor imorrn, ska bli skojj att träffa henne. Var ju ett tag sen.

Imorrn kväll måste jag träna!

Steph har skrivit från Tyskland. Hon tycker maten är asäcklig. Är tyska köket känt för nåt riktigt kulinariskt?

Auf Wiedersehn

fredag, september 09, 2005

Averi!!!

Har hittat ett nytt bra band: Averi
Väldigt väldigt mycket bra ! :) Och förband till Hanson...


Hjälp, jag är på väg ner igen..;)

Så som i himmelen

Vet inte varför det blev den titeln men jag har en bra känsla i magen bara. Antar att jag drömde nåt bra. Och på tal om drömmar, 4:ans nya serie "Medium" var ju jättebra :) Fast hur vet jag det..? Vi har ju ingen TV ;)

Har börjat skriva önskelistor, är det för tidigt??? Iaf så har Ginza en jättebra tjänst där man kan klicka runt, se vad man önskar sig för skivor o.dyl. sen kan man skapa en önskelista hos dem som man sedan kan mejla ut till familjen, pojkvännen och polarna :) Grymt! Min önskelista (hos Ginza) har redan 6 poster och jag är inte färdig än...tänk vad mycket skivor man inte har!!
Det är ju lite roligt att jag inte har Hansons senaste album, jag som brukade hänga på låset på skivaffären så fort grabbarna släppte ny skiva..;) Iaf så låter "Underneath" asbra *tjuvlyssnar på deras hemsida*! Hehehehe...såklart, det är ju Hanson. Det är ju inte för inte som jag var som besatt av "småpojkarna" i typ...många....år...! Det coolaste var ändå när jag var i Stockholm och såg dem...what a feeling!!! Det var tider det...

Och nu sitter man här som en gammal tant och filosoferar över hur det var på den gamla goda tiden. Jag hörde nåt bra häromdagen: gräv inte ner dig i det som har hänt utan tänk på vad du kan göra i framtiden. Det hade nåt med gamla pojkvänner/flickvänner att göra men so what?!
Det gäller för det mesta tycker jag. Fast Hanson gräver jag gärna ner mig i...;)

Nu ska jag nog ta och skriva ett snailmail till Nina. Tor o jag funderar på att åka och hälsa på henne och Steph i Tyskland i vår nångång. Hehehe vi funderar t.o.m på att köra lite city hopping...Berlin och London än så länge, men jag vill ju se Paris också och se om jag kommer ihåg nån franska.

Au revoir!

torsdag, september 08, 2005

Sådär "Tjolahoppsan"

..känns det väl inte riktigt idag heller, är lite piggare, har lite mer färg på kinderna (hmm..äppelkinderna som Padrón sa) och lite mer ork, men mer ont i huvet och halsen verkar ha intagits av en hel armé små äckliga kryp till virusar! Blä..

Somnade sent igår. Kunde inte sluta läsa senaste Harry Potter-boken. Tvingade mig själv att lägga ifrån mig den när jag började hulka för mycket och tårarna rann..

Är lite stolt ändå. Jag har kollat igenom mina utgifter och jag har lyckats sänka utgifterna per månad från typ 9000 i våras till 7400 nu i augusti. Visst det är fortfarande över budget eller hur man ska säga (min budget är för tillfället ca.0 :-) men jag har ju verkligen tänkt på att jag ska sänka utgifterna och det har ju funkat ganska bra. Sen får man ju tänka på att det är billigare hyra nu när jag inte bor ensam...

Jag vill gå till Lambohov och se om det bor nån i min lägenhet..;) Det var en trevlig tid jag hade där.

Mina bloggar är högst ostrukturerade. Sorry.

onsdag, september 07, 2005

Hade visst ingen bra titel (kanske Fördel/Nackdel)

Omvändning: jag tar de timmarna jag kan få på jobbet + att de behöver folk på lagret.
Fördel
lagret: inga sura kunder!!!
Nackdel
lagret: man måste gå upp svintidigt för att packa varor så att de kommer ut innan lunch till alla butiker.
Fördel lagret igen: man jobbar på förmiddagen och har hela eftermiddagen på sig till roliga pass på Campushallen......och så inga sura kunder, såklart :P

Sen de dagarna som jag inte får på jobbet är jag hos mamma och hjälper henne, så jag får min lilla inblick i skolvärlden.

Fördel hela grejjen: jag slipper arbetsförmedlingen!

Sen söker jag kurser till våren igen. Shit måste skaffa katalog å ansökningsblankett snart juh! Inte glömma.
Fördel söka kurser till våren: jag kan tillgodoräkna mig Engelska på lärarprogrammet om jag läser Engelska 1
Nackdel söka kurser till våren: fler veckor av studiemedlet går åt..

Fördel vara jag: jag är bra på att komma på smarta lösningar
Nackdel vara jag: jag är dålig på att komma på de smarta lösningarna i god tid...

Bättre o bättre..

..eller sämre och sämre dag för dag.
Förkylningen håller väl på att bli lite bättre men det blir inget rep för mig ikväll. Måste spara rösten och vila upp mig. Hur kan jag vara så seg?

Än så länge har jag inte gjort nåt speciellt. Snackat skor o kollat skor på nätet med Maria, ställt in allt som stod på diskbänken i diskmaskinen (varför är det alltid jag som gör det?) och skickat mejl till Josse. Kusinen allså. Vi har inte träffats på flera år, så det är jättekul att få upp kontakten med henne igen.

Fick ett nekande svar från ett av alla de dagis jag sökt till. Nån som är förvånad? Nej..inte jag iaf.
Kan det inte bli vår snart??? Jag vill plugga engelska :)

Wow, det regnar. Ska nog sätta mig i vardagsrummet och kolla lite på regnet...o filosofera.
Vad kommer det bli av mig?

tisdag, september 06, 2005

Seg idag med

Sov länge, åt frukost strax innan T kom hem från skolan. Har inte gjort nåt nyttigt. Två arbetsgivare har kollat på mitt CV på ams.se. Känns ju lite bra iaf, fast den ena var nog den som skickade ett förslag till mig på att öppna egen presentaffär. Tack, men nej tack.

Funderar på att läsa nån mer kurs i vår, kanske etik. Kanske svår att få tillgodoräknad på lärarprogrammet men en nyttig kurs ändå...! Vi får se, måste få hem en anmälningsblankett snart också.

Nu måste jag vila igen. Halvt vaken och helt sjuk.

måndag, september 05, 2005

Lite halvtaskigt

Så känns det idag. Har gått och blivit förkyld. Ont i halsen, snorar och ont i huvudet. Borde egentligen lägga mig i sängen och vila bort det onda, men det är ju så tråkigt.

Vi sjöng iaf på dop igår!!! Hanna var sjuk så vi var en som spelade och tre som sjöng. Det gick sååå bra!!! Vi fick jättemycket beröm efteråt och vi lät faktiskt väldigt bra! Jag fick gåshud själv juh..
Tur att förkylningen väntade tills idag.

Igår kväll var jag & Tor på Liss' nolleföreställning. Mamma och pappa var också där. Kul att träffa dem ibland! :) Det var lite bättre än senast jag såg "Tsarligt begär", men mitt favvospex är nog ändå "I mjöd o lust". Jag säger bara Clacke som Ansgar, kan det bli bättre?! Iofs beror det lite på hur många gånger man har sett ett visst spex. Det blir roligare för varje gång, för man hör hela tiden nya ordvitsar och skämt...första gången är generellt sett den tråkigaste. Även om det aldrig är tråkigt, men man hinner inte höra allt finurligt då.

Om jag blir frisk snart så ska jag följa med mamma till skolan. Blir knäpp på att bara sitta hemma. När man är sjuk mår man iaf så dåligt att man måste sova eller ligga ner och ta det lugnt. Är man frisk och går hemma blir man uttråkad på en timme...
Och jag har fortfarande ca.60 dagars "karens" för att kunna få alfa-kassa, så egentligen "måste" jag ju inte söka jobb (fast det gör jag ju). Jag står som sagt utanför systemet...

Don't let the bedbugs bite

lördag, september 03, 2005

Jättetrött

Lite dålig fantasi i den här bloggen, jag är liksom trött hela tiden ;)

Jobbade idag. Det var riktigt skojj faktiskt! I stort sett inga sura tanter, bara en yngre dam som klagade på lädret i en sko, men det ordnade ju jag. Sånt händer ju hela tiden liksom :) Det gulligaste var nog när en liten kille på kanske 7-8 år bjöd mig på godis!!! Fast jag tackade nej, han hade inte så mycket i sin påse och jag var mer kaffesugen ;) Äntligen en förälder som ser till att ungen bara får lagom mycket lördagsgodis! Eller så hade han väl ätit upp det mesta och ville bjuda bort det "mindre goda" ;) Och så var det den lilla tjejen som tappade sin nalle...sååå sööööööt!!! Ungen alltså, nallen sitter nu på disken uppe på herr-avdelningen och blir hämtad på måndag. Den var också söt alltså, men mest underbart mjuk. En sån nalle ska jag också ge mina barn, om jag någonsin skaffar några :)

När vi ändå snackar småbarn så gick dop-genrepet i kyrkan igår jättebra!! :) Noel satt i sin vagn och de stolta föräldrarna satt bredvid och lyssnade. Det lät verkligen jättebra och Rebecka har verkligen lyckats med stämmorna :) Sååå härligt att sjunga med gamla kompisarna igen! Det ska bli jättekul att sjunga för större publik imorgon.

Vi sjöng ju för iaf en ganska stor publik i torsdags också, fast då med Lihtösen. Det gick också superbra! Jag känner mig mycket säkrare på min röst nu än vad jag gjorde vid den här tiden för ett år sen...

Är som sagt trött och vet inte riktigt vad det beror på. Har börjat ta järntabletter för jag har haft ständig huvudvärk och varit kroniskt trött senaste veckorna. Får se om det hjälper. Det hjälpte mig ju på gymnasiet och det känns som om det är samma sak nu så...

Tor är iväg och sjunger med RAG nu och jag ska öva lite mer på mina dopsångs-stämmor innan han kommer hem igen. Skönt att få öva ifred.
Vi är iaf sams nu och han är bara så söt, min lille soldat ;)

fredag, september 02, 2005

Trött å ont i nacken

Sov inte så jättebra men ganska bra för att sova i en soffa. Tor var arg på mig igår för att jag inte haft telefonen på på Kalas/TheArk-showen. Surhuvve.
Berättar mer sen.

****senare****
Inte så konstigt att jag var så trött så jag somnade efter lunchen. Var ju igång sen 7.30 igår och kom inte hem förrän 23.30 och då var Tor som sagt sur på mig för att jag stängt av telefonen när showen börjat. Det lärde jag mig som barn att man inte har saker som låter på under kulturella engagemang! Han var iaf jättekylig mot mig när jag kom hem, så jag gjorde mig iordning och gick och la mig och efter en stund gick han också och la sig. Tänkte att han kanske skulle säga varför han var arg på mig, men nej då, han "somnade". Jag klarade inte av att dela säng med surisen så tog med mej kuddarna och gick och la mig i skinnsoffan och sov där tills han gick upp och duschade i morse. Då gick jag tillbaka till sängen..;)
Han kom in och frågade om jag var trött och då frågade jag varför han var sur och så pratade vi ut och kramades lite.
Vi har faktiskt inte bråkat på ett tag innan det här...det är ju bra i alla fall! :)

Kalas-grejjen var iaf jättekul!!!Vårt mäss-bord syntes bra med allt det rosa och ljusblå och det var ganska många tjejer som kom fram och var intresserade av att börja. KUL! Sen sjöng vi ju när alla kom och då var det faktiskt folk som stannade och lyssnade :) Själva showen var rolig oxå, bäst var SKÖNT, Spexen och Lithe Blås. LiU-tröjan kändes bara som onödig utfyllnad, men Dekkadans var duktiga. The Ark var som vanligt grymma!! Ola hade helt galna kläder på sig men jag kan tänka mig att det var svalt o skönt då när han skuttade omkring på scen. Man såg det mesta i de tajta vita shortsen...
Inte för att det står så mycket men kolla Blaskan

Idag ska vi ut till kyrkan och ha genrep inför dopet på söndag. Pappa kommer o hämtar mig sen skjutsar vi hem honom och sen tar jag bilen hit igen...blir ett himla farande.
Måste fixa

torsdag, september 01, 2005

För sitt eget bästa

Håll er borta från arbetsförmedlingen säger jag bara!
Har aldrig upplevt en onödigare kurs. 8.30 skulle ett gäng arbetslösa knökas in i ett konferensrum och titta på ett bildspel om Arbetsförmedlingen och deras hemsida! Jag har ju redan kollat och lärt mig typ allt de sa...
Var ju bra att träffa en handledare men knasigt att jag inte fick träffa min personliga handledare. Man slussas bara runt så att handledarna har nåt att sysselsätta sig med.

Jag är liksom utanför systemet också. Jag kan inte få nån arbetslöshetsersättning eftersom jag inte uppfyller 90-dagarskravet, så den här hösten får jag leva på sommarjobbspengarna (som inte var hur mycket som helst och lite ska man ju spara för framtiden), mina föräldrar samt Tor :P
Sen när jag har uppnått 90-dagarskravet, det blir alltså november, ja då har jag bara två månader kvar sen ska jag ju börja läsa kurs!!! Då får jag ju studiemedel...
Känns så onödigt att bråka med allt det där.

Nu känns det lite splittrat i min lilla hjärna. OM jag mot förmodan får ett jobb måste jag ju säga upp mig eftersom jag ska söka lärare till hösten, och sen är det ju det att jag skulle vilja läsa engelskan i vår så jag kan tillgodoräkna mig det på programmet sen....så bökigt det blev.

Nu måste jag äta. Gick ju upp och åt frukost 7.30!!!! Inte ens tuppen var vaken då..;)